„Honor Watch Magic” apžvalga

Prieš maždaug penkerius metus rinkoje pasirodę išmanieji laikrodžiai žadėjo tapti tokiais pat daiktais, be kurių neįsivaizduojame savo gyvenimo, kaip ir išmanieji telefonai. Deja, jie buvo brangūs, daugelis jų funkcijų dubliavosi su telefonais, o kur dar Sizifo akmeniui prilygstantis vargas krauti jų bateriją šimtus kartų dažniau nei tradicinių laikrodžių.

Kadangi išmanieji laikrodžiai atsidūrė ties įrašymo į Raudonąją knygą riba, tai privertė jų gamintojus grįžti prie piešimo lentos ir stipriai pakeisti šių daiktų filosofiją. „Huawei” dukterinės kompanijos „Honor” laikrodis „Watch Magic” yra idealus tokios politikos pavyzdys - veikia tiek su „Apple”, su „Android” telefonais, siūlo mažiau funkcijų nei jo pirmtakai, bet tą kompensuoja žymiai ilgiau tarnaujančia baterija bei bent 2 kartus mažesne kaina. Ar to pakanka, kad šį laikrodį galėtume rekomenduoti jūsų riešui, skaitykite mūsų apžvalgoje.

„Honor Watch Magic” apžvalga - dizainas

Išmaniųjų laikrodžių dizainą galėtume išskirti į dvi sroves - į naujovišką ir mėgdžiojantį klasikinių laikrodžių formą. „Honor Watch Magic” bando jas sujungti į vieną kokteilį.

Štai ekraną juosiantis metalinis žiedas turi išgraviruotus tacheometro skaičius, primenančius „Omega” ar „Rolex”. Tiesa, mano minimas žiedas nesisukioja ir neatlieka savo tiesioginės funkcijos - tarnauja kaip dizaino elementas. Beje, nerūdijantis plienas dengia tik viršutinį korpuso trečdalį ir 2 dešinėje pusėje esančius mygtukus, o likusi dalis pagaminta iš plastiko. Vis dėlto net ir tokia konstrukcija garantuoja 5 atmosferų atsparumą vandeniui, tad be jokios baimės galėsite maudytis duše ir plauti rankas. Taigi, kaip jau supratote, į prabangą „Watch Magic” tikrai neturi pretenzijų, o mano turimos versijos silikoninė apyrankė netgi priskiria jį prie sportinių laikrodžių. Beje, kalbant apie apyrankę, labai patiko gamintojo sprendimas vidinę pusę nudažyti raudonai taip pagyvinant nuobodžią išvaizdą. Maža to, nepatikus apyrankei, ją galėsite labai lengvai pakeisti - tiks ir tradiciniams laikrodžiams skirtos.

Be abejo, nereikia pamiršti, kad didžiąją dalį dizaino galima keisti pasirenkant skirtingus ekrane atvaizduojamus laikrodžio veidelius, kurie gal ir nėra labai skoningi, bet tarp jų tikrai rasite sau tinkamą.

Ergonomikos srityje „Honor Watch Magic” skina aukščiausius balus. Plastikinis ir vos 9.3mm storio korpusas yra stebėtinai lengvas ir leidžia pamiršti apie laikrodžio egzistavimą ant riešo. Dydis taip pat parinktas teisingai - kadangi savo riešą priskiriu prie mažesnių, „Honor Watch Magic” neatrodė nei per didelis, nei per mažas. Galbūt dideliam vyriškam riešui norėtųsi didesnio korpuso (šis atitinka 42mm tradicinį laikrodį), bet net ir tokiu atveju vaizdas neatrodys blogai. Beje, nugarėlėje esanti pulso matuoklio išgauba neleidžia riešo odai prakaituoti.

Apibendrindamas galiu teigti, kad išmaniojo laikrodžio dizainas neprivers aplinkinių godžiai spoksoti į jūsų riešą, bet vietoje to, garantuos dėvėjimo komfortą ir atsparumą.

„Honor Watch Magic” apžvalga - ekranas

Patys pirmieji išmanieji laikrodžiai pasižymėjo stačiakampio formos ekranu ir kol jų gamintojai išmoko sumontuoti apvalias matricas, praėjo šiek tiek laiko. „Honor” taip pat pasuko šiuo keliu ir savo laikrodį aprūpino visiškai apskritu, 1.2 colio įstrižainės OLED ekranu.

Nors ekranas yra pakankamai didelis, yra vienas labai erzinantis dalykas tarp metalinio žiedo aplink ekraną ir paties ekrano yra 1.5mm juoda juosta. Suprantu, kad tai buvo reikalinga dėl techninių priežasčių, bet manau, ją buvo galima pakišti po metaliniu rėmeliu. Užtat galiu pagirti apsauginio stiklo atsparumą - per visą naudojimo laikotarpį neatsirado nė vieno įbrėžimo.

O štai vaizdo kokybė galėtų būti geresnė. OLED technologija turėtų garantuoti idealiai juodą spalvą, bet „Honor Watch Magic” ekrane ši spalva kažkodėl atrodė pilka. Taip pat šiek tiek trūko kontrasto ir šviesumo, kurį, beje, laikrodis reguliuoja automatiškai. Vis dėlto tekstas ir programų ikonėlės atrodo labai gerai dėl didelio 326 vaizdo taškų colyje rodiklio.

„Honor Watch Magic” galbūt negali pasigirti pačiu įspūdingiausiu ekranu tarp išmaniųjų laikrodžių, bet jo kainos kategorijoje jam nėra lygių.

„Honor Watch Magic” apžvalga - veikimas

Žodis „išmanusis” tarsi įpareigoja gamintojus įdiegti kuo daugiau funkcijų į tokius produktus, kas lemia įrenginio sudėtingumą. Tačiau „Honor” nusprendė prioritetu skirti naudojimosi paprastumą ir kokybišką vartotojo patirtį.

Bene geriausiai šią strategiją atspindi laikrodžio valdymas. Pagrindinis jo elementas - liečiamas ekranas, o jam padeda du fiziniai mygtukai dešiniajame šone. Aukščiau esantis įjungia ir išjungia laikrodį bei veikia kaip „Meniu” ir „Atgal” mygtukas, o žemesnysis - įjungia treniruočių režimą, leisdamas pasirinkti fizinis veiklos tipą (bėgimą, ėjimą, važiavimą dviračiu ir t.t.). Brūkštelėję pagrindiniame ekrane iš viršaus žemyn nuleisite valdiklių juostą, o iš apačios į viršų - pranešimų iš telefono juostą.

Būtent sporto sritis yra tai, kur šis išmanusis prietaisas spindi visomis vaivorykštės spalvomis. Ne tik galima rinktis iš didelės sporto veiklų gausos, bet ir jų sekimas veikia patikimai. Pavyzdžiui, bėgiojant atstumas ir maršrutas sekamas viduje esančiu GPS moduliu, o pulsas - specialiai tam skirtu matuokliu. Kita visiems aktuali funkcija - miego sekimas. Naudodamas viduje esančius sensorius ir pulso matuoklį, „Honor Watch Magic” registruoja jūsų kūno judesius, pulsą ir kvėpavimą, nustato miego trukmę ir svarbiausia - jo kokybę bei duoda patarimų kaip ją pagerinti. Vienintelis trūkumas yra tai, kad ne visiems bus patogu miegoti su laikrodžiu.

Kitos pačios „Huawei” specialiai laikrodžiais sukurtos „Lite” operacinės sistemos funkcijos yra itin skurdžios: barometras, kompasas, orai, chronometras, žadintuvas, žibintuvėlis (laikrodžio ekranas užsidega baltai) bei telefono paieška (prie laikrodžio prijungtas telefonas pradeda skleisti garsą). Tiesa, pati svarbiausia iš jų yra pranešimų iš Bluetooth ryšiu prijungto telefono atvaizdavimas. Tai vykdoma palyginus gerai, tik norėtųsi, kad jų tekstas ekrane būtų didesnis ir būtų rodomos visos aplikacijų ikonėlės. Taip pat galima atmesti skambutį, bet pokalbiui reikės naudoti telefoną - laikrodis neturi nei įmontuoto garsiakalbio, nei mikrofono.

Ko tikrai pasigedau, tai galimybės iš telefono į laikrodį persikelti dainų, kad vėliau prie jo prijungę Bluetooth ausines galėtume klausytis muzikos ir namie palikti savo telefoną.

Jokių atsiunčiamų aplikacijų kaip pas konkurentus, bet visa tai turi priežastį - silpna aparatinė įranga. Lėtas procesorius, vos 16 megabaitų operatyviosios ir 128 megabaitų vidinės atminties - tokie parametrai nesuderinami su sudėtingesnėmis programomis. Asketiški parametrai lemia ir kartas nuo karto nesklandžias operacinės sistemos animacijas, kas sukuria nelabai sklandaus veikimo įspūdį.

Kita vertus, veikimo srityje „Honor Watch Magic” rašyčiau aukščiausius balus. Galbūt funkcijų ir nedaug, o aparatinė įranga švelniai tariant neįspūdinga, bet viskas veikia puikiai ir sukuria labai malonią bendrą naudojimosi patirtį.

„Honor Watch Magic” apžvalga - baterija

Bene pagrindinė priežastis, kodėl vartotojai vengė išmaniųjų laikrodžių, neabejotinai yra greitai išsikraunanti baterija. Nieko keisto - daugelis mūsų pamirštame įkrauti savo telefoną, o čia dar savo noru susimoki už dar vieną elektros kištuko vergą. Laimė, „Honor” pasistengė, kad jų įrenginys sukurtų nedidelę revoliuciją baterijos kategorijoje.

Naudodamas laikrodį vidutine apkrova, kitaip tariant, laikrodžio aplikacijoje telefone įjungęs tik 5 pagrindinių programų pranešimus (pvz. „Gmail”, „Facebook” ir pan.) bei išjungęs nuolatinį pulso matavimą, sugebėjau vienu įkrovimu ištempti 6 dienas. Palyginimui, iki tol man ilgiausiai tarnavęs „Apple Watch 3” atlaikydavo tik 3 paras. Beje, net jeigu „Honor Watch Magic” liepsite nuolat matuoti jūsų pulsą, nevengsite bėgiojimo ar pasivažinėjimo dviračiu maršruto sekimo GPS, laikrodis vis tiek garantuos 4 dienas naudojimo. Tikrai stulbinantis rezultatas!

Atėjus laikui papildyti mažytės vos 178mAh baterijos sultis taip pat neteks nusivilti. „Honor” sugalvojo labai įmantrų, bet puikiai veikiantį laikrodžio įkrovimo būdą - magnetiškai prie įrenginio nugarėlės prilimpantį diską, kuris jungiasi prie USB-C laido, kurį naudoja turbūt kiekvienas naujesnis telefonas. Žodžiu, keliaujant nebereikės pasiimti atskiro laido, pakaks nepamiršti mano minėto disko.

Taigi, baterijos langelyje „Honor Watch Magic” yra tikras čempionas, artimiausius konkurentus paliekantis toli už nugaros.

„Honor Watch Magic” apžvalga - verdiktas

„Honor” išmanusis laikrodis daugeliu požiūrių atrodo kaip tam tikras žingsnis atgal. Išvaizdos prasme jis veikiau primena pasportavusį vaikiną sportiniu kostiumu nei dangoraižio viršutiniame aukšte sėdintį kostiumuotą verslininką, ekranas atrodo tarsi poros naktų prieš egzaminą pritrūkęs jaunuolis, o funkcijų sąrašas trumpas it vasariškas aštuoniolikmetės sijonas. Progresu laikyti galiu nebent itin gerai laikančią bateriją.

Vis dėlto galbūt išmanieji laikrodžiai ir turėjo būti tokie nuo pat pradžių? „Honor Watch Magic” rodo visus pranešimus iš jūsų telefono, neleidžia tapti sofos bulve sekdamas jūsų fizinį aktyvumą ir kainuoja mažiausiai 2 kartus pigiau nei konkurentai. Tad jeigu ieškoti išmaniojo laikrodžio, „Honor Watch Magic”, mano asmenine nuomone, šiuo metu yra geriausias pasirinkimas.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Marius

Vis gi renkantis į šią kainų kategorija "Huawei Watch GT" manyčiau geresnis pasirinkimas būtų?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas