„Windows“ pasiūlė ir dar vieną naujovę: nuo dabar tekstą įvesti galima ir balsu, sužinokite kaip

Lukas Snarskis

2022-01-23, 12:30

0 komentarų
„Windows“ pasiūlė ir dar vieną naujovę: nuo dabar tekstą įvesti galima ir balsu, sužinokite kaip

Po „Windows 11“ išleidimo, „Microsoft“ skiria nemažai dėmesio tam, jog pasiūlytų naujų galimybių. Panašu, kad artimiausiu metu kūrėjai skirs nemažai dėmesio ir prieinamumo funkcijoms, o viena naujovė daugelį kompiuterių turėtų pasiekti jau netrukus.

Tarp funkcijų, kurios netrukus turėtų papildyti naujausią „Windows“ operacinės sistemos versiją, aptiktos balso komandos. Tokia informacija aiškėja pasirodžius naujausiai „Insider“ programos versijai. Pranešama, kad naujosios galimybės veikimas yra labai panašus į tai, kas buvo pasirodę dar gruodžio mėnesį.

Kuomet naudojama virtuali klaviatūra, joje kiekvienas mygtukas yra pažymėtas skaičiumi nuo 1 iki 49. Vartotojui tuomet tereikia pasakyti „click on 30“, o platforma parašys V raidę ir pan. Tokios galimybės gerokai palengvins darbus žmonėms, kurie turi tam tikrų negalių, bei leis pilnavertiškai išnaudoti „Microsoft“ sukurtos operacinės sistemos galimybes.

Teigiama, kad pradėti naudotis šia funkcija bus taip pat nesudėtinga. Vartotojui tereikės pasakyti „open the virtual keyboard“ bei „hide the virtual keyboard“. Verta paminėti ir tai, jog aplikacijų parduotuvėje bus galima atsisiųsti ir „Speech Pack“ programą, skirtą pagerinti kalbos atpažinimo galimybes, kas užtikrins didesnį našumą.

Šiuo metu ši naujovė yra prieinama tik „Insider“ programos naudotojams. Norėdami išbandyti šias galimybes – jums reikia prisijungti prie minėtosios platformos. Kada šios funkcijos bus prieinamos likusiems „Windows 11“ vartotojams – išlieka nežinoma.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas