„Samsung“ pristatė naujus išmaniuosius laikrodžius: su „Google“ kurta operacinė sistema ir visiškai naujos funkcijos

„Samsung“ pristatė naujus išmaniuosius laikrodžius: su „Google“ kurta operacinė sistema ir visiškai naujos funkcijos

„Samsung“ dėvimųjų prietaisų liniją papildė „Galaxy Watch4“ ir „Galaxy Watch4 Classic“, žymintys naujos šios kategorijos įrenginių eros pradžią. Abiejuose išmaniuosiuose laikrodžiuose veikia nauja „Wear OS“ operacinė sistema, kurią „Samsung“ kūrė bendromis jėgomis su „Google“, bei intuityviausia kompanijos „One UI Watch“ vartotojo sąsaja. „Galaxy Watch4“ serija siūlo patobulintą veikimą, sklandžią sąveiką su kitais įrenginiais ir geresnę vartotojo patirtį nei bet kada anksčiau. Šie nauji įrenginiai buvo kuriami taip, kad žmonės galėtų mėgautis geriausiais sveikatos rodiklių stebėjimo ir stiprinimo įrankiais.

„Pastaraisiais metais stebėjome „Galaxy Watch“ serijos populiarumo augimą, nes vartotojai suprato, kaip jais patogu naudotis ir kad tai puikus pagalbininkas savo savijautai bei fizinei formai sekti. Suprantame, kad kiekvienas turi unikalų požiūrį į sveikatingumą, todėl naujuosius išmaniuosius laikrodžius aprūpinome dideliu sveikatos stebėjimo ir sveikatinimo funkcijų rinkiniu, kuris padės žmonėms išsamiau stebėti ir palaikyti gerą fizinę būklę“, – teigia Simonas Skupas, „Samsung Electronics Baltics“ vadovas Lietuvoje.

Pažangiausios sveikatos ir sveikatingumo funkcijos

„Galaxy Watch4“ įmontuotas inovatyvus „BioActive“ jutiklis, pasižymintis mažesniu ir dar kompaktiškesniu dizainu, kuris nemažina matavimų tikslumo. Šis „trys viename“ konfigūracijos sensorius naudoja vos vieną mikroschemą, skirtą valdyti tris pajėgius matuoklius – optinį pulso, elektrinį širdies ir bioelektrinės varžos analizės. Tai leidžia vartotojams sekti savo kraujospūdį, aptikti prieširdžių virpėjimą išduodantį širdies plakimą bei išmatuoti deguonies kiekį kraujyje. Tuo metu visiškai naujas kūno kompozicijos nustatymo įrankis, pateikdamas svarbiausius parametrus, tokius kaip skeleto, raumenų ir riebalų procentas kūne, bazinė medžiagų apykaitos norma ir vandens kiekis organizme, šių laikrodžių savininkams padeda išsamiau suprasti jų bendrą sveikatos ir fizinio pasirengimo būklę. Nuo šiol kūno kompoziciją galima sužinoti tiesiog ant riešo, naudojant vos du pirštus – per maždaug 15 sekundžių laikrodžio jutiklis užfiksuos informaciją iš 2400 duomenų taškų.

Naujieji „Samsung“ laikrodžiai taip pat turi daugybę sveikatingumo funkcijų, padedančių kasdien sekti fizinį aktyvumą ir motyvuojančių siekti geriausio asmeninio rezultato. Galite rinktis iš daugybės skirtingų treniruočių, dalyvauti grupiniuose iššūkiuose bei namuose įrengti sporto salę, prijungus „Galaxy Watch4“ prie palaikomo išmaniojo „Samsung“ televizoriaus – jame rodomos sudegintos kalorijos ir pulso matavimai.

Atėjus poilsio laikui, „Galaxy Watch4“ serija siūlo pažangiausią miego parametrų ir įpročių analizę, kuri yra dar detalesnė, nei anksčiau. Kol išmanusis laikrodis matuoja deguonies kiekį kraujyje miegant, palaikomas išmanusis telefonas gali aptikti knarkimo garsą. Taip kartu su pažangiu miego įvertinimu galite sužinoti daugiau informacijos apie jūsų miego ypatumus ir tai panaudoti poilsio kokybės gerinimui.

Visiškai nauja išmaniojo laikrodžio patirtis

Paprastumas, lengvumas ir efektyvumas yra „Galaxy“ išmaniųjų laikrodžių išskirtinumai, o visiškai nauja „One UI Watch“ vartotojo sąsaja bei bendromis „Samsung“ ir „Google“ jėgomis kurta „Wear OS“ operacinė sistema visa tai pakelia į kitą lygį, suteikdamos dar sklandesnę išmaniojo laikrodžio ir „Galaxy“ prietaiso naudojimo patirtį.

„One UI Watch“ geba automatiškai įdiegti palaikomas programėles laikrodyje, kai jos yra atsiunčiamos į išmanųjį telefoną. Svarbūs nustatymai, tokie kaip ramybės režimo valandos ir užblokuoti kontaktai, taip pat sinchronizuojami su „Galaxy Watch4“, o „Auto Switch“ funkcija leidžia belaidėms ausinėms automatiškai prisijungti tiek prie telefono, tiek prie laikrodžio, priklausomai nuo to, kuris prietaisas tuo metu naudojamas. Naudojimo patirtį dar labiau praturtina „Bixby Voice“ balso asistentas, besisukantis rėmelis ir valdymas gestais. Pajudinę dilbį aukštyn ir žemyn du kartus galite atsiliepti į skambučius, o dukart pasukioję riešą – juos atmesti ar išjungti pranešimus bei žadintuvą.

„Galaxy Watch4“ serija yra pirmoji išmaniųjų laikrodžių karta, kurioje diegiama nauja „Wear OS Powered by Samsung“ platforma. „Samsung“ ir „Google“ bendradarbiavimas leido sukurti pažangią operacinę sistemą, kuri pagerins kiekvieną laikrodžio naudojimo patirties aspektą. Laikrodžiuose veikia populiariausios „Google“ programėlės, tokios kaip „Maps“, bei vartotojų pamėgtos „Galaxy“ paslaugos, kaip „Smart Things“ ir „Bixby“. Nauja platforma taip pat leidžia „Galaxy Watch4“ įdiegti pirmaujančias trečiųjų šalių aplikacijas, tokias kaip „Adidas Running“, „Calm“, „Strava“ ir „Spotify“ – visas jas galite rasti „Google Play“ parduotuvėje. Tampriai su intuityvia vartotojo sąsaja integruota techninė įranga leidžia vartotojui pasinerti į naujas patirtis. Pavyzdžiui, integruotas kompasas veikia kartu su „Google Maps“ ir taip padeda tyrinėti nežinomą vietovę.

Dar daugiau galios ir elegancijos ant jūsų riešo

Nuo programinės dalies patobulinimų neatsilieka ir techninė įranga – laikrodžio procesorius tapo našesnis, ekranas – ryškesnis, o atmintis – didesnė. „Galaxy Watch4“ serijoje montuojamas pažangios 5nm gamybos technologijos lustas yra 20% greitesnis, įrenginyje yra 50% daugiau operatyviosios atminties, o grafikos plokštė yra 10 kartų spartesnė, nei pirmtake. Tai reiškia, kad naujieji „Galaxy Watch4“ užtikrina sklandesnį valdymą bei darbą su keliomis užduotimis vienu metu. Taip pat buvo padidinta ir prietaiso ekrano rezoliucija, šiuo metu siekianti 450x450 pikselių, todėl vaizdo turinys yra aiškesnis ir lengviau įžiūrimas. Na, o 16GB vidinė talpykla suteiks pakankamai vietos jūsų mėgstamoms aplikacijoms, muzikai ir nuotraukos, kurių saugumą užtikrins „Samsung Knox“ platforma.

Bendrovės lyderystė eSIM technologijos plėtroje suteikia vartotojams galimybę nesukti galvos dėl įrenginių duomenų sinchronizacijos – tuo pasirūpins išmanusis laikrodis. „Samsung“ supranta, kad patikima baterija yra būtina tokio tipo įrenginiui, todėl „Galaxy Watch4“ siūlo iki 40 valandų aktyvų veikimą vienu įkrovimu – to pakanka, kad prietaiso nereikėtų įkrauti išsiruošus į ilgesnę kelionę. Prireikus greitai įkrauti laikrodžio akumuliatorių, puikiai pasitarnaus greitojo įkrovimo funkcija, kuri vos po 30 minučių įkrovos įrenginiu leidžia naudotis dar 10 valandų.

„Galaxy Watch4“ ir „Galaxy Watch4 Classic“ pasižymi elegantišku siluetu bei plonesniu korpusu, o daugybė skirtingų apyrankių variantų bei keičiami laikrodžio ekrano vaizdai leidžia vartotojui išreikšti save ir pritaikyti šį aksesuarą prie savo aprangos stiliaus.

„Galaxy Watch4“ – modernus ir minimalistinis pasirinkimas, sukurtas universaliam ir kasdieniam dėvėjimui. Pirkėjams siūloma rinktis iš 40mm ir 44mm korpuso dydžio versijų. Rekomenduojama šio laikrodžio kaina prasideda nuo 269 Eur. Prekybos pradžios metu 40mm versija bus prieinama juodos, sidabrinės ir rožinio aukso spalvų, o 44mm – juodos, sidabrinės ir žalios spalvų.

Tuo metu „Galaxy Watch4 Classic“ skirtas tiems, kurie ieško prabangaus ir klasikinio laikrodžio dizaino su kompanijos gerbėjų pamėgta valdymo besisukančiu ekrano rėmeliu funkcija. Šis modelis bus siūlomas 42mm ir 46mm korpuso dydžių. Rekomenduojama šio laikrodžio kaina prasideda nuo 369 Eur. 42mm ir 46mm versijų pirkėjams bus siūloma rinktis iš klasikinių juodos ir sidabrinės spalvų

Abiejų modelių laikrodžių išankstiniai užsakymai prasidės nuo rugpjūčio 11 dienos, o juos įsigyti „Samsung“ ir kitose oficialiose išmaniųjų laikrodžių platintojų fizinėse ir internetinėse parduotuvėse bus galima nuo rugpjūčio 27 d.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas