Aktyviais žiemos malonumais mėgaukite paprasčiau: kodėl svarbu nepamiršti savo išmaniojo laikrodžio?

Pranešimas spaudai

2021-12-14, 12:45

0 komentarų
Aktyviais žiemos malonumais mėgaukite paprasčiau: kodėl svarbu nepamiršti savo išmaniojo laikrodžio?

Didesnis susirūpinimas savo savijauta bei besikeičiantys žmonių įpročiai lemia, jog sportuojame ar aktyviai laiką leidžiame net ir šaltuoju metu laiku. Todėl vis daugiau entuziastų savo žiemos atostogas arba laisvalaikį paskiria slidinėjimo kurortams ar žiemos sporto arenoms. Į naująsias tendencijas reaguoja ir technologijų kūrėjai, siūlantys išmaniuosius sprendimus tam, kad aktyviais žiemos malonumais mėgautis būtų paprasčiau. Vienas iš pavyzdžių – išmanusis laikrodis, visai neseniai iš gražaus aksesuaro virtęs būtinu daugumos slidininkų inventoriaus reikmeniu.

„Nesvarbu, ar bandote pagerinti savąją slidinėjimo formą, ar norite turėti išskirtinai atrodantį ir kokybiškai visus aktyvumo rodiklius analizuojantį prietaisą – išmanusis laikrodis šiandien tampa svarbiu pagalbininku sportuojant žiemą. Laikrodis patogiai ir realiu laiku atlieka kiekvienam sportininkui nepamainomas bei būtinas sveikatos ar sporto stebėjimo funkcijas ir dar daugiau“, – teigia Urtė Eidžiūnaitė, „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje.

Ekspertė dalinasi 4 svarbiomis išmaniųjų laikrodžių funkcijomis, kurios pravers aktyvaus laisvalaikio žiemą metu:

1. Sveikatos stebėjimas

Išmanusis laikrodis suteikia būtiniausias sveikatos priežiūros funkcijas. Širdies ritmo, žingsnių skaičiaus ar bendro įveiktų vertikalių metrų skaičiaus analizė gali padėti efektyviau pasirinkti tempą slidinėjimo trasoje ir išvengti galimo nuovargio gerokai anksčiau nei norėtumėte.

„Šiandien išmanieji laikrodžiai siūlo patikimą žingsniamatį bei tikslų širdies ritmo dažnio matuoklį. Be to, tokie laikrodžiai gali suteikti ir visą parą veikiantį kraujo prisotinimo deguonimi (SpO2) stebėjimą, kuris aktyviai sportuojantiems yra tiesiog būtinas. Slidinėjimas reikalauja daug fizinių pastangų, o didelis aukštis virš jūros lygio gali turėti įtakos ir jūsų kvėpavimo takų būklei. Išmanusis laikrodis išsprendžia šią problemą ir pateikia svarbiausius stebėjimo rezultatus tiesiog ant jūsų riešo. Kitus potencialius ligos simptomus užčiuopti padeda ir laikrodyje įdiegtas temperatūros jutiklis, nustatantis riešo odos temperatūrą“, – teigia U. Eidžiūnaitė.

2. Asmeninis asistentas

Išmanieji laikrodžiai yra ypač mėgstami tų, kurie palaiko aktyvų gyvenimo būdą ir daug sportuoja. Ne išimtis ir kalnų sportas: kompaktiškas laikrodis padeda sekti, kaip jums sekasi slidinėjimo trasoje bei dalytis duomenimis su artimaisiais.

„Moderniausieji išmanieji laikrodžiai šiemet siūlo tikrai daug sporto režimų, tarp kurių rasite ir skirtą slidinėjimui. Nauji išmanieji laikrodžiai realiu laiku balsu primena apie esamus treniruočių tikslus ir atliekamą progresą. Visi treniruočių įrašai sinchronizuojami su „Huawei Health“ programėle, tad bėgant laikui galėsite įvertinti savo pažangą bei pasidalyti pasiekimais, kuriais didžiuojatės. Be to, laikrodis geriausių rezultatų siekti padeda ir suteikiamais patarimais: jis įvertina treniruotės krūvį, numanomą atsigavimo laiką ir balsu suteikia profesionalius treniruočių patarimus, leisiančius geriau suplanuoti jų intensyvumą ir pagerinti kokybę“, – nurodo U. Eidžiūnaitė.

3. Tvirtas ir ilgaamžis

Slidinėjant ar kitaip aktyviai leidžiant laiką gamtoje visų pamėgtas išmanusis telefonas ne visada yra geriausias variantas: jį ne taip patogu nešiotis, be to – reikia dažniau rūpintis prietaiso įkrovimu.

„Manau, kad žiemos entuziastų poreikius labiausiai atliepia naujosios kartos išmanieji laikrodžiai. Šie prietaisai patogiai priglunda prie riešo, todėl nereikia jaudintis dėl to, jog jį pamesite. Be to, šiuolaikiniai išmanieji laikrodžiai dar ir labai lengvi – dauguma jų sveria vos keliasdešimt gramų, tad sportininkams tikrai netaps papildoma našta. Kitas svarbus aspektas – ilgai veikianti įrenginio baterija. Naujojo „Huawei Watch GT 3“ baterija gali veikti net iki 14 dienų (arba 7 dienas 42 mm modelyje), todėl prietaisu naudotis galima net ekstremaliomis sąlygomis – pavyzdžiui, gyvenant kalnų namelyje, kur nėra elektros. Galiausiai, pats laikrodis pagamintas iš nerūdijančio plieno, todėl yra tvirtas bei atsparus tiek karščiui, tiek ir šalčiui“, – išskiria U. Eidžiūnaitė.

4. Saugumo palaikymui

Slidinėjimas vertinamas ne tik dėl sportinių priežasčių, bet ir dėl galimybės aktyvia veikla užsiimti gražiausiuose gamtos kampeliuose. Visgi ilgesnis laikas būnant gamtoje gali sukelti ir tam tikrų iššūkių, su kuriais tvarkytis taip pat padės išmanusis laikrodis.

„Slidinėjant ar čiuožinėjant lauko sąlygomis būtina sekti besikeičiančią orų prognozę tam, kad nebūtumėte užklupti snygio ar smarkaus lietaus. Todėl daugumoje naujų laikrodžių įmontuotas ir aukščio barometras, kuris stebi esamą oro slėgį bei įspėja apie bet kokius oro sąlygų pokyčius, taip jūsų nuotykius gamtoje padarydamas kuo saugesniais. Ne mažiau vertinga funkcija – tikslus GPS vietos nustatymas. Išmaniajame laikrodyje esantis GPS imtuvas leidžia laikytis iš anksto suplanuoto maršruto, atsekti savo žingsnius arba – nelaimės atveju – imtuvas nurodo tikslią jūsų buvimo vietą, jei prisireiktų iškviesti pagalbą“, – sako U. Eidžiūnaitė.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas