„Windows“ kompiuteriai pagaliau pasipildys visų laukta naujiena: neįtikėtini „Microsoft“ pažadai jau tampa realybe

„Windows“ kompiuteriai pagaliau pasipildys visų laukta naujiena: neįtikėtini „Microsoft“ pažadai jau tampa realybe

Praėjusį mėnesį „Google“ netikėtai paskelbė, jog kompanijos vystoma paslauga „Google Play Games“ 2022-aisiais pasieks kompiuterius su „Windows“ operacinėmis sistemomis. Daugelį šios naujienos nustebino dėl konkurencijos tarp „Google“ ir „Microsoft“, fakto jog „Google“ anksčiau buvo nusiteikusi gana priešiškai iš programų vystymo „Windows“ operacinei sistemai perspektyvos bei paties fakto, kad pranešimas buvo visiškai netikėtas.

Tam, kad programa būtų pritaikyta „Windows“, interneto paslaugų milžinė nebendradarbiavo nei su pačia „Microsoft“, nei su ilgą laiką „Android“ programų pritaikyme „Windows“ besispecializuojančia „BlueStacks“, nei jokia kita kompanija. Kai kurie yra linkę spėlioti, jog šiuo projektu „Google“ iš dalies keršija „Microsoft“ - pastaroji bendradarbiaudama su „Amazon“ kūrė „Windows Subsystem for Android“ tam, kad „Windows 11“ OS būtų galima naudoti populiariosios mobilios operacinės sistemos aplikacijas bei žaidimus.

Nė nesibaigus pirmajam 2022-ųjų mėnesiui „Google“ pristatė „Google Play Games“ beta versiją, skirtą „Windows“, kai kuriose šalyse - Hong Konge, Taivane bei Pietų Korėjoje. Vartotojai šiuose regionuose gali užsiregistruoti specialiai sukurtame tinklalapyje, tikėdamiesi gauti prieigą prie ankstyvos aplikacijos, leisiančios žaisti „Android“ žaidimus kompiuteriuose. Beta versijos reikalavimai gana aukšti:

  • „Windows 10“ operacinė sistema

  • SSD tipo kietasis diskas

  • Žaidimams skirtas dedikuotas grafikos procesorius (tikslios galios ribos nenurodomos)

  • 8 branduolių procesorius

  • 8 GB operatyviosios atminties

  • 20 GB saugyklos

  • Administratoriaus paskyra operacinėje sistemoje

  • Įjungtas techninės įrangos virtualizavimas (angl. hardware virtualization)

Verta paminėti, kad minėta „Microsoft Windows System for Android“ standartiškai nepalaiko „Google Play“ paslaugų, tad teoriškai „Google“ turi daugiau perspektyvų šioje srityje. Tai reiškia, kad pačios „Google“ sukurtos programos vartotojai galės sklandžiai sinchronizuoti savo žaidimų progresą ir taip neprarasti taškų nusprendę žaisti tą patį žaidimą kompiuteryje, o ne išmaniajame telefone. Taip pat „Google Play Games“ testuojama „Windows 10“, kai tuo tarpu analogiško pobūdžio „Microsoft“ aplikacija kuriama išskirtinai „Windows 11“.

„Google“ teigia, jog tiesiogiai bendradarbiaus su programų kūrėjais tam, kad žaidimai būtų tinkamai optimizuoti naudojimui kompiuteriuose, įskaitant ir valdymą periferiniais įvesties įrenginiais. Į bandymo programą užsiregistravę vartotojai automatiškai patenka į laukiančiųjų sąrašą, o tuomet belieka sulaukti pakvietimo - šiuos kompanijos atstovai siunčia reguliariai. Nors testavimas pradėtas vos trijose Azijos šalyse, „Google Play Games“ testavimas netrukus bus praplėstas ir į kitų žemynų bei šalių rinkas.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas