Ieškote naujo kompiuterio monitoriaus? Pateikiame geriausius variantus visiems poreikiams

WindowsCentral

2021-02-03, 13:20 (atnaujinta 2021-05-22, 23:52)

0 komentarų
Ieškote naujo kompiuterio monitoriaus? Pateikiame geriausius variantus visiems poreikiams

Iš visų periferinių įrenginių monitorius be abejonės svarbiausias - be jo nematytumėme ką darome, tad visi kiti prietaisai netektų prasmės. Deja, rinkoje esančių įrenginių gausa gali trikdyti ir pernelyg apsunkinti naujo ekrano paieškas, tad išskyrėme kelias kategorijas ir suradome po geriausią variantą nepriklausomai nuo Jūsų poreikių.

1. Visapusiškai geriausias pasirinkimas

Nepriklausomai nuo Jūsų veiklos pobūdžio, „Razer Raptor 27“ nenuvils niekieno. Tai nėra pigus monitorius - jo kaina beveik siekia €900 - tačiau su šiuo produktu „Razer“ sugebėjo pataikyti į aukso viduriuką tarp žaidėjų bei profesionalų poreikių ir geros išvaizdos. Prieš pereinant prie specifikacijos verta paminėti unikalias šio monitoriaus savybes - plati monitoriaus koja turi integruotą LED apšvietimą, kuris gali atrodyti itin įspūdingai, jei turite daugiau „Razer“ prietaisų, o galinė minėtos kojos pusė slepia puikias laidų tvarkymo ypatybes. Vietoje to, kad jungtumėte kompiuterį tiesiai prie monitoriaus, galite naudoti ryškiais žalius perėjimo kabelius, pridedamus komplekte, taip nuvesdami jungtį į apačią ir sumažindami skirtingų vaizdą gadinančių laidų kiekį aplink savo darbo vietą.

Pereinant prie skaičių, „Razer Raptor 27“ pasižymi 2560x1440 rezoliucijos panele, 144Hz atnaujinimo dažniu, net 420 cd/m² ryškumo koeficientu ir turi HDR 400 sertifikatą. Lyg to būtų maža, jis puikiai atkuria „AdobeRGB“, palaiko „AMD Freesync“ ir „NVidia G-Sync“, prie kompiuterio gali būti prijungtas „DisplayPort 1.4“ arba „HDMI 2.0b“, o papildomus įrenginius prijungti leis „USB Type-A“ ir „Type-C“ jungtys.

2. „Razer Raptor” alternatyva

Jei norite estetiško monitoriaus su puikiu funkcionalumu, tačiau nenorite mokėti didesnės sumos už aukštą atnaujinimo dažnį, Jums gali patikti 4K matricą turintis „HP Z27“. Kaip ir aukščiau minėtas „Razer Raptor“, šis turi 27-ių colių ekraną, tačiau beveik dvigubai daugiau pikselių - dėl to nekeisdami operacinės sistemos mastelio ekrane galėsite vienu metu patogiau naudotis keliomis programomis.

Nors „HP Z27“ nepalaiko kadrų sinchronizacijos ir HDR, jis yra puikus 4K monitoriaus pasirinkimas - IPS panelė užtikrina platų matymo kampą, iš jungčių čia rasite „HDMI“, „DisplayPort“ ir „USB Type-C“, o vieninteliais trūkumais galima laikyti 8ms reakcijos laiką ir standartinį 60Hz atnaujinimo dažnį, tačiau pastarieji parametrai turėtų būti aktualūs tik užkietėjusiems žaidėjams.

3. Geriausias žaidimų monitorius

Praėjo laikai, kai žaidimams skirta periferija buvo išmarginta ryškiais akcentais, dabar vietoje to - išraiškingesnės formos ir agresyvūs gaminių pavadinimai, tačiau dizainas išlieka gana profesionalus. „Acer Predator X35“ ne išimtis - iš pirmo žvilgsnio atrodo neutraliai, stovas leidžia reguliuoti ekrano aukštį ir kampą, tačiau visi jo stebuklai slypi panelėje.

„Predator X35“ turi net 35-ių colių įstrižainės ekraną su 3440x1440 rezoliucija ir 1 milisekundės reakcijos laiką, o 200Hz atnaujinimo dažnis gali būti sinchronizuotas su „NVidia G-Sync“, užtikrinant stabilius du šimtus kadrų per sekundę žaidimuose. Jis lenktas, kas suteiks didesnį gylio pojūtį, jei sugebėsite jį įpirkti - „Acer Predator X35“ kainos siekia gerokai virš dviejų tūkstančių eurų.

4. Biudžetinis žaidimų monitorius

Jei Jūsų biudžetas ribotas, teks apsieiti be kai kurių praėjusių monitorių įmantrybių ir pasitenkinti paprastesne išvaizda, tačiau pažadame, „ASUS TUF VG27AQL1A“ Jūsų nenuvils. Už savo kainą, siekiančią beveik €600, gaunate pilną „AMD FreeSync“ ir „NVidia G-Sync“ palaikymą, 27-ių colių ekraną su 2560x1440 rezoliucija, 144Hz atnaujinimo dažniu ir 1ms reakcijos laiku. Šis monitorius net turi HDR 400 sertifikatą, užtikrinantį ryškias ir detalias spalvas.

5. Ekranas kūrybininkams

Profesionalams net nederėtų ieškoti alternatyvų - „BenQ PD2720U“ yra įspūdingas monitorius, siūlantis viską, ko reikia užsiimantiems grafika, iliustracijomis, fotografija ar video redagavimu. Tiesiai iš dėžės šie monitoriai yra sukalibruoti taip, kad atitiktų „sRGB“, „AdobeRGB“ ir „DCI-P3“ spalvų gamas, o komplekte su monitoriumi rasite ir išorinį valdiklį, leisiantį patogiai keisti ekrano parametrus, jei Jums reikalingi skirtingi nustatymai keičiant užduotis. Jei reikės papildomo spalvų sočio, galėsite pasinaudoti HDR10 funkcionalumu, tačiau už šį monitorių teks sumokėti šiek tiek virš €900.

6. Biudžetinis pasirinkimas kūrybininkams

Kalbant apie profesionalams skirtus ekranus, biudžetinis yra gan lankstus žodis - „BenQ SW2700PT“ yra maždaug 200-300 eurų pigesnis už aukščiau minėtą „BenQ PD2720U“, o apart labiau senamadiškos išvaizdos vienintelis skirtumas yra rezoliucija - „SW2700PT“ ji yra 2560x1440. Tačiau savo kainos kategorijoje tai yra geriausias pasirinkimas kūrybininkams, nes jis atitinka 99% „AdobeRGB“, 97% „DCI-P3“ ir 100% „sRGB“, o į stovą integruotas monitoriaus nustatymų valdymas padės dirbti produktyviau.

7. Geriausias kainos/kokybės santykis

Vos daugiau nei €150 kainuojantis „LG 24GL600F“ techniškai yra 24 colių žaidimų monitorius, tačiau už panašią kainą nerasite nieko geresnio. Senamadiška ir toli gražu nežavinti išvaizda su stambiu rėmeliu yra šiek tiek apgaulinga, nes jame esanti panelė turi 144Hz atnaujinimo dažnį su 1ms reakcijos laiku ir palaiko „AMD FreeSync“. Deja, dėl panelės tipo jo žiūrėjimo kampas nėra itin platus, o stovas nėra reguliuojamas, tačiau vien dėl įspūdingos specifikacijos savo kainos kategorijai galima žiūrėti į trūkumus pro pirštus.

8. Geriausias itin platus monitorius

Šis 35 colių įstrižainės milžinas gali pakeisti du 24” monitorius viena 3440x1440 rezoliucijos panele su 100Hz atnaujinimo dažniu, HDR10 sertifikacija ir, žinant „BenQ“, puikiu spalvų atkūrimu tiesiai iš dėžės. Jame gausu ir jungčių tiek įrenginiams, tiek kitai periferijai - viena „DisplayPort“, dvi „HDMI“, dvi „USB Type-A“ ir viena greito įkrovimo „Type-C“.

Kai kam jis gali atrodyti per didelis laikyti ant stalo, tad gali tekti nusivilti, mat „BenQ EX3501R“ neturi skylių VESA tvirtinimui - jo nepavyks pasikabinti ant sienos ar naudoti prie stalo prisukamą tvirtinimą siekiant sutaupyti vietos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Pranešimas spaudai

2024-04-19, 19:54

0 komentarų

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Šiuo metu už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, ar su neveikiančia gamintojo numatyta išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema eksploatavimą numatyta atsakomybė: asmenims – 100–300 eurų (už pakartotinį 300–500 eurų), juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 300–500 eurų (už pakartotinį 600–900 eurų).

Abiem teikiamais projektais siūloma fiziniams asmenims nustatytą atsakomybę už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, papildyti švelnesne nuobaudos rūšimi – įspėjimu.

„Įspėjimu siekiama, kad asmuo daugiau nenusižengtų ir galėtų pasitaisyti. Jis skiriamas, kai asmuo nusižengia pirmą kartą, supranta savo nusižengimo esmę, gailisi dėl savo padaryto teisės pažeidimo arba yra kitokių jo kaltę švelninančių aplinkybių ir yra netikslinga taikyti griežtesnę poveikio priemonę“, − pažymi projekto iniciatorius, Seimo narys A. Stončaitis aiškinamajame rašte.

Pasak jo, dažnu atveju transporto priemonės vairuotojas nežino, kad galimai daro pažeidimą, nes jo vairuojamas automobilis neišmeta matomų dūmų, o automobilio davikliai nerodo galimo gedimo.

Alternatyvaus projekto rengėja, Seimo narė A. Gedvilienė, pristatydama iniciatyvą dėl įspėjimo įteisinimo, tikino, kad 48 valandos tikrai nėra patogus laikas žmogui susitvarkyti automobilį, užsiregistruoti ir atlikti techninę jo apžiūrą. „Mūsų misija šiandien sumažinti įtampas visuomenėje, kad nebūtų žmonės gąsdinami, kad nebijotų, kad jų automobilis bus konfiskuotas, nes niekada tokio dalyko ir nebuvo siūloma teisės aktuose“, − teigė politikė Seimo posėdyje.

Seimas nuo šių metų pradžios aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams yra suteikęs teisę stabdyti transporto priemones ir tikrinti jų į aplinką išmetamų teršalų atitiktį techniniams motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimams, taip pat panaikinti motorinių transporto priemonių ir priekabų, kurių į aplinką išmetami teršalai neatitinka techninių reikalavimų, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimą.

Pritarus projektams (Nr. XIVP-3626, Nr. XIVP-3628) po pateikimo, toliau jie bus svarstomi pagrindiniu paskirtame Teisės ir teisėtvarkos komitete. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti birželio 6 d.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas