Vartotojų maldos išklausytos: „Android“ žaidimai jau netrukus atkeliaus ir į mūsų kompiuterius

Vartotojų maldos išklausytos: „Android“ žaidimai jau netrukus atkeliaus ir į mūsų kompiuterius

Anksčiau šiais metais buvo skelbta, jog „Android“ aplikacijas bus galima naudoti „Windows 11“ operacinėje sistemoje - ši naujiena sudrebino technologijų pasaulį, nepaisant to, kad rezultatas patenkino toli gražu ne visų vartotojų lūkesčius. Dabar technologijų milžinė „Google“ skelbia, jog jau kitąmet „Android“ mobiliuosius žaidimus bus galima žaisti tiek „Windows 11“, tiek „Windows 10“ operacines sistemas turinčiuose kompiuteriuose. Tam „Google“ tobulina aplikaciją, kuri veiks visuose minėtas „Windows“ versijas turinčiuose įrenginiuose.

„Google“ produktų skyriaus vadovas Gregas Hartrellas atskleidė, jog aplikacijos dėka bus galima sklandžiai pereiti nuo žaidimo telefone prie to paties žaidimo kompiuteryje. Jo teigimu, pradėjus žaisti viename įrenginyje, galėsite tęsti kitame. Kompanijos atstovas spaudai Alex Garcia-Kumertt tinklaraščiui „The Verge“ taip pat atskleidė, jog „Google“ šią aplikacija kuria savarankiškai, be „Microsoft“ ar kitų kompanijų pagalbos. Kokia technologija bus naudojama žaidimų emuliacijai nėra atskleidžiama - žinoma tik tiek, kad žaidimai veiks lokaliai, o ne debesyje, tai reiškia, kad visi jų failai bus saugomi kompiuteryje.

Aplikacija bus pavadinta „Google Play Games“, ją platins pati kūrėja, o palaikomos bus visos „Windows“ operacinės versijos nuo „10“. Tuo tarpu pačios „Microsoft“ sukurta „Android“ aplikacijų virtualizacijos sistema veikia tik „Windows 11“. Atstovų teigimu, „Google“ nemato prasmės įprastų mobiliosios operacinės sistemos aplikacijų naudojimui kompiuteriuose, tad jos sukurtas emuliatorius bus skirtas tik žaidimams.

Kol kas technologijų lyderė pristatė tik bandomąją aplikacijos versiją praėjusią savaitę vykusiuose „The Game Awards“ ir pažadėjo, jog vieša versija bus išleista 2022-aisiais.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas