Naujienos ištvermės bėgikams ir orientacininkams – pasirodė naujas išmaniųjų laikrodžių režimas varžyboms

Pranešimas spaudai

2021-09-15, 13:00

0 komentarų
Naujienos ištvermės bėgikams ir orientacininkams – pasirodė naujas išmaniųjų laikrodžių režimas varžyboms

Šiandien pristatytas naujas nuotykinių varžybų sporto režimas – naujas veiklos režimas, leidžiantis sekti informaciją ir naudotis savo „Enduro™“ išmaniuoju laikrodžiu, laikantis nuotykinių varžybų taisyklių. Dėl to prietaisas tapo pirmuoju GPS išmaniuoju laikrodžiu, kurį leidžiama naudoti šiose varžybose. Nuotykinio sporto režimas dabar pasiekiamas parsisiuntus programinės įrangos naujinį. Sportininkai galės atsisiųsti naujinį suporavę ir sinchronizavę savo išmanųjį laikrodį ir „Garmin Connect Mobile“ programėlę.

„Dabar ištvermės disciplinų sportininkams bus leidžiama naudoti multisporto laikrodį „Garmin“ nuotykinėse varžybose ir neprarasti duomenų“, sako Danas Bartelis, pasaulinių pardavimų viceprezidentas. „Atnaujinimas suteikia galimybę nuotykinių varžybų dalyviams laikantis sporto taisyklių sekti biometrinius duomenis, nustatyti laikmatį ir naudotis kitomis funkcijomis, tokiomis kaip aukštimatis ir kompasas.“

„Nuotykinių varžybų sportininkai „Garmin“ įrenginius treniruočių metu naudoja jau ne vienerius metus, o dabar, pasirodžius naujam nuotykių sporto varžybų režimui, jie galės dalyvauti varžybose nenusiimdami savo išmaniojo laikrodžio“, sako Heidi Muller, tarptautinių nuotykių sporto varžybų pasaulinės serijos renginių ir prekių ženklo direktorė. „Esame laimingi, kad galime bendradarbiauti su „Garmin“ kuriant šį aktyvumo režimą, paruoštą atsižvelgiant į visus treniruočių ir varžybų reikalavimus rankiniam laikrodžiui, kuris gali atlaikyti pačius sunkiausius nuotykinių varžybų elementus.“

Nuotykinės varžybos apima multisporto orientavimąsi sudėtingiausiomis sąlygomis įvairiose pasaulio vietose. Kiekviena komanda, kurią paprastai sudaro keturi dalyviai, varžosi įvairiose disciplinose, įskaitant plaukimą baidarėmis, važiavimą kalnų dviračiais ir šimtų kilometrų ilgio žygius. Maršrutas nėra numatytas, tačiau komandos turi pasiekti kontrolinius taškus pasinaudodamos žemėlapiu, kurį gauna likus porai valandų iki varžybų pradžios.

„Garmin Enduro“ sukurtas būtent nuotykinių varžybų dalyviams ir tiems, kas treniruojasi ištvermės varžyboms. Į „Enduro“ įdiegtos patobulintos treniruočių funkcijos ir esminiai našumo stebėjimo įrankiai, skirti siekti maksimalių rezultatų. Sportininkai gali akimirksniu koreguoti nustatymus, įgalindami tik būtinas funkcijas, kad „Garmin“ išmaniojo laikrodžio baterija veiktų kuo ilgiau. Visiškai įkrauta baterija leis naudoti prietaisą GPS režimu net iki 70 valandų arba 80 valandų naudojant saulės energiją.

Naudojant nuotykinių varžybų režimą, registruojama buvimo vieta, tačiau varžybų metu dalyviai jos peržiūrėti negali. Kadangi nuotykinėse ir orientavimosi varžybose neleidžiama naudotis GPS navigacija, vartotojai negali peržiūrėti su GPS susijusių duomenų, tačiau maršrutas gali būti registruojamas. Su „Garmin Enduro“ varžybų dalyviai gali stebėti ir registruoti biometrinius duomenis, pavyzdžiui, širdies ritmą, taip pat naudoti kitas laikrodžio funkcijas, tokias kaip aukštimatis, kompasas, žadintuvas ir laikmatis. Bandomajame puslapyje nurodoma, kada veikla prasidėjo ir baigėsi, taigi dalyviai gali įrodyti organizatoriui, kad GPS navigacija varžybų metu buvo išjungta.

„Garmin“ prietaisai sukėlė revoliuciją visų nuotykių ieškotojų, sportininkų ir veiklų po atviru dangumi entuziastų gyvenime. Bendrovė yra pasiryžusi kurti produktus, kurie pagerina patirtį ir praturtina gyvenimą, ir mano, kad kasdien galima atrasti kažką naujo ir pranokti praėjusios dienos pasiekimus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas