Šeši būdai, kuriais išmanusis laikrodis gali kasdien pagerinti savijautą

Šeši būdai, kuriais išmanusis laikrodis gali kasdien pagerinti savijautą

Atėjus rudeniui, sumažėjus saulėtų ir šiltų dienų, galime jausti kūno nuovargį ir motyvacijos trūkumą. Pandemija vis dar aktuali daugumoje pasaulio šalių, taip pat grįžimas tiesiogiai mokytis arba dirbti yra pokytis, prie kurio reikia sugebėti prisitaikyti. Todėl gali taip atsitikti, kad pamiršite padaryti pertrauką ir šiek tiek atsikvėpti, įsiklausyti į save, kad suvoktumėte, kaip jaučiatės, ir skirtumėte sau pakankamai dėmesio. Spartus informacinių technologijų diegimas gaminant išmaniuosius laikrodžius užtikrina tai, kad Jums bus pranešta, jog šiandien patiriate per daug streso, neišgėrėte pakankamo kiekio skysčių, neišsimiegojote arba priešingai – dieną nebuvote pakankamai aktyvus (-i). Toliau bus pateikta keletas dažniausiai pasitaikančių priežasčių, dėl kurių galite jaustis blogai ir kurias svarbu prisiminti, tačiau ir išmanusis laikrodis gali apie tai nuolat priminti, kad visa diena būtų harmoninga, o savijauta – gera.

1. Gerkite pakankamai daug vandens

Taip tik atrodo, kad apie būtinybę kasdien išgerti pakankamai daug vandens primena visi. Tačiau tai labai svarbu, todėl priminti – verta. Gerkite pakankamai daug vandens! Organizmui būtina gauti skysčių dėl įvairių priežasčių, įskaitant optimalios temperatūros palaikymą, virškinimo sistemos veiklos skatinimą, audinių ir sąnarių apsaugą, taip pat emocinių būsenų reguliavimą. Taigi nesvarbu, ar norite gerti vandenį stiklinė po stiklinės, ar gurkšnoti per šiaudelį iš stilingo termo puodelio, svarbu – gerkite vandenį! Tie, kam reikia gerokai pakeisti savo įpročius ir pastebimai padidinti suvartojamo vandens kiekį, gali naudotis stebėjimo funkcija Garmin Hydration Tracking, įdiegta išmaniajame laikrodyje, su kuriuo ji suderinama, ir registruoti savo kasdien suvartojamą kiekį, taip pat naudotis priminimo nustatymais, kad iki dienos pabaigos vandens suvartotų tiek, kiek reikia.

2. Kreipkite dėmesį į streso lygį

Daugelis išmaniųjų laikrodžių šiandien gali būti puikūs pagalbininkai, nustatant, ar diena buvo kupina streso, ar atvirkščiai – rami, ir ne tik tai. Jie suteikia galimybę realiu laiku nustatyti streso lygį (nuo 1 iki 100) ir suvokti, kad reikia atsikvėpti ir pamėginti nusiraminti. Streso lygį galima nustatyti pagal širdies ritmą, tai yra intervalą tarp širdies dūžių. Šį intervalą lemia vegetacinė nervų sistema. Mažesnis širdies ritmo kintamumas rodo didesnį streso lygį, o didesnis kintamumas – mažesnį streso lygį. Streso balas 0–25 reiškia, kad jūsų kūnas yra ramybės būsenos (mėlyna spalva), 26–50 rodo žemą streso lygį (šviesiai oranžinė spalva); 51–75 – vidutinį streso lygį (tamsesnė oranžinė spalva), o 76–100 – aukštą streso lygį (raudona spalva). Šiam konkrečiam pavyzdžiui naudoti Garmin išmaniųjų laikrodžių duomenys, tačiau ir kiti išmanieji laikrodžiai gali padėti valdyti stresą.

3. Laikas atsikvėpti

Jeigu jūsų streso lygis artėja prie raudonos spalvos linijos, tai reiškia, kad laikas sustoti ir atsikvėpti. Kai kuriuose „Garmin“ išmaniuosiuose laikrodžiuose įdiegta programėlė, pagal kurią galima atlikti specialius nusiraminti padedančius kvėpavimo pratimus tokiu atveju, kai jums reikalinga pagalba. Išmanusis laikrodis pateikia streso lygį parodančius duomenis ir padeda atgauti kvapą, geriau suprasti, koks yra skirtingų kvėpavimo pratimų poveikis. Jeigu streso lygis aukštas, išmanusis laikrodis gali atsiųsti jums priminimą, kad reikia atsipalaiduoti ir atlikti kvėpavimo pratimus.

4. Kokybiškas miegas padeda išsaugoti grožį

Mes visi esame patyrę, kokia būna būsena, kai per mažai miego (arba nepakankamai laiko trunka kiekviena miego fazė) – kitą dieną esame „kaip zombiai“ ir, žinoma, tai nėra gerai fizinės arba psichinės sveikatos požiūriu. Pakankama miego trukmė ne tik padeda jaustis žvaliai, bet tiesiog yra mums būtina, kad veiktų imuninė sistema. Ir vis dėlto daugelio iš mūsų miego trukmė ne tokia, kokia reikalinga kasdien.

Šiai problemai tampant aktualia visame pasaulyje, Garmin sukūrė miego sekimo technologiją, įdiegus tam tikras funkcijas galima nustatyti miego fazės kiekvieną naktį. Ryte pateikiamas miego kokybės įvertinimas pagal 0–100 balų skalę, apibendrinta informacija apie tai, kiek laiko truko miegas, kokia buvo miego kokybė ir ar gerai kūnas yra atsigavęs po vakar dieną patirto nuovargio. Be to, gausite asmeniškai aktualią informaciją, padedančią suprasti, kokie įpročiai turi įtakos miegui ir ką galite daryti dienos metu, kad padidintumėte savo galimybę paskui gerai išsimiegoti.

5. Skirkite laiko fiziniam aktyvumui

Lygiai taip pat, kaip kad žinome, jog būtina kasdien gerti pakankamai vandens, žinome ir tą faktą, kad fizinės veiklos metu išsiskiria endorfinai, kurie padeda jaustis laimingiems. Taip pat įvairi fizinė veikla gerokai padidina raumenų jėgą, pagerina širdies ir plaučių veiklą, suteikia energijos ir pan. Fizinės veiklos trukmė ir intensyvumas turi būti subalansuoti, tačiau ji turi būti pakankama, kad būtų išvengta rizikos, kurią gali sukelti ilgas sėdėjimas. Ne visada būtina speciali programa treniruoklių salėje, gali pakakti ir ilgesnio pasivaikščiojimo greitu tempu arba pasivažinėjimo dviračiu. Kuo daugiau kasdien atliksite įvairių judesių, tuo geriau!

6. Moterys, planuodamos aktyvią veiklą, turi atsižvelgti į menstruacinį ciklą

Menstruacinis ciklas kūną veikia daug labiau nei sukelia tą kraujavimą, kuris pastebimas. Keturios menstruacinio ciklo fazės – mėnesinės, folikulinė fazė, ovuliacija ir liuteininė fazė – yra lemiamos hormonų veikimo, todėl žinant, kuri ciklo fazėje yra šiuo metu, galima geriau suprasti, kas vyksta kūne. Reguliariai naudodamasi Garmin menstruacinio ciklo stebėjimo funkcija – įdiegta išmaniajame laikrodyje, su kuriuo ji suderinama, – ir (arba) programa „Garmin Connect“, galėsite geriau suprasti savo būseną ir kaip galima geriau pasirūpinti savo kūnu. Jeigu esate nėščia arba planuojate nėštumą, Garmin nėštumo stebėjimo funkcijos gali būti labai naudingos.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas