Aktyvaus poilsio mėgėjams tai patiks: „Garmin“ pristatė naujieną, kuri padės užtikrinti kelionių saugumą

Aktyvaus poilsio mėgėjams tai patiks: „Garmin“ pristatė naujieną, kuri padės užtikrinti kelionių saugumą

Aktyvaus poilsio mėgėjus pasiekė palydovinis komunikatorius „Garmin inReach Mini 2“, iki 30 dienų užtikrinantis pasaulinį palydovinį ryšį, susisiejimą su greitosios medicinos pagalbos punktu ir tikslesnį buvimo vietos nustatymą. Naujasis „inReach Mini 2“ yra lengvas ir kompaktiškas prietaisas, suteikiantis galimybę naudotis „Garmin Explore“ programa bei navigacijos funkcijomis ir saugiai leistis ieškoti nuotykių.

Prietaisas „Garmin inReach Mini 2“ skirtas dvipusiam palydoviniam ryšiui palaikyti ir esant pavojui (SOS) išsikviesti pagalbą. Baterija veikia iki 30 dienų, įdiegtos šios funkcijos: buvimo vietos nustatymo ir greito tekstinių pranešimų išsiuntimo pavojaus situacijoje, prietaisas susiejamas su „Garmin Explore Mobile“. Su šiuo prietaisu įgiję prieigą prie pasaulinio „Iridium®“ palydovinio ryšio tinklo, gausite visą reikiamą informaciją – kontaktus, buvimo vietos, orų prognozės atnaujinimus. Taip pat pavojaus situacijoje „inReach Mini 2“ gali išsiųsti interaktyvų SOS pranešimą į „Garmin“ Tarptautinio reagavimo į nelaimes koordinavimo centrą (IERCC).

„Kad ir kur keliautumėte – koptumėte į kalnus ar leistumėtės į ilgą ekspediciją – „inReach Mini 2“ suteiks galimybę palaikyti ryšį su draugais, šeima dieną ir naktį. Įsidėjus šį kompaktišką prietaisą į kuprinę, ji nedaug pasunkės, bet jame įdiegtos buvimo vietos nustatymo funkcijos ir žymiai pailgėjęs baterijos veikimo laikas leis ramiai jaustis visos kelionės metu, – sakė Danas Bartelis, „Garmin“ viceprezidentas, atsakingas už pasaulinę prekybą. – Ryšio palaikymas ypač svarbus leidžiantis į nuotykius, o tinkamiausias planas visais atvejais – būti viskam pasiruošusiam, todėl „Garmin“ palydoviniai komunikatoriai, tokie kaip „inReach Mini 2“, dabar yra geriausia, ką galima turėti laukinėje gamtoje.“

Ilgas baterijos veikimo laikas

Nesvarbu, ar keliausite žeme, ar plauksite jūra, ar skrisite, „inReach Mini 2“ veiks iki 14 dienų; dar pailginti baterijos veikimo laiką – iki 30 dienų, – galima „inReach Mini 2“ įdiegtą buvimo vietos nustatymo funkciją naudojant tokiu vietos sekimo režimu, kuriam nustatomas retesnis registravimo intervalas. Šis prietaisas tiesiog būtinas bet kurio automobilio, laivo ar lėktuvo avariniame komplekte, nes, kartą įkrovę, juo galėsite pasinaudoti bet kada metų laikotarpiu.

Pavojaus situacijoje

Naujasis „Garmin inReach Mini 2“ automatiškai registruoja naudotojo buvimo vietą ir išsaugo maršrutą. Nukrypus nuo numatyto maršruto, „TracBack“ funkcija suteiks galimybę grįžti atgal, atsekant ankstesnes buvimo vietas. Kad būtų lengviau orientuotis, prietaisas yra su elektroniniu kompasu, tiksliai rodančiu kryptis, – ir tam nereikia jo laikyti nejudančioje padėtyje. Prietaisas „inReach Mini 2“ jungiasi ne tik prie GPS palydovinio tinklo, bet ir prie „GALILEO“, „QZSS“ ir „BeiDou“ palydovinių tinklų – greičiau užmezgamas ryšys su palydovu, didesnė tinklų aprėptis sudėtingose aplinkose, nei būtų vien GPS. Su šiuo prietaisu galima greitai gauti aktualiausią informaciją, nes galima greita valdiklių piktogramų peržiūra, ir tai svarbu norint greitai pasiekti reikiamą turinį su svarbia informacija.

Susietumas su „Garmin“

„InReach Mini 2“ susiejamas su daugiau nei 80 „Garmin“ prietaisų, tokių kaip jūriniai kartoploteriai, transporto priemonių navigatoriai, aviacijos sistemos ir išmanieji laikrodžiai. Susieję prietaisus, jų naudotojai gali lengvai peržiūrėti gaunamus pranešimus, atsakyti į juos arba valdyti „inReach Mini 2“, įjungti ir išjungti sekimo funkciją, o įvykus avarijai suaktyvinti SOS funkciją susietame prietaise.

Kad būtų pagerinta telefono navigacija ir jis būtų susiejamas su „inReach Mini 2“, tam skirta programa „Garmin Explore Mobile“. Prijungę prietaisą prie telefono, nuotykių ieškotojai ir gamtos tyrinėtojai gali lengvai naudotis žemėlapiais, sekti ir sinchronizuoti judėjimą iš bet kurios vietos. Susiejus su „inReach Mini 2“, telefone galima įvesti žinutes, taip pat, norint gauti naujausią informaciją apie orus, – įvairius žemėlapius bei maršrutus.

Pasidalykite savo nuotykiais realiuoju laiku

Su naujuoju „inReach Mini 2“ galima greitai informuoti savo draugus ir šeimą, naudojant buvimo vietos bendrinimo funkciją. Naudodamiesi „inReach MapShare™“ puslapiu arba siųsdami GPS koordinates pranešime, galėsite iškart informuoti draugus ir artimuosius apie savo buvimo vietą, palaikyti ryšį.

24/7 reagavimas pavojaus situacijoje

Rūpinantis tais, kas naudosis „inReach Mini 2“, užtikrinama galimybė susisiekti su pagalbos tarnybomis, pavojaus situacijoje nuspaudus SOS mygtuką. Tada signalas siunčiamas į nuolat veikiantį „Garmin“ Tarptautinį reagavimo į nelaimes koordinavimo centrą (IERCC). Kadangi su šiuo prietaisu galima palaikyti dvipusį ryšį, pavojaus situacijoje IERCC palaiko ryšį su naudotoju ir informuoja apie gelbėjimo tarnybų atvykimą, taip pat gali susisiekti su naudotojo kontaktiniais asmenimis.

Atsparusis „inReach Mini 2“, kurio aukštis – mažiau nei keturi coliai (10 cm), o plotis – du coliai (5 cm) ir kuris sveria 3,5 uncijos (100 g), atsparus ir vandeniui – atitinka reikalavimus pagal IPX73. „inReach Mini 2“ yra naujausias „Garmin“ palydovinio ryšio prietaisų grupės gaminys, rekomenduojama jo mažmeninė kaina – 399,99 EUR.

Norint naudotis ryšiu, įsigijus „inReach Mini“, būtina sudaryti sutartį dėl palydovinio ryšio teikimo. Yra įvairių ryšio teikimo planų, skirtų privatiems asmenims ar profesionalams, nuo mėnesio iki metinio paslaugų paketo. Paslaugų paketas kainuoja nuo 14,99 EUR mėnesiui.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas