Vaizdo plokščių paklausa auga: šių metų pradžioje užfiksuotas didelis augimas

MiTech.lt

2021-06-13, 17:25

0 komentarų
Vaizdo plokščių paklausa auga: šių metų pradžioje užfiksuotas didelis augimas

„Jon Peddie Research“ praneša naujausią grafikos rinkos statistiką. Teigiama, kad grafikos pardavimai augo 38,74 % lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, o iš viso buvo parduota 119 milijonai grafikos procesorių. Į šią statistiką patenka ir integruota grafika.

Nors pirmą 2021 metų ketvirtį lyginant su praėjusiais metais matome didelį augimą, bet lyginant su ketvirčiu prieš tai grafikos produktų pardavimai mažėjo 0,3 %. Tai yra įprasta, nes pirmasis metų ketvirtis visada būna daug silpnesnis nei metų pabaiga, o šiais metais matome, kad pardavimai galima sakyti nemažėjo. Tai tik parodo kokia stipri puslaidininkių paklausa buvo metų pradžioje.

AMD pirmame 2021 metų ketvirtyje į rinką tiekė 1 % mažiau grafikos procesorių, „Intel“ grafikos pardavimai irgi mažėjo 1 %, o NVIDIA sugebėjo tiekimą padidinti 3,9 %. Dėl to AMD grafikos rinkos dalis sumažėjo 0,12 % (15,17 %), „Intel“ rinkos dalis susitraukė 0,5 % (68,18 %), o NVIDIA savo rinkos dalį padidino 0,62 % (16,65 %).

Žiūrint į dedikuotų vaizdo plokščių rinkos lentelė matome, kad pirmame 2021 metų ketvirtyje AMD teko 19 % rinkos, o NVIDIA turėjo 81 %. Lyginant su ketvirčiu prieš tai AMD savo diskrečių grafikos kortų rinkos dalį padidino 1 %, o NVIDIA būtent to 1 % ir neteko.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas