„Bitė“ stiprina pozicijas Estijoje: net 15 metų teiks duomenų perdavimo paslaugas

„Bitė“ stiprina pozicijas Estijoje: net 15 metų teiks duomenų perdavimo paslaugas

„Bitė“ stiprina pozicijas Estijoje ir net 15 metų teiks duomenų perdavimo paslaugas. Tarptautiniame konkurse nugalėjusi įvairių šalių tiekėjus, „Bitė“ teiks duomenų perdavimo paslaugas Baltijos šalių universitetams. Šios paslaugos leis dar efektyviau vykdyti mokslinius tyrimus realiu laiku dalinantis duomenimis.

„Duomenys bus perduodami tarp Tartu, Rygoje ir Šiauliuose įsikūrusių universitetų. Informacija keliaus infrastruktūrinėmis optinėmis duomenų perdavimo linijomis – taip užtikrinsime milžinišką duomenų perdavimo greitį, siekiantį net 10 Tbit/s. Tai apie 100 tūkst. kartų didesnis greitis nei įprastai mūsų naudojamas namuose ar darbe,“ – paaiškina Pranas Kuisys, „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius.

Itin greitas duomenų perdavimas yra būtinas mokslinių tyrimų ir plėtros (angl. R&D) projektams. „Bitės“ specialistų pasiūlytas ryšio ir IT paslaugų verslui (angl. ICT) sprendimas leis dar efektyviau vykdyti mokslinius tyrimus, pavyzdžiui, vykdyti įvairias mokslines simuliacijas realiu laiku.

Šio projekto rėmuose, sekančiame etape „Bitė“ sieks duomenų perdavimą išvystyti nuo Tartu iki Talino, o vėliau ir turėti nepriklausomą „Bitės“ valdomą duomenų perdavimo jungtį su Skandinavijos šalimis. Tai suteiktų galimybę Baltijos šalių universitetams dar glaudžiau ir efektyviau bendradarbiauti su Skandinavijos universitetais.

Projekto užsakovas „Geant“ – Europos universitetus vienijantis kompiuterių tinklas. „Bitė“ rūpinsis nuolatine duomenų perdavimo technologijos priežiūra ir plėtra.

„Bitė“ jau yra įgyvendinusi ne vieną sėkmingą ryšio ir IT paslaugų verslui projektą: techniniu sprendimu aprūpino koronaviruso karštosios linijos 1808 darbuotojus, teikia garantuoto ryšio paslaugą beveik 450 „DPD“ paštomatų Baltijos šalyse ir kt.

Ryšio ir IT paslaugas verslui (angl. ICT) „Bitė“ Estijoje su partnerių pagalba jau teikia beveik du dešimtmečius. Estijoje veikia ir „Bitės grupei“ priklausančios žiniasklaidos bendrovės – TV kanalai ir radijo stotis.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas