„Windows“ kompiuterių savininkai sprogsta iš pykčio: elementariausias veiksmas tapo itin komplikuotas, tai nepatinka daugeliui

Lukas Snarskis

2023-05-22, 13:35

0 komentarų

Ar kada nors naudojotės lengvai valdomu „Google Chrome“ įrankiu, leidžiančiu padaryti ją numatytąją „Windows“ kompiuterio naršykle neatidarius savo kompiuterio programų nustatymų? Deja, jei naudojotės, turime jums blogų naujienų.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Windows“ kompiuterių savininkai sprogsta iš pykčio: elementariausias veiksmas tapo itin komplikuotas, tai nepatinka daugeliui

Naujausiame „Microsoft“ atnaujinime atsirado erzinanti klaida, kuri išnyksta tik tada, kai numatytąją naršyklę grąžinate į „Microsoft Edge“.

„Gizmodo“ teigimu, balandžio mėn. „Windows“ atnaujinimas KB5025221 sukėlė daug rūpesčių įmonių vartotojams. Nuo 2022 m. liepos mėn. „Google Chrome“ siūlo funkciją, leidžiančią vartotojams vienu spustelėjimu pakeisti numatytąją naršyklę, kuri paprastai yra lango viršuje arba naršyklės nustatymų meniu.

Tačiau nuo 2023 m. balandžio mėn. „Windows“ atnaujinimo įmonės klientai susidūrė su sunkumais. „Windows“ numatytųjų programų nustatymų puslapis atidaromas kiekvieną kartą atidarius „Chrome“, todėl vartotojams tenka jį kaskart uždarinėti.

Vienas nusivylęs vartotojas „Microsoft“ pagalbos forumuose parašė: „Po šiandieninio kaupiamojo Windows 10 ir 11 atnaujinimo, 2023–04, kiekvieną kartą atidarius „Chrome“, atidaromi numatytųjų „Windows“ programų nustatymai. Išbandžiau daugybę būdų, kaip tai išspręsti, tačiau nesėkmingai. Tai nutinka visiems vartotojams, turintiems atnaujinimą.“

Kitas r/sysadmin subreddit vartotojas nustatė, kad problemai sukelti pakako spustelėti nuorodą. „Jei „Chrome“ nustatyta kaip numatytoji naršyklė, spustelėjus nuorodą, ji atidaroma „Chrome“. Bet taip pat atsidaro „Windows“ numatytųjų programų nustatymai“, – rašo vartotojas azaaza0909. Jis taip pat pažymi, kad tai neįvyksta, jei numatytoji naršyklė pakeičiama į „Edge“.

Nors atrodo, kad ši klaida labiausiai paveikė įmonių įrenginius, vartotojams skirtos „Windows 10“ ir „Windows 11“ versijos taip pat buvo paveiktos balandžio mėnesio atnaujinimo, nors klaidos poveikis yra labiau erzinantis, nei varginantis. Atnaujinimas išjungė „Google Chrome“ galimybę per pačią naršyklę nustatyti ją kaip numatytąją.

Įėjus į „Chrome“ nustatymus ir bandant nustatyti numatytąją naršyklę, bus atidaryti numatytųjų programų nustatymai, tačiau jokie nustatymai nebus pakeičiami. Vartotojams reikia paslinkti programų sąrašą žemyn, pasirinkti „Chrome“ ir viršuje spustelėti mygtuką „Nustatyti kaip numatytąją“.

Tačiau spustelėjus mygtuką „Nustatyti kaip numatytąją“, esantį „Microsoft Edge“ numatytosios naršyklės nustatymų meniu, ji bus iš naujo pakeista į „Edge“. Ar tai „Microsoft“ smūgis savo naršyklės konkurentui?

Neįmanoma priskirti tokios motyvacijos daugelį tūkstančių žmonių turinčiai kompanijai. Tačiau mažai tikėtina, kad „Default Browser-Gate“ problema yra piktybiška iš „Microsoft“ pusės.

Vartotojai gali nustatyti numatytąją „Windows“ programą perjungdami jungiklius. OS registro failų sistema įrašo numatytąją programą, skirtą failams su konkrečiais plėtiniais atidaryti. „Google“ turi redaguoti OS registro failus, kad nustatytų „Chrome“ kaip numatytąją interneto naršymo programą. Programos dažnai tai daro diegdamos arba pašalindamos komponentus. Paprastai tai nėra taip paprasta, kaip vieno mygtuko paspaudimas net neįjungus „Windows“ nustatymų meniu.

Pakeisti numatytąją interneto naršyklę iš pačios naršyklės nustatymų paprastai yra saugu. Gera informacijos ir programinės įrangos sauga yra prevencinė priemonė. „Microsoft“ norėjo išlaikyti keičiamus registro veiksmus savo nustatymų sistemoje, kadangi „Microsoft“ sistema yra saugesnė nei kai kurios būsimos „Google Chrome“ versijos.

„Edge” yra suderinama ir suprantama „Windows OS“ kūrėjams. Jie gali dirbti kartu įmonės viduje, kad sukurtų saugų būdą „Edge“ veiksmų atlikimui. Trečiųjų šalių programoms paprastai reikia aukštesnio lygio privilegijų. „Microsoft“ valdo abu interakcijos dalyvius, dėl ko jai lengviau palaikyti saugumą.

Todėl gali būti, kad „Microsoft“ elgiasi šiek tiek negražiai ir truputi apsunkina konkurento produkto naudojimą, o savo pačios alternatyvos naudojimą padaro paprastesnį. Tačiau tai taip pat pateisinama saugumo požiūriu. Visgi, tikriausiai šiame sprendime figūruoja abu minėti faktoriai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas