„Windows“ kompiuterių savininkai to laukė kone 30 metų: pagaliau pristatyta nauja galimybė, kurios anksčiau pasigesdavo daugelis

Lukas Snarskis

2023-05-27, 07:55

1 komentaras

„Windows 11“ pagaliau gauna integruotą RAR failų palaikymą, todėl nebereikės trečiųjų šalių programų, tokių kaip „WinRAR“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Windows“ kompiuterių savininkai to laukė kone 30 metų: pagaliau pristatyta nauja galimybė, kurios anksčiau pasigesdavo daugelis

„Microsoft“ paskelbė, kad „Windows 11“ palaikys RAR failus. Be to, operacinė sistema taip pat palaikys kitus failų suspaudimo formatus, tokius kaip 7-Zip, TAR ir GZ.

RAR failai yra populiarus failų suspaudimo formatas. Jie taip pat dažnai naudojami dalinantis stambiais failais arba atsarginių duomenų kopijų kūrimui. Tačiau nuo pat išleidimo „Windows“ savaime nepalaikė RAR failų. Tai reiškia, kad vartotojai, norintys atidaryti RAR failus, turėjo įdiegti trečiųjų šalių programas, tokias kaip „WinRAR“.

Naujasis RAR failų palaikymas „Windows 11“ leis vartotojams atidaryti ir išskleisti RAR failus neįdiegiant jokios papildomos programinės įrangos. Tai leis vartotojams lengviau dalintis failais ir kurti atsargines jų kopijas, taip pat atlaisvins vietos jų kompiuteriuose. Be RAR failų, „Windows 11“ taip pat palaikys kitus archyvo formatus, įskaitant ZIP, 7-Zip ir TAR.

Naujasis RAR failų palaikymas yra sveikintinas „Windows 11“ papildymas. Tai leis vartotojams lengviau dalintis failais ir kurti atsargines jų kopijas, taip pat atlaisvins vietos jų kompiuteriuose.

Keletas RAR palaikymo „Windows 11“ aplinkoje privalumų:

  • Lengva naudoti: RAR palaikymas leidžia lengvai atidaryti ir išskleisti RAR failus neįdiegiant jokios papildomos programinės įrangos.
  • Suderinamumas: RAR palaikymas yra suderinamas su daugybe RAR failų.
  • Našumas: RAR palaikymas gali pagerinti RAR failų atidarymo ir išskleidimo našumą.

RAR palaikymo pridėjimas „Windows 11“ gali turėti įtakos trečiosios šalies failų suspaudimo programinei įrangai. Turint galimybę valdyti RAR failus tiesiogiai operacinėje sistemoje, vartotojams gali nebereikėti papildomos programinės įrangos, pvz., „WinRAR“. Tai gali sumenkinti „WinRAR“, kaip būtinos kompiuterio programos, reputaciją.

Kai kurie vartotojai vis tiek gali teikti pirmenybę trečiosios šalies programinei įrangai dėl išplėstinių funkcijų. Nors „Windows 11“ integruoto RAR palaikymo gali pakakti daugeliui vartotojų, tie, kuriems reikia išsamesnio failų valdymo, vis tiek galės naudotis tokia programine įranga kaip „WinRAR“.

Nors nėra konkretaus RAR palaikymo įdiegimo „Windows 11“ termino, akivaizdu, kad ši funkcija ruošiama ir bus pristatyta artimiausiu metu. Jos bandymai jau pradėti. Tai rodo, kad vartotojai netrukus galės atidaryti, išskleisti ir suspausti aplankus naudodami RAR formatą tiesiogiai operacinėje sistemoje.

Tai reikšmingas „Windows“ patobulinimas, nes šiuo metu norint atidaryti RAR failus reikia atsisiųsti „WinRAR“ arba panašią programą, pvz., „7-Zip“. Naudojant „Windows 11“, jums nereikės atsisiųsti atskiros failų suspaudimo programos.

Šis pokytis laukiamas jau seniai, turint omenyje, kad „WinRAR“ buvo išleista 1995 m. Jei esate „Windows 11“ vartotojas, galite tikėtis, kad būsimame atnaujinime pamatysite RAR palaikymą. O kol kas galite toliau naudoti trečiųjų šalių programas, pvz., „WinRAR“, norėdami atidaryti ir išskleisti RAR failus.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas