„Bitcoin“ ir „Tether“ sulaukė pripažinimo: Šveicarijos miestas pripažino tai kaip legalias atsiskaitymo priemones

„Bitcoin“ ir „Tether“ sulaukė pripažinimo: Šveicarijos miestas pripažino tai kaip legalias atsiskaitymo priemones

Šveicarijos miesto Lugano meras Michele Foletti pareiškė, kad „Bitcoin“, „Tether“ ir Lugano sukurti „LVGA Points“ bus pripažinti kaip de-fakto valiutos. Tokios naujienos buvo anonsuotos Lugano mieste vykusiame renginyje, kur svarbiausi miesto žmonės kartu su „Tether“ generaliniu technologijų direktoriumi Paolo Ardoino aptarė sprendimo pasekmes.

Sprendimo priėmimas truko 18 mėnesių

Sprendimas priimti „Bitcoin“ ir „Tether“ kaip legalias atsiskaitymo priemones truko 18 mėnesių. Eksperimentai su blokų grandinėmis ir kriptovaliutų tranzakcijomis mieste buvo pradėti 2020 metų pabaigoje, kai buvo pristatyta LVGA žetonais paremta lojalumo programa.

Pasak miesto ekonominės plėtros skyriaus direktoriaus Pietro Poretti, sprendimą kriptovaliutas priimti kaip atsiskaitymo priemones nulėmė Lugano technologinio pažangumo adoptacijos istorija.

„Luganas yra pietų Šveicarijos ekonominė sostinė ir jis visada lyderiavo naujų galimybių kūrime,“ sakė jis.

Kad gyventojai greičiau prisitaikytų prie blokų grandinės technologijos, miestas sudarė partnerystę su „Tether“ ir pripažino USDT kaip legalią atsiskaitymo priemonę. „Tether“ generalinis technologijų direktorius Paolo Ardoino pranešė, jog kompanija sudarė partnerystę su miestu, kad sukurtų 100 milijonų JAV dolerių paskatos fondą, kuris bus skiriamas startuoliams, perkėlusiems savo būstinę ir darbuotojus į Luganą. „Tether“ taip pat dalyvaus didžiulio startuolių centro įkūrime, kuris priims technologijų startuolius iš viso pasaulio.

Luganas siekia tapti kripto utopijos miestu

Pasak Poretti, jau anksčiau buvo dedamos pastangos inkorporuoti kriptovaliutų mokėjimus viešajame sektoriuje. Gyventojai kriptovaliutomis gali mokėti beveik už visas viešąsias paslaugas, pavyzdžiui, už mokesčius, viešąją infrastruktūrą ir pn.

Tikimąsi, kad panašaus masto adoptacijos sulauks ir privatusis sektorius. Poretti pranešė, kad jau daugiau nei 200 verslų įrengė infrastruktūrą, reikalingą BTC, USDT ir LVGA mokėjimų priėmimui. Per pastarąjį mėnesį daugiau nei 5000 Lugano gyventojų mokėjo šiems verslams, naudodami LVGA žetonus.

Kadangi Lugano mieste gyvena šiek tiek daugiau nei 60,000 gyventojų, tikėtina, kad jei miestui pavyks pritraukti nors dalį startuolių, kuriuos jie tikisi pritraukti, mieste trūks darbo jėgos. Ardoino pranešė, kad „Tether“ ir „Bitfinex“ jau pradėjo tartis su Lugano trimis pagrindiniais universitetais, kad šie teiktų švietimą blokų grandinės technologijos srityje. Ardoino taip pat pranešė, kad šios kompanijos turi atskirą fondą, kurį skirs 500 stipendijų programų, skirtų šios srities studentams.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas