„Samsung“ ir „Google“ tapo partneriais: sukels sprogimą išmaniųjų laikrodžių rinkoje

Leonardas Sindaravičius

2021-05-19, 17:50 (atnaujinta 2022-12-07, 13:09)

0 komentarų
„Samsung“ ir „Google“ tapo partneriais: sukels sprogimą išmaniųjų laikrodžių rinkoje

Pietų Korėjos technologijų milžinės „Samsung“ ir amerikiečių „Google“ partnerystė žengia itin svarbų žingsnį į priekį - pranešama, jog „Google“ sukurta išmaniųjų laikrodžių operacinė sistema „Wear OS“ susijungs su keletą metų „Samsung“ vystyta „Tizen“. Šios partnerystės rezultatas vadinamas tiesiog „Wear“, tačiau tikėtina, kad tai nėra galutinis būsimo produkto pavadinimas.

Nauda vartotojams prasideda nuo geresnio baterijos gyvavimo laiko, maždaug 30% spartesnio aplikacijų paleidimo ir tolygesnių animacijų. Gyvenimas pagerės ir aplikacijų kūrėjams - naujoji operacinė sistema bus pagrindinė „Android“ platformos išmaniųjų laikrodžių OS, tad nereikės kurti aplikacijų kelioms skirtingoms sistemoms. „Google“ taip pat žada platesnį aplikacijų ir laikrodžių ciferblatų pasirinkimą, nei bet kada anksčiau.

„Visi įrenginių kūrėjai galės papildyti platformą suasmeninta vartotojo sąsaja, o programų kūrėjai galės naudoti puikiai pažįstamus „Android“ įrankius ir kurti vienai platformai,“ teigia „Google“ darbuotojas Bjorn Kilburn.

Skelbiama, kad nepaisant pokyčių, „Samsung“ laikrodžiai išliks panašūs į dabartinius ir populiarioji rėmelio sukimo funkcija niekur nedings. Vienintelis pokytis - unifikuota operacinė sistema visuose „Android“ išmaniuosiuose laikrodžiuose. Kartu su nauja OS atsiras ir atskira „Google Maps“ versija, kuri veiks laikrodyje neturint telefono šalia. Laikrodžiams skirtos „YouTube Music“ ir „Spotify“ aplikacijos palaikys įrašų parsisiuntimą.

Pati „Samsung“ jau patvirtino, kad kitos kartos „Galaxy Watch“ veiks šios naujos platformos pagalba. Amerikiečių kompanija „Fitbit“ taip pat skelbia diegsianti naująją programinę įrangą į būsimus savo aukštesnės klasės įrenginius. Pastarosios sukurti sporto įrankiai taip pat padės operacinei sistemai augti kaip sveikatingumo įrankiui.

Senesnių laikrodžių savininkams jaudintis dėl šių pokyčių nederėtų - „Samsung“ laikysis pažado suteikti trejus metus programinės įrangos palaikymo egzistuojantiems įrenginiams. Pasak žurnalo „Wired“, „Samsung“ laikrodžių naudotojai netgi galės eksportuoti savo duomenis ir perkelti juos į kitą įrenginį, kuomet nuspręs atsinaujinti. Kelių mėnesių bėgyje turėtų paaiškėti daugiau detalių apie naują operacinę sistemą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas