Belaidžių ausinukų bumas tęsiasi: prognozuojami dar įspūdingesni pardavimai nei pernai

Lukas Snarskis

2021-05-05, 17:20 (atnaujinta 2021-05-26, 10:38)

0 komentarų
Belaidžių ausinukų bumas tęsiasi: prognozuojami dar įspūdingesni pardavimai nei pernai

Belaidžių ausinukų bumas ir toliau tęsiasi. Nors daugelio segmentų pardavimus gerokai pakoregavo pernai prasidėjusi pasaulinė pandemija, tačiau pastaroji rinka vis tiek auga. Praėjusiais metais ausinukų pardavimai perkopė 230 mln. ribą, o šiemet prognozuojami dar įspūdingesni rezultatai.

Remiantis „Counterpoint Research“ prognozėmis, 2021 metais tikimasi pasiekti 310 mln. parduotų vienetų ribą, o tai yra net 33 proc. daugiau nei praėjusiais metais. Taip pat tikimasi, kad lyderių trejete ir toliau išliks „Apple“, „Xiaomi“ bei „Samsung“ kompanijos, kurios analogiškas pozicijas užėmė ir 2020 metais.

Žvelgiant į „Counterpoint“ pateikiamą informaciją, nesunku pastebėti, jog „Apple“ galimai praras dalį turėtos rinkos. Jeigu praėjusiais metais ši JAV kompanija užėmė 31 proc. belaidžių ausinukų rinkos, tai šiemet šis procentas gali susitraukti iki 27 proc. Nepaisant to, jų atotrūkis nuo kitų gamintojų – tiesiog milžiniškas. Prognozuojama, kad „Xiaomi“ ir „Samsung“ išsaugos ne tik pozicijas, bet ir jų rinkos dalis išliks nepakitus – atitinkamai 9 ir 7 proc.

Tiesa, kol kas yra ganėtinai sudėtinga pasakyti ar augimas sieks tik minėtus 33 proc. Reikėtų nepamiršti, jog praėjusiais metais taip pat buvo prognozuojamas šios rinkos augimas, tačiau vėliau paaiškėjo, kad jis buvo gerokai didesnis nei tikėtasi. Primename, kad belaidžių ausinukų rinka pernai augo net 78 proc. Kaip bebūtų, šis segmentas išlieka bene sparčiausiai augantis pastaruoju metu, o tam nemažai įtakos turi ir ženkliai išaugusi konkurencija biudžetiniame ir vidutinės klasės segmente.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas