„Xiaomi“ netrukus pristatys naujus kompiuterius: aiškėja jų specifikacijos ir galimos kainos

„Xiaomi“ netrukus pristatys naujus kompiuterius: aiškėja jų specifikacijos ir galimos kainos

Kinijos milžinė „Xiaomi“, kuri visai neseniai pakilo į antrąją vietą pagal parduodamus išmaniuosius telefonus, jau visai netrukus ketina pristatyti ir naujus nešiojamus kompiuterius. Mėnesio pabaigoje gamintojas ketina pristatyti „Mi Notebook Pro 14“ ir „Mi Notebook Ultra 15“ modelius, o internete pasirodė ir galimos jų specifikacijos.

Šios savaitės pradžioje Indijos informacinių technologijų portalas „91mobiles“ paskelbė „Xiaomi“ planą pristatyti du naujus nešiojamus kompiuterius, o tai ir bus mūsų minimi modeliai. Įdomu tai, jog Kinijoje jau buvo pristatyti „RedmiBook Pro 14“ ir „Pro 15“ modeliai, kurie, kaip dabar paaiškėjo, bus pervadinti „Xiaomi“ vardu ir pasiūlyti kituose regionuose. Naujieji modeliai neturės naujausių vaizdo plokščių, todėl juose išliks „Intel Xe“ serijos vaizdo plokštės. Pažvelkime į įrenginių specifikacijas.

Naujasis „Mi Notebook Pro 14“ aprūpintas 14 colių įstrižainės ekranu su įspūdinga 2,5K raiška ir 60 Hz atnaujinimo dažniu. „Mi Notebook Ultra 15“ turi 15,6 colių ekraną su 3,2K raiškos palaikymu ir 90 Hz atnaujinimo dažniu. Prietaisai energijos semsis iš 70 Wh baterijos su 100 W įkrovimo palaikymu. Abu minėti modeliai bus parduodami su „Intel“ 11-osios kartos „Core i5“, taip pat „i7“ procesoriais. Kompiuteriai bus pristatyti su 16 GB operatyviąja (RAM) DDR4 atmintimi. Reikia nepamiršti ir vidinių talpyklų (SSD) su nemaža, 512 GB, talpa, kuri palaiko PCIe jungties tipą. Abu įrenginiai startuos iš anksto įdiegtomis „Windows 10 Home“, „MIUI +“ ir „Microsoft Office Student“ versijomis. „Pro 14“ svoris turėtų siekti 1,5 kilogramo, o „Mi Notebook Ultra 15“ svers apie 1,8 kg.

Abiejuose leidiniuose bus naudojami 4W garsiakalbiai, palaikantys „DTS Audio“ garso sistemą. Taip pat turėsime ir apšviestą klaviatūrą, pirštų atspaudų skaitytuvą lengvesniam kompiuterio įjungimui ir identifikavimui, HD raiškos (1920x1080) interneto kamerą. Prietaisai turės 3,5 mm. garso lizdą, HDMI ir USB-A 2.0 prievadus, pirmos kartos USB-A 3.2 prievadą, USB-C prievadą. Žinoma, neapsieinama ir be „Bluetooth“ bei „Wi-Fi 6“.

„RedmiBook Pro 14“ nešiojami kompiuteriai Kinijoje parduodami už 615 eurus. Šiame modelyje yra 16 GB operatyviosios atminties, SSD diskas su 512GB talpa, „Intel-Xe“ vaizdo plokštė ir „Intel Core i5“ procesorius. „RedmiBook Pro 15“ kaina yra 655 eurai (773 dolerių), tačiau į šį variantą įeina „Intel Core i5“ procesorius, suporuotas su 16 operatyviosios atminties ir 512 GB talpos standžiuoju disku. Manoma, kad analogiškos kainos pasiūlytos ir modeliams, kurie bus pažymėti „Xiaomi“ prekiniu ženklu.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas