Bėgimas prastu oru: padeda sustiprėti, tačiau svarbu tinkamai pasiruošti

Partnerio turinys

2022-05-05, 12:05 (atnaujinta 2022-11-29, 01:03)

0 komentarų
Bėgimas prastu oru: padeda sustiprėti, tačiau svarbu tinkamai pasiruošti

Nuo planus gadinančio oro: lietaus, tiršto rūko ar stipraus vėjo nėra apsaugotas nei vienas lauke sportuojantis bėgikas. Ir nors netikėtai prasidėjusi audra patyrusių bėgikų neatbaidys, tai gali sutrukdyti pradedantiesiems. Visgi per anksti išsigąsti nereikėtų, nes net ir prasčiausiomis oro sąlygomis sportininkus gelbėja tinkamas pasiruošimas ir išmaniosios technologijos.

Nors iš pirmo žvilgsnio bėgimas atšiauriomis oro sąlygomis nėra malonus, tačiau jis suteikia galimybę išeiti iš komforto zonos ir tobulėti ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Bet jei bėgioti tik pradėjote ir papildomos ištvermės reikalaujančiai treniruotei ryžtis sunku – vertėtų išbandyti sportą palengvinančius pažangius sprendimus. Įvertinus teikiamus privalumus, toks yra ir neseniai pasirodęs specialiai bėgimui pritaikytas laikrodis „Huawei Watch GT Runner“, kuris vienodai naudingas tiek lietingomis, tiek ir ypač kaitriomis dienomis.

Dalinamės naudingomis išmaniojo laikrodžio funkcijomis bei išskiriame, kaip pažangusis „GT Runner“ palengvins jūsų bėgimą:

Svarbiausias prioritetas – sveikata

Patyrę bėgikai žino tą jausmą, kai vos tik pradėjus bėgti pirmąsias minutes ant kūno pajuntame iš dangaus krintančius lietaus lašus. Vieni sportininkai tokiomis sąlygomis savo treniruotę renkasi nutraukti, o kiti – apsilankyti sporto klube. Kita vertus, tai nėra vienintelės alternatyvos, o tinkamomis priemonėmis pasirūpinę sportininkai iškritusio lietaus neišsigąsta ir tęsia treniruotę. Tai nestebina, nes nusprendus bėgioti nepalankiomis oro sąlygomis sportininko kūnas greičiau stiprėja, įgyjama daugiau pasitikėjimo savo jėgomis, o po pasibaigusios treniruotės aplanko pasididžiavimo jausmas.

Bėgant prieš vėją, sportininkai priversti didinti savo greitį, o tai lemia, jog sudeginama daugiau kalorijų, raumenys susiduria su intensyvesniu krūviu. Todėl prastu oru bėgant nuolat, bėgikai tampa stipresni ir greitesni.

Tam, kad bėgimas prastu oru būtų patogus ir saugus, patartina dėvėti neperšlampančius drabužius bei kokybišką sukibimą užtikrinančius bėgimo batelius. Ne mažiau svarbi priemonė, padėsianti kiekvienam bėgikui – tai išmanusis laikrodis, siūlantis efektingą pagalbą treniruotės ir poilsio metu.

„Huawei Watch GT Runner“ palaiko pažangiausią „TruSeen 5.0+“ stebėjimo sistemą, kuri visą parą rūpinasi sveikatos būklės sekimu. Laikrodis stebi ne tik širdies ritmą, bet ir kraujo prisotinimą deguonimi („SpO2“). Be to, šis išmanusis prietaisas pravartus ir poilsio metu: laikrodis įvertina miego kokybę bei reikalingo atsistatymo laiką, tad leidžia palaikyti optimalią sportinę formą ir po treniruotės. Todėl su šiuo laikrodžiu sunkių treniruočių metu jūsų sveikata bus nuolat stebima, nereikės jaudintis, kad persitempsite.

Naudingos treniruotės bet kokiu oru

Naudojant išmanųjį laikrodį būsite tikri, jog kiekviena treniruotė bus aukščiausio lygio bei vienodai naudinga, nepriklausomai nuo lyjančio lietaus, vėjo ar svilinančios saulės.

Specialiai bėgikams skirtas naujasis „Huawei“ išmanusis laikrodis yra itin lengvas, sveria vos 38,5 gramus. Laikrodžio apyrankė nevargina odos ir yra atspari vandeniui, užtikrina prakaitavimo suvaldymą. Išmanusis prietaisas „Watch GT Runner“ palaiko ir dirbtinio intelekto (DI) funkciją, kuri remiasi moksliniais duomenimis bei analizuoja kiekvienos treniruotės duomenis ir pagal tai koreguoja bėgimo tvarkaraštį. Be to, laikrodis atsižvelgia į naudotojo fizinį pasirengimą, kūno poreikius bei sudaro individualų treniruočių planą.

Svarbiausia tai, kad „Huawei Watch GT Runner“ sumaniai naudoja ir garsinius signalus. Pavyzdžiui, prietaisas nurodo visus svarbiausius duomenis: nubėgtą atstumą, greitį ir esamus treniruočių tikslus. Tai reiškia, kad kiekvienas bėgikas gali susitelkti į savo maršrutą ir išvengti nereikalingo blaškymosi prastomis oro sąlygomis, kai papildomi judesiai tik apsunkina.

Patikimas palydovas visai dienai


Bėgioti blogu oru yra saugu tol, kol neprasideda intensyvi kruša ar aktyvus žaibavimas. Tam, kad apie staigiai pasikeičiančias oro sąlygas sužinotumėte pirmieji – bėgimo metu verta turėti išmanųjį laikrodį.

Su moderniuoju „Watch GT Runner“ informaciją apie realiu laiku gamtoje vykstančius pokyčius matysite tiesiog ant savo riešo. Išmaniajame laikrodyje įmontuotas barometras, kuris stebi staigų oro slėgio pokytį ir įspėja apie aplinkos sąlygų pasikeitimą. Laikrodis taip pat palaiko kompaso bei grįžimo atgal funkciją, kuri nurodo tikslų maršrutą į pradinę bėgimo padėtį ir yra prieinama nenaudojant interneto. Todėl bėgikai gali jaustis saugūs ir užtikrinti, jog nepasiklys net ir mažiau pažįstamoje aplinkoje.

Taigi, tinkamai apsirūpinę sportininkai gali nebijoti, jog dėl prastesnio oro teks nutraukti treniruotę vos tik jai prasidėjus. Išmaniosios technologijos siūlo modernius ir nuolat tobulėjančius sprendimus, kurių teikiamus privalumus atskleidžia naujasis „Watch GT Runner“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Buvę darbuotojai ir toliau kritikuoja „Microsoft“: kompanija sulaukė aštrios kritikos dėl planuojamo pakeitimo, susijusio su reklamų rodymu

Lukas Snarskis

2024-04-20, 14:55

0 komentarų

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Nors tai buvo geros naujienos daugeliui, tačiau bendrovė nuolat susiduria su įvairiausiomis nenumatytomis problemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Buvę darbuotojai ir toliau kritikuoja „Microsoft“: kompanija sulaukė aštrios kritikos dėl planuojamo pakeitimo, susijusio su reklamų rodymu

JAV technologijų milžinė „Microsoft“ dar ne taip seniai išleido „Windows 11“ operacinės sistemos versiją, kurios laukiama buvo kone dešimtmetį. Nors tai buvo geros naujienos daugeliui, tačiau bendrovė nuolat susiduria su įvairiausiomis nenumatytomis problemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Kadangi oficialiai palaikomi procesoriai yra gana modernūs, žmonės iš savo kompiuterių su „Windows 11“ paprastai tikėjosi didesnio našumo. Nors SSD diskas nėra privalomas, dauguma sistemų šiais laikais jį turi ir čia taip pat negalima kaltinti naudotojų lūkesčių, nes pati „Microsoft“ teigė, kad būtent tam ir buvo sukurta ši platformos versija.

Nepaisant viso to, naudotojai ir toliau skundžiasi, kad jų kompiuteriai su „Windows“ tiesiog nėra pakankamai spartūs net ir palyginti galingose sistemose. Todėl daugelis nusprendė pereiti prie „Linux“, kuri gauna didžiulį AES šifravimo našumo padidinimą, arba naudoti patobulintas „Windows 11“ versijas.

Buvęs „Microsoft“ inžinierius Andy Youngas yra vienas iš tų, kurie pastebėjo, kad „Windows 11“ yra lėta ir nusprendė pasiskųsti Redmondo milžinei. A.Youngas pastebi, kad jis turi 1 600 eurų kainuojantį kompiuterį su 128 GB operatyviosios (RAM) atminties, tačiau „Start“ meniu veikimas yra „komiškai prastas“.

Praėjus vos keletui dienų po A.Youngo kritikos į buvusio darbdavio stovyklą – pasisakė ir buvęs ‚Microsoft“ vartotojo patirties (UX) vadovas Jensenas Harrisas. Kaip ir A.Youngas, jis socialiniame tinkle „X“ sarkastišku tonu išreiškė nusivylimą ir nepritarimą naujajai skelbimų sistemai, kurią „Microsoft“ testuoja naujausioje operacinės sistemos versijoje.

J.Harriso tviterio žinutė buvo tiesioginis atsakas į „The Verge“ pranešimą apie šią naujieną, kurioje buvo pažymėta, kad „Microsoft“ eksperimentuoja su reklamomis „Windows“ operacinėje sistemoje jau daugiau nei 10 metų".

Buvusio „Microsoft“ atsakas leidžia manyti, kad jis ne visai patenkintas tuo, kaip šiuo metu vyksta bendrovėje, nes iš jos išėjo prieš dešimtmetį. Todėl „Microsoft“ tai dvigubas smūgis, nes ji sulaukė priekaištų dėl dabartinių „Windows“ vartotojo sąsajos ir UX sprendimų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas