Tokio monitoriaus dar nebuvo: LG nusiteikę driokstelėti ir nustebinti visus žaidimų gerbėjus

LG

Lukas Snarskis

2021-07-26, 14:20 (atnaujinta 2023-01-25, 10:20)

0 komentarų
Tokio monitoriaus dar nebuvo: LG nusiteikę driokstelėti ir nustebinti visus žaidimų gerbėjus

Įrenginių ekranai nuolatos tobulėja, o gamintojai siekia patenkinti vis didėjančius vartotojų poreikius. Aukštas ekrano atsinaujinimo dažnis – menka naujiena, kuri jau pasiekė ir išmaniuosius telefonus. Kompiuterių monitoriai gali pasiūlyti ganėtinai aukštus dažnius, o dabar pasirodė ir intriguojančių naujienų.

Dar 2017 metais „Blur Busters“ testavo monitorių, kuris standartiškai veikė su 120 Hz atsinaujinimo dažniu bei buvo 4K raiškos, tačiau jį buvo galima naudoti ir su keturis kartus aukštesniu atsinaujinimo dažniu, tačiau su gerokai žemesne raiška. Kaip skelbia „TFTCentral“, „LG Display“, o taip pat ir „AU Optronics“, jau kuris laikas ruošia itin aukštu atsinaujinimo dažniu pasižyminčias paneles. Nors iš pradžių 480 Hz ekranai buvo naudojami tik įvairiems testams, tačiau dabar aiškėja, kad tokio tipo produktai vartotojus gali pasiekti jau kitąmet, o 2023 metais jie būtų pasiekiami ir masėms.

Tikėtina, kad 480 Hz atsinaujinimo dažniu pasižymintys monitoriai galėtų debiutuoti „CES 2023“ elektronikos parodos metu. Toks sprendimas neturėtų stebinti, nes būtent Las Vegase vykstančios parodos metu buvo pristatyti ir „Asus“ ir „Nvidia“ sukurtas 360 Hz monitorius „ROG Swift 360Hz PG259QN“, kuris tapo pirmuoju tokio tipo įrenginiu pasaulyje.

Kol kas nėra žinomos galimos „LG“ monitoriaus specifikacijos, tačiau kalbama, kad jis galėtų pasižymėti 24,5 colių įstrižaine su Full HD raiška, o taip pat ir „DisplayHDR 400“ palaikymu. Dar mažiau informacijos žinoma apie AUO kuriamą įrenginį, spėjama, kad jis turės Full HD raišką. Tiesa, kalbant apie AUO, kai kurių šaltinių teigimu, bendrovė dar šiemet gali pristatyti ir 2K raiškos monitorių su 360 Hz atsinaujinimo dažniu.

Kartu su šia informacija, pasirodė ir pranešimų, jog LG jau kuris laikas tobulina technologiją, kuri vadinama „IPS Black“, kas leistų atkurti gilesnę juodą spalvą. „TFTCentral“ šaltinių teigimu, bendrovė kitų metų pradžioje gali pristatyti du vaizduoklius su šia inovacija – abu jie būtų 4K raiškos su 27 colių arba 31,5 colių įstrižaine.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas