„Huawei“ gali sulaukti itin skausmingo Europos Sąjungos kirčio: vienoje srityje gali visiškai nebelikti produktų su bendrovės pavadinimu

Arnas Balčiūnas

2023-06-09, 07:16

0 komentarų

Europos Sąjunga svarsto privalomą draudimą „Huawei“ naudojimui savo 5G tinkluose. Šis žingsnis yra atsakas į didėjantį susirūpinimą Briuselyje dėl Kinijos bendrovės keliamos rizikos.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Huawei“ gali sulaukti itin skausmingo Europos Sąjungos kirčio: vienoje srityje gali visiškai nebelikti produktų su bendrovės pavadinimu

2020 metais ES pareiškė, kad valstybės narės gali apriboti „Huawei“ dalyvavimą savo telekomunikacijų tinklų dalyse arba jos neįtraukti visai, bet priešinosi Jungtinių Valstijų spaudimui dėl visiško draudimo. Tačiau ES vidaus rinkos komisaras Thierry Bretonas praėjusį penktadienį telekomunikacijų ministrams pasakė, kad tik trečdalis ES šalių įgyvendino „Huawei“ draudimus kritinėse srityse.

Siekdama išspręsti šią problemą ir kompensuoti už gaires, kuriomis 2020 metais nebuvo paskelbtas draudimas, ES gali įvesti privalomą draudimą įmonėms, kurios, kaip manoma, kelia pavojų saugumui. Pasak vyriausybės šaltinio, ypatingai Vokietija svarstė galimybę savo telekomunikacijų tinkle uždrausti tam tikrus Kinijos kompanijų „Huawei“ ir ZTE komponentus.

Šis ES žingsnis yra reikšmingas įvykis vykstančioje JAV ir Kinijos kovoje dėl dominavimo pasaulinėje 5G rinkoje. Jungtinės Valstijos jau seniai įrodinėjo, kad „Huawei“ kelia pavojų saugumui dėl glaudžių ryšių su Kinijos vyriausybe, ir ragino savo sąjungininkus uždrausti bendrovei naudotis 5G tinklais. Kinija neigė šiuos kaltinimus ir apkaltino Jungtines Valstijas bandymu slopinti savo ekonomikos augimą.

ES sprendimas svarstyti privalomą „Huawei“ draudimą yra ženklas, kad blokas rimtai žiūri į įmonės keliamą pavojų saugumui. Tačiau dar reikia pamatyti, ar ES pavyks pasiekti konsensusą šiuo klausimu, ar valstybės narės ir toliau laikysis skirtingų požiūrių.

Tikėtina, kad ES sprendimą dėl „Huawei“ atidžiai stebės kitos pasaulio šalys. Jungtinės Valstijos, Australija ir Japonija jau uždraudė „Huawei“ naudotis savo 5G tinklais, o kitos šalys svarsto imtis panašių priemonių. ES sprendimas gali tapti precedentu kitoms šalims ir turėti didelės įtakos pasaulinei 5G rinkai.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas