„Ignitis“ atsako į daugelį neraminančius klausimus: atskleidė, ką svarbiausia žinoti kiekvienam elektros vartotojui

Elektros energijos kainai mažėjant ir įsibėgėjant išmanių skaitiklių diegimui, vis daugiau žmonių pozityviai žvelgia į su birža susietus nepriklausomus elektros energijos tiekimo planus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Ignitis“ atsako į daugelį neraminančius klausimus: atskleidė, ką svarbiausia žinoti kiekvienam elektros vartotojui

Sumanių energetikos sprendimų bendrovės „Ignitis“ privačių klientų padalinio vadovė Dalia Bražiūnaitė atsako, ką svarbiausia žinoti tokį planą norintiems išmėginti vartotojams.

Vienas pagrindinių elektros energijos vartotojams kylančių klausimų, pastebi D. Bražiūnaitė, – kada geriausias metas išmėginti su biržą susietą planą. „Ignitis“ atstovė rekomenduoja nieko nelaukti ir su birža susietą planą pasirinkti jau dabar, kai elektros energijos kaina rinkoje gerokai sumažėjo.

„Elektros energijos rinkoje stebimas atokvėpis, kuriam įtakos turi sumažėjusi dujų paklausa, sveika vėjo generacija ir sparčiai didėjantys atsinaujinančių išteklių pajėgumai Lietuvoje bei svetur. Šį metų ketvirtį kainos turėtų ir toliau mažėti, didesni svyravimai gali įvykti vasarą dėl pasikeitusių oro sąlygų ir dėl padidėjusio patalpų kondicionavimo išaugusio vartojimo. Jei visgi situacija rinkoje dėl kažkokių nenumatytų priežasčių drastiškai pasikeistų, bet kada galima fiksuoti elektros energijos kainą vieniems ar dviem metams“, – teigia D. Bražiūnaitė.

Dėl galimybės už elektros energiją mokėti rinkos kainomis ir nemažai sutaupyti, nuolat daugėja su birža susietus planus pasirinkusių vartotojų. Vartotojai, norintys išmėginti su birža susietą planą, jį pasirinkti gali prisijungę prie savitarnos e.ignitis.lt, paskambinę telefonu arba atvykę į klientų aptarnavimo centrą. Pasirinkus planą „Išmanus – Mėnesinis“, elektros energijos įsigijimo kaina kinta kas mėnesį ir apskaičiuojama pagal vidutinę ataskaitinio mėnesio kainą „Nord Pool“ biržoje. Kitaip sakant, planas „Išmanus – Mėnesinis“ nereikalauja išmanios apskaitos ir vartotojo įsitraukimo.

Tuo metu pasirinkus su birža susietą planą „Išmanus – Valandinis“, reikalingas išmanus skaitiklis, kuris nuotoliniu būdu perduoda suvartojimo duomenis bei tinklo parametrus, ir didesnis vartotojo įsitraukimas. Norėdamas sutaupyti, jis turėtų sekti elektros energijos kainą biržoje, stebėti, kada ji yra mažiausia, o kada didžiausia – kitos dienos elektros energijos kainų duomenys pateikiami iki 15:00 val. Lietuvos laiku. Pagal elektros energijos kainą rinkoje reikėtų koreguoti jos vartojimo įpročius, pavyzdžiui, nustatyti skalbimo mašiną ar įkrauti elektromobilį naktį, kai elektros energija yra pigiausia.

„Nors pasirinkus planą „Išmanus – Valandinis“ galima išties nemažai sutaupyti vartojant elektros energiją pigesnėmis valandomis, tačiau svarbu įsivertinti, ar pakaks įsitraukimo į kainų stebėjimą. Aišku, šią užduotį palengvina „Ignitis“ siūloma nemokama „EnergySmart“ programėlė, kuria galima stebėti ne tik elektros energijos kainų svyravimus, bet ir analizuoti elektros energijos suvartojimą, ar išmaniai įkrauti elektromobilį, kai algoritmai patys parenka pigiausias valandas jo įkrovimui“, – pataria D. Bražiūnaitė.

Norint, kad planas įsigaliotų nuo kito mėnesio, svarbu jį pasikeisti iki priešpaskutinės mėnesio dienos.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

12 komentarų

Saulius Jaraminas

Įdomu kaip čia išeina, kaip kaina kelt užtenka vien tiekėjų sprendimo, o kad gaut pigesnę, vartotojau ieškokites patys

Lankytojas

O mane labai žiauriai apgavo.Kreipsiuos į Strazbūro teismą . Kas įsiveda pats elektą ,valstybė kompensuoja 50% , kaimo vietovė.Ištisus mėnesius reikalavo sklypo statinio leidimo , kurio visai nereikia pateikti , kadangi namukas iki 80kvadratų .Jie vistiek reikalavo , išeina taip , kad tipo aš pati tą leidimą turiu išrašyti Esui (Eso ). Iki 80kvadratų namukui leidimo nereikia yra įstatymai . Skaitos nėra leidimo jiems neatsiunčiau ir kompensacijos žmogui nereikia .Įstatymai visiems vienodi ,tai kaip čia gaunasi....Turėtų automatiškai žmonėms kompensuoti , be jokių isidirbinėjimų , kad jie savo lėšom vedasi elektrą .

Liubov

O ko jūs ponai laukėte? Jog energetikos ministras Kreivys kuris daugiau nei prieš 10metų buvo ūkio ministras ir buvo išmestas iš pareigų. O dabar visas toks nekaltas avinėlis. Jauni žmonės šito nežino ir balsavo už konservatorius. Štai ir turime visą šitą š.... O mes atsimename kas darėsi prie konservatorių 2009 м. Jeigu kam įdomu galiu priminti.

Liubov

Turime su burža susietą planą nuo pernai liepos. Per tą laiką biržos kaina sumažėjo dvigubai. Igničio kaina nei cento. Kaip buvo 34 centai taip ir liko. Skambinti aiškintis beprasmiška.

Algis

O klientų aptarnavimo ,, specialistai,, neturi absoliučiai jokios kompensacijos....vos ne mėnesį laiko ( apie 10 skambučių) įrodinėjo,kad Eso man pastatė išmanuji vienos laiko zonos skaitiklį!

Tikrai

Su ta elektra daro ką nori, kaip šitaip galima ir kada pasibaigs ta nesąmonė!
Žmonės turi skambinėti, prašyti keisti sutartis...Tai senai sumažėjo elektros kainos ir patys visiems turi pranešti , kaip anksčiau, kokia kaina mokėti. Visiems gyventojams turi būti vienoda kaina, kas čia per išsidirbinėjimai ir kada baigsis žmonių apvaginėjimas...!

Buvęs

Kai turėjau biržos planą, tai Ignitis kas savaitę siuntinėjo grasinanćius laiškus,-pereiti į kitą planą nes kaina bus 65eurocentai, -tegul eina ši kontora ten kur pasiųstas rusų laivas, Ragų uabas su valstybės palaiminimu.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas