Ieškantys naujos planšetės turėtų neskubėti: aiškėja kuo nustebins „Xiaomi“ naujovė

Ina Jonaitienė

2021-07-18, 14:25

0 komentarų
Ieškantys naujos planšetės turėtų neskubėti: aiškėja kuo nustebins „Xiaomi“ naujovė

Kinijos milžinė „Xiaomi“ savo asortimente turi gausybę įvairiausių produktų – nuo belaidžių ausinukų, iki elektrinių paspirtukų ar robotų siurblių. Daugelis šią bendrovė žino ir dėl jų kuriamų telefonų ar planšetinių kompiuterių. Būtent pastarasis segmentas, Kinijos kompanijos vadovų buvo kiek apleistas, tačiau viskas netrukus pasikeis.

„Xiaomi“ naują planšetę buvo pristatę jau prieš daugiau nei pora metų, tačiau dabar aiškėja, kad jau netrukus išvysime naują produktą. Internete vis garsiau kalbama apie naująją „Mi Pad 5“ planšetę, kuri prekyboje turėtų pasirodyti jau rugpjūčio mėnesio antroje pusėje. Net neabejojama, kad šis įrenginys bus tiesioginis „Huawei MatePad 11“ konkurentas.

Naujausia informacija rodo, kad įrenginys bus aprūpintas „Snapdragon 860“ procesoriumi. Jo kaina yra mažesnė, tačiau paveldimi lygiai tie patys modelio parametrai. Žvelgiant į FCC dokumentus, naujasis modelis turės 12 MP pagrindinę kamerą, 22,5 W įkroviklį ir „MIUI 12,5“. Tačiau tai nebus vienintelė „Mi Pad 5“ serijos planšetė.

Tikėtina, kad be standartinio „Mi Pad 5“ modelio, bus pristatytas ir „Pro“ bei „Lite“ variantai. Visi trys modeliai turės 11 colių įstrižainės ekranus su 2K raiška, kuris palaikys 120 Hz atnaujinimo dažnį. Tiesa, teigiama, kad „Pro“ modelis gali išsiskirti ekranu su 240 Hz atnaujinimo dažniu ir „In-Cell“ aktyviosios rašiklio technologija. Beje,

„Xiaomi Mi Pad 5 Lite“ variantas galimai veiks su „Snapdragon 768G“, o „Pro“ modelis – „Snapdragon 870“ lustu.


Standartinis „Xiaomi Mi Pad 5“ variantas turės 8000 mAh bateriją, 4 GB operatyviąją (RAM) atmintį. Manoma, kad modelį įsigyti bus galima tik vienos spalvos – pilkos. Taip pat ir funkciją, skirtą planšetę atrakinti atspaudų būdu. Informacijos šaltiniai rodo, kad vidinės atminties pasirinkimas bus tik vienas, 64 GB.

Pranešama, kad pigiausias „Mi Pad 5“ modelis turėtų kainuoti iki 260 eurų. Žinoma, jeigu „Xiaomi“ išties ketina pristatyti net tris planšetės variantus – brangiausiam jų, kaina gali išaugti bent keletą kartų. Šios naujienos oficialiai pristatytos gali būti jau rugpjūčio mėnesį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas