Išmaniuosius telefonus netrukus galėsime išmesti? Sužinokite kokius veiksmus jau dabar galime atlikti pasitelkę laikrodį

Nuo 2015 metų, kai buvo pristatytas išmanusis „Apple“ laikrodis, jis tapo itin naudingu pagalbininku ne tik bendravimui, bet ir fizinės būklės stebėjimui ar sporto pasiekimų fiksavimui.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Išmaniuosius telefonus netrukus galėsime išmesti? Sužinokite kokius veiksmus jau dabar galime atlikti pasitelkę laikrodį

Kasmet tobulėjančiuose įrenginių modeliuose atsiranda vis daugiau funkcijų, kurios užtikrina, kad net palikę mobilųjį namie, laikrodžiu galėsite atlikti didelę dalį veiksmų.

Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas teigia, kad vartotojai, kol kas neturintys eSIM paslaugos išmaniajame „Apple“ laikrodyje, vis tiek juo gali atlikti daug naudingų funkcijų, prisijungę prie „Wi-Fi“ tinklo.

Funkcijos, kurioms nereikia telefono

Judėjimo aktyvumo stebėjimas. Net ir būdamas toliau nuo „iPhone“ telefono bei neprisijungęs prie „Wi-Fi“ tinklo, „Apple“ laikrodis gali sekti keletą svarbių fizinės būklės rodiklių. Jis gali atpažinti, kada sportuojate, skaičiuoja nueitus žingsnius, sudegintas kalorijas ir laiką, kurį praleidžiate stovėdami. Išmaniojo laikrodžio programėlėje „Activity“ pateikiama jūsų pažanga siekiant kasdienių judėjimo ir fizinio aktyvumo tikslų. Kai laikrodis vėl prijungiamas prie telefono, duomenys apie fizinį aktyvumą automatiškai sinchronizuojami ir perkeliami į mobilųjį.

Sveikatos rodiklių sekimas. Be jūsų aktyvumo, laikrodis gali sekti ir keletą sveikatos rodiklių, pavyzdžiui širdies ritmą ir deguonies kiekį kraujyje. Įdiegus „Heart“ ir „ECG“ programėles, įrenginys fiksuos jūsų širdies ritmą bei atliks elektrokardiogramą. Laikrodis jums praneš, jei užfiksuos rimtus sveikatos rodiklių pakitimus. „Apple Watch“ įrenginys veikia net jums miegant ir gali parodyti, kiek laiko miegate ir kiek įkvėpimų padarote per minutę.

Muzikos klausymasis. Jeigu į laikrodį atsisiuntėte mėgstamiausias melodijas iš „Apple Music“ ar „Spotify“ grojaraščių, galite jų klausytis per „Bluetooth“ ryšiu susietas ausines. Jeigu turėsite prieigą prie „Wi-Fi“ tinklo, galėsite transliuoti muziką iš šių platformų. Norėdami susieti laikrodį su „Bluetooth“ ausinėmis, eikite į skiltį „Music“ ir kaip šaltinį pasirinkite „Apple Watch“, slinkite žemyn ir spustelėkite „Now Playing“, „My Music“ arba „Playlists“. Nors pirmieji „Apple“ laikrodžių modeliai turėjo 8 GB atmintį, naujausi įrenginiai talpina net 32 GB, tad galėsite atsisiųsti ir klausyti net kelių valandų trukmės tinklalaides.

Atsiskaitymas. Naudodamiesi „Apple Pay“ arba „Apple Wallet“ saugomomis kortelėmis, kurias pridedate laikrodyje, galėsite juo mokėti už prekes ar paslaugas. Iš anksto susieję savo korteles su laikrodžiu, turėsite galimybę atlikti bekontakčius mokėjimus priglausdami įrenginį prie tam pritaikyto mokėjimo terminalo.

Pavojaus atpažinimas. Laikrodyje integruota kritimo aptikimo funkcija pajunta, kai patiriate stiprų smūgį – perbraukus ekraną pirštu pranešite, kad jums viskas gerai. To nepadarius, programėlė automatiškai iškvies pagalbą. Kritimo aptikimas yra naudingas visiems – tiek aktyviai sportuojantiems, tiek ir vyresnio amžiaus žmonėms. Nors laikrodis geba pats aptikti sunkų kritimą, jam vis tiek reikės „Wi-Fi“ tinklo, kad jis galėtų iškviesti pagalbą.

Žadintuvo ir laikmačio nustatymas. Po ranka neturint išmaniojo telefono, laikrodžiu galėsite nustatyti žadintuvą ar laikmatį. Naudodami programėlę „Timers“, kuri veikia be interneto, savo įrenginyje galite vienu metu nustatyti net kelis laikmačius.

Nuotraukų rodymas. Jei tam tikrą nuotraukų albumą sinchronizavote per programėlę „Photos“, galite jį peržiūrėti laikrodyje net tada, kai telefonas neprijungtas.

Jeigu šalia neturite telefono, išmaniame laikrodyje ir toliau sklandžiai veiks tokios naudingos programos, kaip „Voice Memos“, „Calendar“ ir „Noise“. Nors daugelį funkcijų laikrodis gali atlikti be telefono, norint aktyvuoti jį, vartotojams vis tiek reikės pirmiausia įrenginį susieti su mobiliuoju. Laikrodis turi būti sujungtas su „iPhone“ telefonu, kad būtų galima pridėti „Apple ID“ paskyrą ir ateityje naudotis laikrodžio funkcijomis be mobiliojo.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas