Išmokite programuoti ir padovanokite vaikams užsiėmimo visiems metams: „Raspberry Pi” kompiuteriai prieinami visiems

Išmokite programuoti ir padovanokite vaikams užsiėmimo visiems metams: „Raspberry Pi” kompiuteriai prieinami visiems

​Turbūt ne kartą girdėjote posakį, jog šiais laikais antra naudingiausia užsienio kalba po anglų yra programavimo. Akivaizdu, jog tam yra rimtas pagrindas - nesvarbu, į kokią specialybę bestumėte pirštu, kone kiekvienoje jų šiuo metu yra erdvės technologijoms ir jų suteikiamam potencialui, tereikia fantazijos ir šiek tiek kompiuterijos žinių. Na, o geriausias būdas to įgyti - praktika, kuri gali būti įdomi ir naudinga. Taigi, šiandien norėtume pasiūlyti tobulą įrankį, skirtą jus ir jūsų mažuosius įtraukti į programavimo pasaulį ir leisti susikonstruoti tokių prietaisų, apie kuriuos anksčiau net nebūtumėte pagalvoję.

Paspaudę šią nuorodą ir prieš apmokėjimą suvedę nuolaidos kodą P621B26F91953001 „Raspberry Pi 4” kompiuterį su 2GB operatyviosios atminties ir komplektu, kurį sudaro korpusas, įkroviklis, aušintuvas ir USB laidas, galite įsigyti vos už 50,40 euro. Pristatymas įskaičiuotas į kainą. Tai puiki ir nebrangi dovana ne tik technologijų entuziastams, bet ir vaikams, kuriems šis daiktas gali tapti ilgalaikiu ir neišsemiamu užsiėmimu, o gal netgi ir vartais į programuotojo karjerą.

Daugiau apie „Raspberry Pi 4”

​„Raspberry Pi 4”, kaip ir galima nuspėti iš jo pavadinimo, yra ketvirtos kartos, naujausias legendinės mini kompiuterių serijos atstovas, kuris savo galimybėmis pirmtakus palieka toli už nugaros. Žinoma, tai pasakyti iš produkto dizaino būtų labai sunku. Kadangi šis gaminys nuo pat pradžios buvo kuriamas technologijų entuziastams, jis neturi prekinės išvaizdos. Iš esmės tai yra tik motininė plokštė su įvairiomis jungtimis, modemais, maitinimo bloku ir kitomis kompiuteriui būtinomis dalimis. Jei norite bent šiek tiek patraukliau atrodančio gaminio, reikia įsigyti kurį nors iš nebrangių plastikinių dėklų arba pasinaudoti tuo, ką pardavėjas žada pridėti su komplektu.

Žinoma, juk ne dėl grožio toks daiktas perkamas, tiesa? „Raspberry Pi 4” yra ypatingas tuo, jog turi keturių branduolių 64 bitų „Broadcom BCM2711” lustą, kuris yra ženkliai galingesnis už buvusius pirmtakuose. Taip paminėti galima 2GB LPDDR4-2400 SDRAM atminties, 2 USB 3.0, 2 USB 2.0, 2 × micro-HDMI, MIPI DSI, gigabitinę Ethernet ir atminties kortelių jungtis. Pridėkime dar galingą Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0 modemus ir turėsime itin daug potencialo turintį prietaisą.

​Visi šie paminėti komponentai suteikia galimybę „Raspberry Pi 4” naudoti kaip įprastą stalinį kompiuterį. Tiesiog į jį įrašykite ARM procesoriams skirtą „Windows 10” ar „Linux”, per micro-HDMI prijunkite jį prie monitoriaus ir susiraskite pelę bei klaviatūrą. Viskas, turite kompiuterį, kuris leis naršyti internete, žiūrėti filmus, redaguoti „Office” dokumentus ir atlikti visas įprastas funkcijas netgi sklandžiau nei sena apdulkėjusi kelių metų senumo dėžė.

​Tačiau tai yra pats elementariausias ir pats nuobodžiausias „Raspberry Pi 4” panaudojimo scenarijus. Kur kas įdomesnis ir ne mažiau populiarus būdas praktiškai pritaikyti šį prietaisą - „Kodi” media centro sukūrimas. Jį galima sukonfigūruoti taip, kad prijungtas prie televizoriaus iš jūsų debesų talpyklos galėtų transliuoti filmus, serialus ir kitą turinį, o valdyti „Raspberry Pi” galėsite telefonu, lyg bet kokį kitą išmaniosios televizijos priedėlį. Kadangi kompiuteriukas geba atkurti 4K kokybės vaizdą ir turi spartų Wi-Fi, jį naudoti bus tikras malonumas.

​Dar viena entuziastų pamėgta „Raspberry Pi 4” panaudojimo kryptis - jo pavertimas retro žaidimų konsole. Taip vėl galėsite pasinerti į „Nintendo” ar senesnių žaidimų kompiuterių klasiką. Na gerai, čia jau kažkas arčiau mažųjų pasaulio, tačiau ką „Raspberry Pi 4” gali pasiūlyti būtent jiems. Pats paprasčiausias atsakymas - išmanūs ir programuojami robotai. Internete yra galybė informacijos, kaip juos susikonstruoti ir užprogramuoti atlikti tam tikrus veiksmus, pavyzdžiui, nueiti į kitą kambario galą, kažką paimti ir atnešti atgal. Skamba paprastai, bet norint viską teisingai suprogramuoti vaikams teks nemenkai pasukti savo smegenis ir taip nejučia paskatins savo laiką leisti prasmingai. Kas čia žino, galbūt robotų konstravimas ir programavimas vaikystėje pastūmės juos tapti naujaisiais elonais muskais ar bent jau užtikrintą ateitį turinčiais programuotojais.

​O jei vis dėlto mažieji už šios idėjos neužsikabintų, „Raspberry Pi 4” išmesti tikrai nereikės. Internete gausu instrukcijų, kaip jį panaudojant namuose labai pigiai įsirengti automatizuotą augalų laistymo, apsaugos nuo įsilaužėlių ar kokią kitą išmanią sistemą. Prireiks tik šiek tiek pasikrapštyti, o viską atlygins malonus pasitenkinimas savo atliktu darbu ir galimybė tuo pasigirti draugams.

​Apibendrindami norėtume tik dar kartą paakcentuoti, jog „Raspberry Pi 4” turi viską, kad padėtų išlaisvinti daugelyje mūsų tūnantį inžinerijos entuziastą - tereikės tik lašelio fantazijos ir laiko, kad šį prietaisą paverstume kažkuo, kas pravers buityje arba suteiks daug džiaugsmo.

Kaip jau minėjome, paspaudę šią nuorodą ir prieš apmokėjimą suvedę nuolaidos kodą P621B26F91953001 „Raspberry Pi 4” kompiuterį su 2GB operatyviosios atminties ir komplektu, kurį sudaro korpusas, įkroviklis, aušintuvas ir USB laidas, galite įsigyti vos už 50,40 euro. Pristatymas įskaičiuotas į kainą.

Mūsų portale pateikiamos partnerysčių programų nuorodos. Už užsakymus, atliktus per mūsų pateiktas nuorodas, mes galime uždirbti komisinius, kas padeda šiam portalui egzistuoti.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Paulius

Jei kam dar trūksta įdėju ką galima padaryti su Raspberry PI, tai galima susirasti visokių projektų čia: https://www.hackster.io/raspberry-pi

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas