„Bitė“ užbaigė nacionalinio duomenų perdavimo tinklo modernizavimą: dar didesnis ryšio greitis ir stabilumas

„Bitė Lietuva“ užbaigė nacionalinio duomenų perdavimo tinklo modernizavimą. Šiandien tai yra moderniausias ir greičiausias duomenų perdavimo tinklas Lietuvoje.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Bitė“ užbaigė nacionalinio duomenų perdavimo tinklo modernizavimą: dar didesnis ryšio greitis ir stabilumas

Naujasis šviesolaidinis tinklas sujungia didžiausius Lietuvos miestus bei užtikrina dar didesnį klientų duomenų saugumą bei ryšio stabilumą.

„Naujojo mūsų duomenų perdavimo tinklo kūrimui pasitelkta tik ES ir NATO organizacijų saugia pripažinta gamintojo įranga. Jo naujinimą pradėjome dar 2019 metais, o jį užbaigus, tinklas užtikrina dar didesnį saugumą bei ryšio stabilumą. Tai labai svarbu kiekvienam mūsų klientui, ypač verslo ir viešojo sektoriaus organizacijoms, kurioms reikalingas itin saugus didžiųjų duomenų perdavimas“, ‒ pranešime žiniasklaidai pasakoja Gintas Butėnas, „Bitė Lietuva“ generalinis direktorius.

Milžiniškas greitis

Duomenų perdavimo tinklo atnaujinimas aktualus kiekvienam klientui, visgi labiausiai tiems verslams, kuriems būtinas saugus bei itin stabilus ir greitas ryšio kanalas: televizijos, IT paslaugų įmonėms bankams, draudimo bendrovėms, valstybės institucijoms, ypač veikiančioms saugumo srityje, universitetams ir kt.

„Pavyzdžiui, duomenų perdavimo paslaugas teikiame Baltijos šalių universitetams Tartu, Rygoje ir Šiauliuose. Tai leidžia jiems dar efektyviau vykdyti mokslinius tyrimus realiu laiku dalinantis duomenimis. Naudojama technologija, užtikrina apie 100 tūkstančių kartų greitesnį ryšį nei įprastai turime namuose ar biuruose“, ‒ pastebi G. Butėnas.

Šio projekto rėmuose, sekančiame etape „Bitė“ sieks duomenų perdavimą išvystyti tarp didžiausių mokslo iš švietimo institucijų Šiaurės Europoje.

Dar didesnis saugumas ir stabilumas

Visą įrangą ir duomenų perdavimo sprendimus valdo „Bitė“ Lietuvoje, o tai reiškia, kad visos iškilusios problemos sprendžiamos itin efektyviai ir operatyviai.

„Prie šio projekto dirba ne samdomos išorinės komandos, bet „Bitės“ inžinieriai ‒ prireikus jie gali greitai reaguoti ir efektyviai išspręsti iškilusias problemas. Tai didelį ryšio stabilumą užtikrinantis tinklas, kuris taip pat suteikia dar didesnę apsaugą nuo programišių atakų ir kitų grėsmių“, ‒ teigia G. Butėnas.

Nacionalinio duomenų perdavimo tinklo modernizavimas yra didžiausio bedrovės istorijoje investicinio projekto „BITĖ | Naujos kartos tinklas 2025“ dalis. Rekordinės investicijos visiems klientams reikš dar spartesnį, stabilesnį ir platesnėje teritorijoje veikiantį ryšį.

„Įgyvendindami šį projektą, laikomės dviejų investicinių krypčių: pirma, investuojame į visiškai naujo 5G tinklo statybą ir, antra, modernizuojame jau turimus tinklus. Siekiame, kad visa įranga būtų visiškai paruošta naujos kartos technologijų diegimui, o norint pereiti prie 5G, tereikėtų aktyvuoti licenciją“, ‒ pasakoja G. Butėnas.

Bendrovė siekia per artimiausius penkerius metus 35 proc. padidinti savo bazinių ryšio stočių kiekį. Tikslų siekti padeda moderniausios Švedijos gamintojo „Ericsson“ technologijos.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas