Būkite visuomet pasiekiami: kurie naujausi išmanieji laikrodžiai savo funkcijomis keičia net telefonus?

Remiantis naujausiais statistikos bendrovės „Statista“ duomenimis, jau dabar išmaniaisiais laikrodžiais naudojasi daugiau kaip 200 milijonų žmonių, o per artimiausius kelerius metus šis skaičius turėtų augti dar mažiausiai 9 proc.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Būkite visuomet pasiekiami: kurie naujausi išmanieji laikrodžiai savo funkcijomis keičia net telefonus?

Rūta Gabriūnė, „Tele2“ produktų kategorijos vadybininkė, sako, kad toks augimas – pagrįstas, nes išmaniaisiais eSIM laikrodžiais dabar galima paskambinti, susimokėti už prekės, klausyti muzikos ar net matuoti kraujospūdį. Kadangi ši rinka sparčiai didėja, specialistė dalijasi keliomis eSIM laikrodžių rekomendacijomis, kurios puikiai atlieps jūsų lūkesčius.

„Žmonės ieško išmanių įrenginių su kuriais būtų visada pasiekiami. Dabar ryškėja nauja tendencija – vis daugiau vartotojų renkasi išmanius laikrodžius su eSIM funkcija. Su šiais laikrodžiais būsite visada pasiekiami net ir tada, jei su savimi neturėsite telefono. Tai suteikia žymiai daugiau laisvės, nes trumpam išėjus pasivaikščioti ar į parduotuvę nereikia nerimauti, kad negalite atsiliepti į svarbų skambutį arba susimokėti už prekes“, – sako R. Gabriūnė.

Laikrodis su eSIM – vietoj telefono

Daugelis išmaniųjų laikrodžių susiejami su telefonu naudojantis „Bluetooth“ ryšiu – tokiu būdu galima matyti soc. medijų pranešimus, skambučius, žinutes. Tačiau, naudojantis šiuo susiejimo būdu, visada su savimi šalia ar netoliese turėtumėte turėti telefoną.

Tuo tarpu išmaniųjų laikrodžių modeliai su specialia eSIM funkcija veikia kitokiu principu. eSIM yra virtuali SIM kortelė, su kuria išmanusis laikrodis tampa savarankišku mobiliu įrenginiu – pats jungiasi prie tinklo ir veikia visur, kur yra mobilus ryšys. Visos šios funkcijos puikiai veiks net tuomet, jei jūsų telefonas būtų paliktas kitame mieste.

R. Gabriūnės teigimu, populiariausiųjų tarpe šiuo metu yra gamintojo „Samsung“ serijos laikrodžiai „Samsung Galaxy Watch 5“ ir „Samsung Galaxy Watch 5 Pro“. Abu jie išsiskiria tuo, kad juose yra integruota eSIM.

Laikrodis, kuris prisitaiko prie jūsų

Laikrodis „Samsung Galaxy Watch 5“ skirtas aktyvų laisvalaikį mėgstantiems žmonėms. Be to, jis tinkamas ir laisvalaikiui – modernus ir minimalistiškas laikrodžio dizainas atrodo stilingai tiek formalesnėje darbo aplinkoje, tiek laisvalaikiu. Tai vienas iš išmaniųjų aksesuarų, kuriame yra eSIM.

„Samsung Galaxy Watch 5“ integruoti specialūs jutikliai, kurie nuolat efektyviai analizuoja širdies ritmą ar atlieka kūno masės analizę. Specialistės teigimu, pastaroji analizė rodo, kokią dalį jūsų kūne sudaro raumenų ar riebalų masės, ir koks yra jūsų KMI. Nuolat detaliai sekant šiuos rodiklius, užsibrėžtų su kūno pokyčiais susijusių tikslų siekti dar lengviau. Be to, šis išmanusis laikrodis analizuoja miego kokybę – stebi, kada atsibundate, kiek valandų miegate, kokias miego fazes pereinate.

Taip pat šis laikrodis skaičiuoja kiekvieną dieną nueitus žingsnius, sudegintas kalorijas, jame galima nustatyti norimą treniruočių režimą, kuriame automatiškai įdiegta net 90 skirtingų pratimų – galite rinktis plaukimo, bėgimo, važiavimo dviračiu treniruotes ir pan.

„Samsung Galaxy Watch 5“ pilnai įkraunamas vos per pusvalandį, todėl galima jaustis ramiai treniruočių metu – laikrodis neišsikraus ir nuolat stebės jūsų kūno rodiklius. Analizuodamas šią informaciją, įrenginys gali pateikti ir personalizuotas rekomendacijas, kurios padės tinkamai savimi pasirūpinti.

Kitas modelis – mėgstantiems ekstremalesnį sportą

Panašiomis funkcijomis pasižymi ir kitas to paties gamintojo modelis „Samsung Galaxy Watch 5 Pro“, kuriame taip pat integruota eSIM. Tik, pasak R. Gabriūnės, šis išmanusis laikrodis turi galingesnę bateriją – pilnai įkrautas jis gali veikti net 80 valandų, o nuolat įjungus GPS funkciją laikrodis veikia visą parą.

Šis išmanusis aksesuaras labiau skirtas ekstremaliau ir daug dažniau nei tik laisvalaikiu sportuojantiems žmonėms. R. Gabriūnė papildo, kad šis laikrodis bus ypač naudingas dviratininkams, irkluotojams ar tolimus žygius mėgstantiems žmonėms.

Įrenginys seka ne tik sudegintas kalorijas, širdies ritmą, bet ir perspėja apie aukštą arba žemą kraujospūdį. Be to, kaip sako specialistė, jis išsiskiria tuo, kad jame įdiegta visiškai nauja funkcija, kuri vadinasi „Maršruto treniruotė“. Ši funkcija leidžia importuoti GPX formato treniruočių maršrutus iš jūsų telefono į laikrodį. GPX formato failas parodo, kur buvote savo kelionės metu, todėl kaip sako R. Gabriūnė, padeda sportininkams matyti ir sekti savo progresą.

Laikrodis išsiskiria tuo, kad yra pagamintas iš labai patvarių medžiagų – jo dizainas sukurtas iš safyro stiklo ir titano korpuso, todėl net ir sunkiausių treniruočių metu galite jaustis ramiai – laikrodis nedūžta ir yra atsparus vandeniui.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas