„Elektrum Lietuva“ skaičiuoja ženkliai išaugusias pajamas: elektros tiekėjo pajamos augo triskart, ženkliai išaugo ir klientų skaičius

Energetikos sprendimų bendrovės „Elektrum Lietuva“ pajamos per pirmąjį 2023 m. ketvirtį pasiekė 98,2 mln. eurų – beveik 3 kartus daugiau nei tuo pačiu 2022 m. laikotarpiu (33 mln. eurų).

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Elektrum Lietuva“ skaičiuoja ženkliai išaugusias pajamas: elektros tiekėjo pajamos augo triskart, ženkliai išaugo ir klientų skaičius

Bendrovės teikiamomis elektros ir dujų tiekimo, saulės elektrinių, įkrovimo stotelių įrengimo, šildymo sprendimų paslaugomis besinaudojančių klientų skaičius irgi augo 3 kartus iki 153 tūkstančių.

Pasak didžiausiai Baltijos šalyse žaliosios energijos gamintojai „Latvenergo“ priklausančios „Elektrum Lietuva“ direktoriaus Martyno Gigos, šių metų pradžia įmonei buvo sėkmingiausia per visą 15 metų veiklos Lietuvoje istoriją.

„Sparčiai augome visuose mūsų siūlomų energijos paslaugų ir produktų segmentuose. Įmonės buitinių klientų skaičius per metus padidėjo 3 kartus ir šiandien mūsų užimama elektros tiekimo rinkos dalis jau siekia 14 proc., verslo klientų rinkos dalis augo 3 proc. iki 33 procentų. Vien per pirmąjį šių metų ketvirtį sumontavome 398 saulės elektrines – 10 kartų daugiau nei tuo pačiu periodu pernai. Įrengėme ir triskart daugiau elektromobilių įkrovimo stotelių privatiems klientams, sėkmingai įžengėme į saulės baterijų ir šilumos siurblių mažmeninės prekybos rinkas“, – sako M. Giga.

„Elektrum Lietuva“ taip pat aktyviai plėtė žaliosios energijos gamybos pajėgumus šalyje – ėmėsi naujų saulės parkų projektų vystymo bei supirko elektrą iš kitų gamintojų. Per pirmąjį ketvirtį iš vietos gamintojų „Elektrum Lietuva“ supirko 100,3 gigavatvalandžių (GWh) žaliosios energijos – 2,5 karto daugiau nei tuo pačiu metu pernai (40,3 GWh).

M. Gigos teigimu, tvarių ir ekonomiškai efektyvių energetikos sprendimų poreikis rinkoje auga didžiuliais tempais – tiek verslo, tiek gyventojų segmentuose.

„Atsižvelgdami į tai, ir toliau plėsime elektros ir dujų pardavimų apimtis, plėtosime žaliosios energijos gamybą tiek nuosavuose saulės ir vėjo parkuose, tiek pasirašydami elektros supirkimo sutartis su stambiais žaliosios energijos gamintojais. Tarp prioritetinių veiklos sričių taip pat liks saulės elektrinių, šildymo sprendimų diegimas, elektromobilių viešo įkrovimo tinklo plėtra“, – pažymi M. Giga.

„Elektrum Lietuva“ pelnas iki mokesčių ir palūkanų (EBIT) šių metų sausio–kovo mėnesiais pasiekė 0,58 mln. eurų, kai tuo pačiu periodu pernai fiksuotas 0,19 mln. eurų nuostolis.

„Nors šiemet dirbame pelningai, tačiau siekdami tapti pirmaujančiu kompleksinių energetikos sprendimų teikėju, prioritetą teikiame ilgalaikių investicinių projektų vystymui, o ne finansinių rodiklių gerinimui. Per pirmąjį šių metų ketvirtį bendrovės investicijos siekė 3 mln. eurų, ruošiamės naujiems investicijų etapams – vien dviejų naujų saulės parkų vystymui esame numatę skirti beveik 80 mln. eurų“, – sako M. Giga.

Augant veiklos apimtims, bendrovė nuosekliai stiprina komandą, samdydama daugiau inžinierių, projektuotojų, rangos ekspertų, klientų aptarnavimo specialistų. Šiuo metu „Elektrum Lietuva“ turi 297 darbuotojus, per metus jų skaičius išaugo daugiau nei 2 kartus.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

2 komentarų

Ernestas

O kitos kompanijos Enefit ir Ignitis elgiasi kitaip?Nereikia varyti ant vienos įmonės jos visos vienodos.O šlykščiausia Valstybė kuri skatino sudaryti sutartis o dabar ragina jas nutraukti nemokant įsipareigojimų...

Žinau

Nepatariu sudarinėti sutarčių su "Elektrum" . Neduok dieve norėsite iš jų išeiti, ar kainą pakoreguoti. Prisisiurbia kaip siurbėlės ir kol neišspaus paskutinio cento iš jūsų, tol nepaleis .Atsiunčia tūkstantines netesybos sąskaitas, grąsina, nors žada aukso kalnus, kad viskas be įsipareigojimų, bet kada galėsit išeit. Patikėkit jie tyčiojasi iš žmonių, kažkokia valdžiažmogių įmonė. Viskas labai panašu į griuvusius bankus. Valdžios atstovai ir prokuratūra turėtų nebežiūrėti iš už kampo į žmonių apiplėšinėjima ir kuo greičiau perduoti jų veiksmus prokuratūrai.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas