„Apple Watch“ seks cukraus kiekį kraujyje: aptiks ankstyvąsias cukrinio diabeto stadijas

„Apple Watch“ seks cukraus kiekį kraujyje: aptiks ankstyvąsias cukrinio diabeto stadijas

Kita „Apple Watch“ karta gali gauti cukraus kiekio kraujyje sekimo funkciją, dėka Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios sveikatos technologijų kompanijos „Rockley Photonics“. Balandžio mėnesio ataskaitoje kompanija įvardijo „Apple“ kaip savo stambiausią pastarųjų dvejų metų klientę. Britų įmonė pabrėžė, kad turi sutartį „kurti ir pristatyti naujus produktus“. Savo sutarties dalį „Rockley“ išpildo kurdama jutiklius, galinčius realiu laiku sekti kraujo spaudimą ir sudėtį, įskaitant gliukozės ir alkoholio kiekį - bet kuris iš tokių jutiklių netolimoje ateityje gali atsidurti ir „Apple Watch“ laikrodžiuose.

Šeštosios kartos išmanusis „Apple“ laikrodis jau gali stebėti deguonies kiekį kraujyje ir širdies ritmą, tačiau „Forbes“ pabrėžia, kad galimybė sekti tokius duomenis kaip gliukozės kiekį jau kurį laiką yra nešiojamų technologijų gamintojų siekiamybė. Vos prieš ketverius metus JAV maisto ir vaistų administracija patvirtino pirmąjį cukraus kiekio matuoklį, nereikalaujantį imti kraujo iš piršto.

„Neinvazinis žmogaus kūno veiksnių stebėjimas sukelia neįtikėtinus iššūkius,“ anksčiau „Forbes“ sakė „Apple“ atstovas Jeff Williams. Dar 2017-aisiais technologijų lyderės direktorius Tim Cook buvo pastebėtas kompanijos „Apple Park“ būstinėje dėvintis išmanaus laikrodžio su gliukozės sekimu prototipą, tačiau apie šį projektą daugiau nebuvo užsiminta. Nors „Rockley Photonics“ ataskaitos informacija suteikia vilties, garantijų, jog „Apple“ nuspręs integruoti šios kompanijos jutiklius į savo laikrodžius, nėra.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas