„Huawei“ problemos ir toliau nesibaigia: Kinijos milžinė sulaukė dar vieno skaudaus smūgio iš JAV

Kinijos kompanijos „Huawei“ problemos jau tęsiasi ne vienerius metus ir, panašu, kad situacija artimiausiu metu tikrai nesikeis. Po JAV pritaikytų sankcijų bendrovė nebegali gaminti savo „Kirin“ procesorių, o taip pat ir turi pakankamai ribotas galimybes kurti naujus telefonus. Tačiau tai dar ne viskas.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
„Huawei“ problemos ir toliau nesibaigia: Kinijos milžinė sulaukė dar vieno skaudaus smūgio iš JAV

Jungtinių Valstijų vyriausybė uždraudė „Huawei“ įrenginių prekybą ir importą šalyje dėl šių įrenginių keliamos rizikos nacionaliniam saugumui. Tokią informaciją patvirtino ir Federalinės ryšių komisijos (FCC) komisaras Brendenas Carras, kuris atskleidė ir tai, jog tai pirmas kartas FCC istorijoje, kuomet yra uždraudžiama prekyba naujais įrenginiais dėl grėsmės nacionaliniam saugumui.

FCC komisaras informacija apie tai pasidalino socialiniame tinkle „Twitter“, kur patvirtino, jog naujiems „Huawei“ įrenginiams nebus išduodami leidimai prekybai. Negana to, tikėtinas variantas, jog bus atšaukti ir anksčiau išduoti leidimai. Tiesa, visa tai liečia ne tik „Huawei“, bet ir daugybę kitų Kinijos bendrovių, o tarp jų – ZTE, „Hytera“, „Hikvision“ ar „Dahua“.

Akivaizdu, jog buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo pradėta politika yra ir toliau tęsiama. Dar pernai dabartinis JAV prezidentas Joe Bidenas nurodė, jog kova su „Huawei“ ir ZTE būtų įtvirtinta įstatymu. Tuomet jis reikalavo, jog būtų paruoštas įstatymas, kuris draustų šių bendrovių produkcijos importą į JAV rinką.

Būtent pastarąjį įstatymą FCC vadovai ir buvo priversti įgyvendinti, nes tam turėjo vienerius metus. Priminsime, jog „Huawei“ susilaukė JAV rūstybės dėl galimai glaudžių ryšių su Kinijos vyriausybe. Iš aukščiausiu JAV pareigūnų jau ne vieneri metai skamba kaltinimai dėl šnipinėjimo ir sabotažo, tačiau „Huawei“ atstovai visa tai neigia.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

jonas

jankiai jaučiasi nevaldomi pasaulyje ką nori tą ir daro jiems viskas galima ar kada nors juos pastatys į vietą kada nors įdomu

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas