Šie 5 paprasti „Windows 10” triukai stipriai palengvins jūsų gyvenimą: tiesiog būtina išbandyti

Šie 5 paprasti „Windows 10” triukai stipriai palengvins jūsų gyvenimą: tiesiog būtina išbandyti

„Windows 10” operacinė sistema laikoma viena sudėtingiausių operacinių sistemų pasaulyje. Dėl beprotiškos įrenginių įvairovės ir tūkstančių skirtingų panaudojimo scenarijų ji privalo turėti daugybe funkcijų ir pritaikomumo galimybių, kurių dauguma giliai paslėpti įvairiose retai lankomose nustatymų skiltyse. Vis dėlto ten knibžda tikrai puikių dalykų, kurie gali palengvinti net ir nereikliausio „Windows 10” vartotojo gyvenimą. Taigi, pateikiame 5 geriausius triukus, kuriuos tiesiog privalote išbandyti.

1. Senasis gerasis „Start” meniu

„Windows 10” pakeitė vieną ikoniškiausių „Windows” operacinės sistemos elementų - „Start” meniu skiltį, papildydama ją spalvotomis plytelėmis, rodančiomis besikeičiančią informaciją ir ne juokais apsunkindama įprastų užduočių atlikimą.

Jeigu jums toks „Start” meniu nepatinka, užvedę pelę ant „Windows” ikonėlė apatiniame kairiajame kampe spustelėkite dešiniuoju pelės klavišu - iššoks senasis gerasis tekstinis meniu variantas, kuriame kur kas greičiau surasite norimą elementą - aplikacijas, sistemos nustatymus, užduočių tvarkyklę, paiešką ir visą kitą. Analogišką veiksmą galite atlikti ir su užduočių juosta - paspaudę dešinįjį pelės klavišą galėsite greitai pasiekti įrankių juostos išankstinius nustatymus, langų schemas ar tiesiog įjungti „Cortana” balso asistentą.

2. Geresnė paieška

2020 metų gegužės mėnesio „Windows 10” atnaujinimas vartotojams suteikė galimybę pagreitinti paieškos kompiuteryje veikimą. Nuėję į Settings > Search > Searching Windows galite nustatyti „Classic” paieškos režimą, kuris rezultatų ieškos tik bibliotekose ir darbastalyje, tačiau atsakymus pateiks daug greičiau arba kaip tik pasirinkti „Enhanced” opciją, kuri jūsų norimo rezultato ieškos visame kompiuteryje.

3. Išpurtykite netvarką

Ši funkcija debiutavo dar gūdžiais „Windows 7” laikais, tačiau, mūsų nuostabai, apie ją žino tik nedaugelis - o visai be reikalo. Jei jūsų kompiuterio ekranas perpildytas skirtingų langų, šią netvarką sutvarkyti galite labai paprastu būdu. Pasirinkite langą, su kurio norite tęsti darbą arba tiesiog išlaikyti ekrane, sugriebkite pele už viršutinės dalies ir jį papurtykite - visi kiti langai bus minimizuoti į užduočių juostą. Jei tokio veiksmo staiga pasigailėjote - ne bėda. Tiesiog papurtykite tą patį langą dar kartą ir viskas grįš į senas vėžes.

4. Padalinto ekrano režimas

Galimybė dirbti su keliais langais vienu metu taip pat debiutavo dar „Windows 7” laikais, bet ji vis dar nėra tokia populiari, kaip galima tikėtis. Norint padalinti ekraną į dvi dalis, tereikia vieną langą nuvilkti iki pat kairiojo arba dešiniojo ekrano krašto - iškart po to pati sistema kitoje pusėje leis pasirinkti vieną iš šiuo metu taip pat atidarytų langų. Na, o jei norite ekraną padalinti į keturias dalis, tereikia langą nuvilkti ne„ į kairįjį ar dešinįjį šoną, o į vieną iš ekrano kampų.

5. Saugokite savo akis ir kompiuteriui suteikite daugiau spalvų

Viena svarbiausių „Windows 10” naujovių - vartotojui suteikiama visiškai laisvė keisti spalvų profilį. Apsilankę Settings > Personalization > Colors galite pasirinkti šviesią „Light” arba tamsią „Dark” temą, kuri pravers, jei kompiuterį naudojate tamsiu paros metu ir savo akis norite apsaugoti nuo nereikalingo baltų sistemos langų ir elementų spinduliavimo. Šis nustatymas pakeičia „Start” meniu, užduočių juostos, failų sistemos, nustatymų meniu ir bet kokios kitos programos, suderinamos su šiuo nustatymu, spalvas į tamsesnes.

Šiame nustatymų lange taip pat suteikiama galimybė pakeisti pagal nutylėjimą nustatytą mėlyną operacinės sistemos akcentų spalvą į linksmesnę, pavyzdžiui, raudoną ar žalią.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas