„Apple Watch“ netrukus turės alkotesterio ir kraujospūdžio matavimo funkcijas

Dainius Martinkus

2021-05-06, 11:00 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

0 komentarų
„Apple Watch“ netrukus turės alkotesterio ir kraujospūdžio matavimo funkcijas

Remiantis „The Telegraph“ šaltiniu, „Apple Watch 8“ laukia dideli pasikeitimai. Naujasis „Apple“ išmanusis laikrodis turėtų būti aprūpintas daugybe sveikatos stebėsenos daviklių. Naujasis „Apple Watch“ galės stebėti tokius parametrus, kaip gliukozės ar net alkoholio lygis kraujyje, taip pat galės išmatuoti kraujospūdį. Remiantis šia pateikta informacija, galima teigti, kad „Apple“ labiau orientuosis į sveiką gyvenseną ar net į medicininių parametrų stebėjimą.

Sklinda gandai, kad „Apple“ ruošiasi naudoti kompanijos „Rockley Photonics“ gamybos sensorius, kurie padės sekti aukščiau išvardintus parametrus. Tai galimai sukels nemažą išmaniųjų laikrodžių pirkimo bumą, kadangi jie padės atsisakyti medicininių prietaisų ir padės kiekvienam žmogui dar patogiau sekti savo kūno būseną bei priimti protingus sprendimus, pavyzdžiui, nevairuoti po susitikimo bare su draugais ar padėti anksti aptikti hipertenziją.

„Apple Watch 8“ turėtų pasirodyti tik 2022 metais, tad sunku tiek daug numatyti į ateitį, kadangi viskas dar daug kartų pasikeisti. „Apple“ gali persigalvoti ir atsisakyti naudoti alkoholio kraujyje jutiklio, bet iš gandų matyti, kad bendrovė ruošiasi pasukti į medicinos sritį, juolab kad išmaniųjų telefonų ateityje turėtų mažėti ir gamintojai jau dabar galvoja apie ateities planus. Kinijos technologijų gigantės „Xiaomi“, „Huawei“ bei „Oppo“ irgi ieško naujų sričių, tiesa, šios kompanijos kol kas apsistojo ties elektromobiliais ir autonominiu vairavimu, kur „Apple” taip pat ruošiasi įkelti savo koją.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas