„Garmin“: praėjus pandemijai, išaugo vidaus patalpose atliekamos veiklos mastas

Pranešimas spaudai

2022-12-23, 14:43

0 komentarų

Pandemija buvo privertusi visus pakeisti savo gyvenimo būdą, nesvarbu, kokia profesija, kur gyvename, kokie buvo įpročiai. Tačiau, nepaisydami apribojimų ir kasdienio ritmo pasikeitimų, tie, kas naudojasi Garmin prietaisais, galėjo ir toliau treniruotis ir sveikai gyventi. Dabar, metams baigiantis, galime atsigręžti ir apžvelgti bendrus Garmin naudotojų pasiekimus, naudodamiesi informacija, kurią kiekvienas iš jūsų suteikė Garmin Connect™.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Garmin“: praėjus pandemijai, išaugo vidaus patalpose atliekamos veiklos mastas

Nors, lyginant duomenis, iš metų į metus jie buvo panašūs, šiemet matome skirtumą – užsiregistravusiųjų programoje kaip užsiimančių bėgimu ir važiavimu dviračiu skaičius gerokai išaugo. Atidžiau patyrinėję duomenis, matome dar vieną svarbią tendenciją. Žmonės nebeturi tiek laiko rytiniams bėgiojimams arba pasivaikščiojimams per pietus, kiek turėjo pandemijos metu, tačiau iki pandemijos buvę kūno rengybos įpročiai grįžo. Labai išaugo mastas tokios vidaus patalpų veiklos kaip plaukimas uždaruose baseinuose, laipiojimas alpinizmo siena, vėl populiarūs užsiėmimai sporto salėse, pvz., HIIT treniruotės. Treniruočių namuose, tokių kaip joga ir dviračių sportas patalpose, mastas, išaugęs pandemijos metu, stabilizavosi.

Norėdami susidaryti aiškesnį vaizdą, apžvelkime visas veiklos rūšis, kurios buvo ypač populiarios praėjusiais metais.

Tai buvo metai, kai į savo sales vėl grįžo treniruoklių mėgėjai. Jėgos treniruočių mastas, palyginti su 2021 m., išaugo 20 %. Tai įspūdingas rodiklis, nes daugelis šiemet grįžo į aktyvų darbą biuruose, todėl pastangos rasti laiko ir sporto salei vertos pagarbos. Tai taip pat buvo pirmieji metai, kai Garmin išmaniuosiuose laikrodžiuose įdiegtas HIIT veiklos profilis, ir galime drąsiai sakyti spręsdami pagal naudojimo dažnumą, kad ši funkcija populiari.

Rimti dviratininkai linkę sekti Garmin naujoves, tad nenuostabu, kad užregistravusių kaip užsiimančių šia veikla buvo labai daug. Tačiau reikia pasakyti, kuriose srityse dviratininkai pasiekė ypač daug. Pasirodo, kad tie, kurie mėgsta važinėti keliais ir žvyrkeliais, šiais metais pasiekė fantastiškų rezultatų. Važiavimo keliais mastas išaugo 8 %, o važiavimo žvyrkeliais – 40 %, atitinkamos veiklos rodikliai, palyginti su praėjusių metų, ypač pagerėjo. Galbūt tokių rezultatų padėjo pasiekti Edge® 1040 Solar, įdiegus įkrovimo saulės šviesoje technologiją ir pailgėjus veikimo laikui.

Nesvarbu, ar kalbėtume apie sėdėjimą biure, į jį grįžimus, ar automobilyje, įstrigus spūstyje vietoje rytinio bėgimo – tikri bėgikai ras būdą, kaip jų kojoms padirbėti. Tad tikrai neturėtume stebėtis, kad bėgimo takelių naudojimo aktyvumas padidėjo 13 %, o fizinės veiklos uždarose patalpose – 17 %. Tačiau tai taip pat nereiškia, kad visi treniruojasi vidaus patalpose. Bėgiojančių trasomis skaičius padidėjo daugiau nei du kartus. Tai džiuginantis rezultatas, nes Garmin ir toliau stengiasi aprūpinti jaunus sportininkus „įrankiais“, kurie užtikrina sėkmę.

Todėl nesvarbu, ar esate patyręs bėgikas, kuris naudojasi Forerunner® 955 Solar funkcijomis, ar pradedantysis su Forerunner® 55, Garmin išmanieji laikrodžiai suteiks galimybę stebėti bėgimą.

Grįžus prie įprasto gyvenimo, vėl galima normaliai užsiiminėti triatlonu ir dalyvauti varžybose. Geriausi pagalbininkai buvo Garmin triatlono laikrodžiai, kuriuose įdiegtos multisporto funkcijos, kurie suteikia perėjimo nuo vienų prie kitų sporto šakų galimybę, plaukimo baseine ir jo duomenų sekimo galimybę, gali būti suderinti su Edge® dviračių kompiuteriu ir pan. Šie laikrodžiai padėjo triatlonininkams sėkmingai bėgioti, važinėti dviračiu ir plaukti, siekiant asmeninių rekordų. Išmanieji laikrodžiai suskaičiuoja kiekvieną sportininko treniruotėse praleistą sekundę. Pavyzdžiui, fēnix® 7 Solar Edition išmaniojo laikrodžio režimu gali veikti net 22 dienas, nes tokią galimybę suteikia saulės šviesoje įsikraunanti baterija.

Kalbant apie gerą savijautą, reikia pasakyti, kad Garmin išmaniųjų laikrodžių palaikomų veiklos profilių kiekis yra toks, kad jais gali naudotis bet kokio sportinio lygio žmonės. Pavyzdžiui, jeigu esate jau aukšto lygio sportininkas, nereikės vis atlikti kokių nors pakeitimų, kad treniruotės būtų optimalios. Išanalizavus duomenis, matyti, kad įsigijusieji Garmin prietaisus šiais metais padidino savo aktyvumą įvairiose į sveikatingumą orientuotose srityse, tokiose kaip elipsės treniruotės – 15 %, lipimas laiptais – 24 %, pilatesas – 38 %, kvėpavimo pratimai – 28 %.

Naujiena, kalbant apie Garmin funkcijas, yra Health Snapshot. Tai vėl žingsnis į priekį diegiant Garmin technologijas ir siekiant susidaryti bendrą vaizdą apie žmogaus sveikatą ir sportinę būklę. Sukaupiami, išsaugomi ir gali būti bendrinami pagrindiniai sveikatos rodikliai, įrašyti dviejų minučių laikotarpiu.

Geri rezultatai pasiekti ir plaukimo srityje. Nereikia bijoti, kad nešiojamas Garmin laikrodis sušlaps. Su juo drąsiai galima šokti į vandenį ir jis nebus sugadintas, puikiausiai veiks ir džiugins jo savininką. Gal dar ir dėl šio laikrodžio plaukimo baseine mastas 2022 m. išaugo 34 % (apskritai plaukimo – 13 %).

Ir laipiojimo veikla šiais metais pasiekė naujas aukštumas. Laipiojimo uolomis mastas bendrai išaugo 17 %, Vakarų Europoje jis išaugo net 32%, palyginti su 18,55 % išaugusia užregistruota šios rūšies veikla Šiaurės Amerikoje. Taigi, galime didžiuoti pasiekimais Europoje.

Vandens mėgėjams Garmin siūlo itin platų gaminių asortimentą. Pavyzdžiui, quatix® 7 yra su funkcijomis, kurių gali prireikti plaukiant valtimi, įskaitant visapusį ryšį ir suderinamumą su Garmin įkeltų žemėlapių peržiūrėjimo programomis, autopilotinį valdymą, maršruto taško žymėjimą, naudojimąsi Garmin SailAssist™ ir kt. Instinct® 2 – Surf Edition skirtas banglentininkams, suteikia potvynių ir atoslūgių duomenis, suderinamas su Surfline®, specialiais banglenčių, jėgos aitvarų ir burlenčių sporto profiliais. Todėl nereikia stebėtis, kad Garmin naudotojai vis drąsiau lenda į vandenį. Pasaulyje buriavimo veiklos mastas išaugo 39 %, kiti įspūdingi rodikliai: banglenčių sporto augimo – 35 %, plaukimo baidarėmis – 13 %.

Žinoma, kad, iškritus pirmajam sniegui, žiemos sporto entuziastai labiausiai džiaugėsi galimybe vėl užsiimti mėgstamu sportu. 2022 m. žiemos pradžioje slidinėjimo ir snieglenčių sportas išaugo 143 %. Tačiau augo ir čiuožimo, to sporto, kurio treniruotės buvo įprastesnės ir pandemijos metu, rodikliai – 14 %.

Šių duomenų pakanka, kad galėtume sakyti, jog ištikimiausi Garmin gerbėjai kasdien pasiekia daugiau nei vakar ir šiais metais pasiekė daugiau nei praėjusiais. Nekantriai lauksime 2023 metų pabaigos, kad įsitikintume, jog pasiekėme ir dabar išsikeltus naujus tikslus.


0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Europiečiai sulaukė pirmosios alternatyvos „iPhone“ įrenginiuose: pagaliau atsirado pirmoji „App Store“ programėlių parduotuvės alternatyva

Lukas Snarskis

2024-04-19, 11:36

0 komentarų

JAV technologijų bendrovė „Apple“ per pastaruosius keletą metų sulaukė nemažai kritikos dėl išmaniuose telefonuose naudojamos uždaros platformos. Kompanija ne karta kritikuota, nes savo įrenginiuose nėra galimybės naudotis trečiųjų šalių aplikacijų parduotuvėmis ar mokėjimų sistemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Europiečiai sulaukė pirmosios alternatyvos „iPhone“ įrenginiuose: pagaliau atsirado pirmoji „App Store“ programėlių parduotuvės alternatyva

JAV technologijų bendrovė „Apple“ per pastaruosius keletą metų sulaukė nemažai kritikos dėl išmaniuose telefonuose naudojamos uždaros platformos. Kompanija ne karta kritikuota, nes savo įrenginiuose nėra galimybės naudotis trečiųjų šalių aplikacijų parduotuvėmis ar mokėjimų sistemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

„Apple“ yra priversta laikytis Europos Sąjungoje galiojančio Skaitmeninių rinkų akto, o dar kovo mėnesį įsigaliojo pasikeitimai, kurie atvėrė itin uždaros ekosistemos duris trečiųjų šalių programėlių parduotuvių kūrėjams. Netrukus „iPhone“ turėtojai galės išbandyti vieną iš jų.

Pranešama, jog į „Apple“ išmaniuosius telefonus jau netrukus turėtų atkeliauti „AltStore PAL“ aplikacijų parduotuvė, kuri egzistuoja dar nuo 2019 metus, tačiau prisijungti prie jos buvo ganėtinai sudėtinga. Kaip bebūtų, ją netrukus galės išbandyti daugelis.

„AltStore PAL“ programėlių parduotuvės prieiga kainuos, o mokestis sieks maždaug 1,5 euro. Šis mokestis padengia „Apple“ mokestį, reikalingą „AltStore PAL“ veikti „iOS“ operacinę sistemos naudojančiuose įrenginiuose.

Programėlių parduotuvė taip pat siūlo gilesnę integraciją su „Patreon“, kad padėtų kūrėjams dalytis beta versijos programėlėmis. Kitaip tariant, sutelktinio finansavimo funkcija, kurios nėra numatytojoje „App Store“ parduotuvėje.

Negana to, alternatyviąją programėlių parduotuvę sukūrę kūrėjai savo aplikaciją „Delta“ paleidžia oficialioje „Apple“ aplikacijų parduotuvėje. Vėlgi, pati programėlė nėra nauja, tačiau dabar ji gali egzistuoti „App Store“ platformoje. Tai žaidimų emuliatorius, veikiantis NES, SNES, „Nintendo 64“, „Game Boy“, „Game Boy Advance“ ir „Nintendo DS“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas