Produktas, kurį privalo įsigyti kiekvienas, norintis apsisaugoti nuo sukčių: nė 2€ nekainuojantis produktas gali apsaugoti nuo tūkstantinių praradimų

RFID technologijos sparčiai plinta visame pasaulyje ir apima vis daugiau svarbių sričių: asmens tapatybės ir kredito kortelės, prekių apsauga, praėjimo kortelės, gyvūnų identifikacija ir t. t. Dažniausiai mes su tokia galimybe susiduriame naudojantis banko kortelėmis, kurių dėka galime atsiskaityti už prekes.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Produktas, kurį privalo įsigyti kiekvienas, norintis apsisaugoti nuo sukčių: nė 2€ nekainuojantis produktas gali apsaugoti nuo tūkstantinių praradimų

Nors tai yra itin patogi technologija, tačiau ir sukčiai nesnaudžia bei stengiasi įvairiausiais būdais pasipelnyti. Tikriausiai ne kartą teko girdėti atvejų, kuomet buvo pavogti kortelių duomenys ar pasisavinti pinigai, o to priežastis – RFID technologija. Laimei, yra itin pigus būdas kaip apsaugoti ne tik savo duomenis, bet ir pinigus.

Pats paprasčiausias būdas apsisaugoti nuo galimų pavojų – piniginė su apsauga nuo RFID signalų. „Aliexpress“ platformoje tokią piniginę dabar galima įsigyti vos už 1,20 eurus, o norėdami pasinaudoti šiuo pasiūlymu – spauskite čia. Verta pastebėti, jog jūs galėsite rinktis iš keletos skirtingų spalvų, o pardavėjas siūlo ir itin spalvingą opciją. Tiesą, už šią kainą jūs gausite nedideles pinigines bent 5 kortelėms.

Piniginė su apsauga nuo RFID signalų

Verta pastebėti ir tai, jog šis „Aliexpress“ pardavėjas jau yra įvykdęs daugiau nei 5 tūkst. pardavimų, o vartotojai paliko virš 2 tūkst. atsiliepimų, kurių bendras vidurkis siekia 4,8 žvaigždutės iš penkių.

Kas yra tas RFID?

RFID (angl. radio frequency identification) – tai automatinis objektų identifikacijos metodas, pagrįstas informacijos saugojimu ir nuotoliniu perdavimu radijo bangų pagalba. Trumpai apibūdinant, bekontaktę sistemą sudaro: RFID žymos, RFID skaitytuvas ir programinė įranga. RFID žymos gali būti įvairių formų: kortelės, pakabukai, lipnios etiketės, mikroschemos.

Bekontaktė technologija – greičiausiais būdas prekybos vietoje atsiskaityti mokėjimo kortele arba mobiliuoju telefonu prisijungiant prie mokėjimo terminalo. Bekontakčio mokėjimo galimybę turi vis daugiai debeto, kredito ir išankstinio mokėjimo korteliu. Galimybę atsiskaityti bekontakčiu būdu ir virtualią „piniginę“ su keletu bekontakčio mokėjimo kortelių galima įsidiegti ir kai kuriuose mobiliuosiuose telefonuose.

Bekontakčiu būdu atsiskaitysite greičiau, todėl mažiau laiko sugaišite eilėse. Kartu bekontaktis atsiskaitymo būdas turi visus privalumus, kokius turi ir įprasta lustinė mokėjimo kortelė su PIN kodu.

Turėdami tokią galimybę galėsite rinktis, kuria kortele atsiskaityti. Norint prekybos vietose atsiskaityti bekontakte kortele arba mobiliuoju telefonu, juos reikia tiesiog palaikyti šalia tam skirtos vietos, pažymėtos ant mokėjimo terminalo. Tuomet terminale blyksteli šviesa arba pasigirsta pyptelėjimas. Tai reiškia, kad mokėjimas sėkmingai atliktas.

Kaip apsisaugoti nuo RFID apgavysčių?

Vienas populiariausių būdų – piniginė su apsauga nuo RFID signalų. Tokioje piniginėje galite saugiai laikyti tapatybės ir kredito korteles. Su tokią piniginę busite saugus nuo skaitmeninių duomenų vagysčių ir galite joje saugiai laikyti tapatybės ir kredito korteles. Būtent todėl šiandien ir rekomenduojame įsigyti tokio tipo piniginę, kurios kaina gali sukelti net ir juoką, tačiau tai garantuotai apsaugos nuo nervų, kurie gali išvesti iš proto, kuomet sukčiai jus pergudraus.

Kalbant apie tokio tipo pinigines, medžiaga, skirta blokuoti RFID signalus, yra įdėta į piniginės pamušalą. Kol jūsų banko kortelės yra apgaubti šia medžiaga, joks skaitytuvas negalės perskaityti ir pavogti informacijos viduje. Pinigines su RFID apsaugą kainuoja šiek tiek brangiau, nei įprastos piniginės, kadangi gaminant tokias pinigines prisideda papildomi kaštai.

Jeigu jūsų piniginė neturi RFID apsaugos, yra būdai kai apsaugoti banko korteles piniginėje – galima suvynioti korteles į aliuminio foliją arba nusipirkti specialią apsaugančią medžiagą ir apgaubti korteles su ja. Tačiau neabejotinai paprasčiausias būdas - vos 1,20 eurus kainuojanti piniginė.

Mūsų portale pateikiamos partnerysčių programų nuorodos. Už užsakymus, atliktus per mūsų pateiktas nuorodas, mes galime uždirbti komisinius, kas padeda šiam portalui egzistuoti.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas