Aiškėja „Xiaomi“ paslaptys: jau žinomos pagrindinės planšečių savybės ir dizaino ypatumai

Ina Jonaitienė

2021-07-21, 12:05

0 komentarų
Aiškėja „Xiaomi“ paslaptys: jau žinomos pagrindinės planšečių savybės ir dizaino ypatumai

Kinijos milžinė „Xiaomi“ savo asortimente turi gausybę įvairiausių produktų – nuo belaidžių ausinukų, iki elektrinių paspirtukų ar robotų siurblių. Daugelis šią bendrovė žino ir dėl jų kuriamų telefonų ar planšetinių kompiuterių. Būtent pastarasis segmentas, Kinijos kompanijos vadovų buvo kiek apleistas, tačiau viskas netrukus pasikeis.

„Xiaomi“ naują planšetę buvo pristatę jau prieš daugiau nei pora metų, tačiau dabar aiškėja, kad jau netrukus išvysime naują produktą. Internete vis garsiau kalbama apie naująją „Mi Pad 5“ planšetę, kuri prekyboje turėtų pasirodyti jau rugpjūčio mėnesio antroje pusėje. Net neabejojama, kad šis įrenginys bus tiesioginis „Huawei MatePad 11“ konkurentas.

Tikimasi, kad Kinijos milžinė jau rugpjūčio mėnesį paskelbs „Mi Pad 5“ planšečių seriją. Tai puikiai iliustruoja ir kone kasdien pasirodantys gandai. Visai neseniai, socialiniame tinkle „Weibo“ pasirodė planšetinio kompiuterio plakatas, atskleidžiantis jo dizainą ir pagrindines specifikacijas. Pažvelkime į jas.


Kaip jau ir buvo žinoma iš anksčiau, įrenginys naudos „Snapdragon 860“ procesorių. Tiesa, neatmetamas variantas, kad „Xiaomi“ ketina pristatyti ir dar vieną planšetės variantą, kuris veiks su „Snapdragon 870“ procesoriumi. „Xiaomi Mi Pad 5“ aprūpinta 11 colių ekranu kartu su 2K raiška bei 120 Hz atnaujinimo dažniu. Panašu, kad planšetinio kompiuterio galinėje dalyje yra keletas kamerų bei LED tipo blykstė. Manoma, kad „Mi Pad 5“ standartinis variantas turės 12 MP pagrindinę kamerą ir 22,5 W greito įkrovimo technologija.

Šioje planšetėje bus įdiegta naujausia „Android 11“ operacinė sistema, taip pat ir 8720 mAh baterija. Informacija nėra tiksli, tačiau manoma, kad įrenginys palaikys 4 GB operatyviosios (RAM) atminties ir 64 GB vidinės atminties. „Mi Pad 5“ planšetė bus parduodama keturių spalvų – baltos, juodos, šviesiai rožinės ir violetinės.


Kaip jau minėjome, „Xiaomi“ gali išleisti ir dar vieną planšetės variantą, kuris iš esmės bus labai panašus į standartinį „Mi Pad 5“ modelį, tačiau su keletu pakeitimų. Jame būtų naudojamas „Snapdragon 870“ procesorius, taip pat ir 4 8MP pagrindinė kamera. Manoma, kad įrenginys turėtų palaikyti 67 W greitą įkrovimą. Planšetė būtų aprūpinta 11 colių įstrižainės ekranu, 4 GB operatyviąja atmintimi bei 64 GB vidine atmintimi, 120 Hz atnaujinimo dažniu, tokia pačia rezoliucija.

Vis dar išlieka neaišku, kad „Xiaomi“ ketina pristatyti „Mi Pad 5“ serijos planšetinius kompiuterius, tačiau tai turėtų įvykti jau rugpjūčio mėnesį. Tikėtina, jog tikslesnė data paaiškės jau artimiausiu metu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas