„Windows 10“ ką tik patyrė katastrofą: po šio atnaujinimo Jūsų kompiuteris nebeįsijungs ir tinkamai nebefunkcionuos

Leonardas Sindaravičius

2021-02-10, 09:40 (atnaujinta 2021-10-18, 01:16)

4 komentarai (-ų)
„Windows 10“ ką tik patyrė katastrofą: po šio atnaujinimo Jūsų kompiuteris nebeįsijungs ir tinkamai nebefunkcionuos

Nauja diena, naujos „Windows 10“ atnaujinimų sukeltos problemos - šįkart nemalonumų kelia net du naujiniai, KB4598299 bei KB4598301. Pati „Microsoft“ patvirtino, jog vartotojai praneša apie strigti pradėjusias aplikacijas, tvarkykles, dar vadinamas draiveriais, o blogiausiais atvejais - net apie liūdnai pagarsėjusį „mėlynąjį mirties ekraną“, iš kurio išsikapstyti ne visuomet paprasta.

Jei ir Jūs pastaruoju metu susiduriate su anksčiau nebūtomis problemomis, klaviatūroje vienu metu nuspauskite „Windows“ mygtuką ir raidę R, suveskite winver ir spauskite Enter - atsidarys langelis, kuriame matysite sistemos versiją. Pastarąsias problemas sukelia 1909, 2004 ir 20H2. Ironiška, tačiau negandas lėmę atnaujinimai turėjo kaip tik ištaisyti „.NET Framework 3.5“ ir „4.8“ trūkumus.

Viena labiausiai paveiktų programų yra „Microsoft Visual Studio“, kas be abejonės apsunkina gyvenimą ją naudojantiems programuotojams. Beje, būtent „Visual Studio“ programos forume technologijų milžinė ir patvirtino apie darbą trikdančius atnaujinimus bei pranešė, kad sukeltas problemas netrukus ištaisys dar vienu naujiniu.

Tikėtina, kad „Microsoft“ jau testuoja naujinį, kuris turėtų išspręsti minėtas problemas - jei jos paveikė ir Jūsų kasdienybę bei produktyvumą, tai - geros naujienos. Nors pastovūs ir vis gyvenimą trikdantys „Windows 10“ atnaujinimai gali trukdyti darbui, svarbiausia išlikti ramiems, o blogiausiu atveju - nustatymuose galite grįžti prie senesnės versijos ir išjungti atnaujinimus (gidą, kaip tai padaryti, rasite čia). „Visual Studio“ forumo nariai yra atradę ir kitų būdų apeiti nesklandumus - jei pakankamai pasitikite savo sugebėjimais, galite panaršyti ir išbandyti.

Deja, sulėtėjęs programų veikimas ir „mėlynasis mirties ekranas“ nėra vienintelės naujausios versijos sukeliamos problemos. Jausmas toks, lyg su kiekvienu naujiniu atkeliauja nauji sprendimų reikalaujantys trūkumai, svyruojantys tarp erzinančių smulkmenų ir didelių problemų, tokių kaip nuolatinės perkrovos būsena, kuomet kompiuteris iš viso neįsijungia.

4 komentarų

Čiubaka

dar keli metus lai pataiso problemas ir galima bus išsibandyti, o kol kas gerai ir su win7

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas