Internetinė naudotų mados prekių platforma „Vinted“ pritraukė dar vieną investiciją, sieks tapti pirmuoju vartotojo pasirinkimu

Internetinė naudotų mados prekių platforma „Vinted“ pritraukė dar vieną investiciją, sieks tapti pirmuoju vartotojo pasirinkimu

Daugiau nei 45 mln. tarptautinių vartotojų bendruomenę subūrusi didžiausia Europoje internetinė naudotų mados prekių prekybos platforma „Vinted“ per F serijos investicijų pritraukimo raundą pritraukė 250 milijonų eurų. Investicijų raundą, kuris įmonę įvertino 3,5 mlrd. eurų, vedė „EQT Growth“, dalyvaujant ir kitiems pagrindiniams „Vinted“ investuotojams – „Accel“, „Burda Principal Investments“, „Insight Partners“, „Lightspeed Venture Partners“ ir „Sprints Capital“.

„Vinted“ gautas lėšas panaudos didesniam žmonių įtraukimui į žiedinę ekonomiką bei siekiui toliau vykdyti savo misiją paversti naudotus daiktus pirmuoju vartotojo pasirinkimu visame pasaulyje. Bendrovė planuoja plėtrą į naujas rinkas tiek Europoje, tiek už jos ribų, tuo pačiu toliau gerinti bendrą platformos naudotojų patirtį, investuojant į informacinio saugumo, mokėjimų, pristatymo, infrastruktūros sritis ir į vartotojui patogesnius produkto įrankius bei funkcijas.

„Vinted“ ir toliau plės savo komandą, kuri per pastaruosius metus padidėjo maždaug 75 proc. iki daugiau nei 700 žmonių. Naujoji investicija prisidės ir prie Berlyno biuro plėtros, kur siekiama sustiprinti inžinerijos, produkto ir kitas komandas.

„Prisidedame prie svarbaus pokyčio dėvėtų mados prekių rinkoje, sudarydami sąlygas tvaresniems, socialiai atsakingesniems apsipirkimo įpročiams. Mūsų platforma siūlo lengvai naudojamą produktą ir padeda žmonėms patirti prekybos dėvėtais daiktais pranašumus. Sėkmingai veikdami esamose Europos rinkose, norime sėkmę pakartoti ir kitose šalyse, o tam toliau investuosime ne tik į savo produkto tobulinimą, bet ir į sukuriamą teigiamą poveikį. Džiaugiamės galėdami pasveikinti „EQT Growth“, kaip naują investuotoją, ir esame dėkingi ligšioliniams partneriams. Manome, kad šis naujas pasiekimas parodė pasitikėjimą mūsų įsipareigojimu žiedinės ekonomikos populiarinimui ir pastangoms kurti verslą, skatinantį daugiau žmonių pirkti ir parduoti naudotus daiktus“, – sako Thomas Plantenga, „Vinted“ generalinis direktorius.

„Taikydama savo į klientą orientuotą ir puikiai išpildytą produktą, „Vinted“ transformuoja dėvėtų drabužių rinką visoje Europoje. Ši įmonė yra puikus „EQT Growth“ strategijos, remiančios sparčiai augančius Europos technologijų čempionus, pavyzdys, atsižvelgiant į tokias makroekonomines tendencijas, kaip didėjantis tvarumo poreikis tarp vartotojų ir internetinių kanalų populiarėjimas mados srityje. Nepaprastai didžiuojamės, kad galime palaikyti „Vinted“ komandą, bei nekantraujame kartu dirbti ir toliau plėsti naudotos mados rinką“, – sako Carolina Brochado, „EQT Growth“ partnerė, prisijungsianti prie „Vinted“ valdybos.

Sieks paskatinti perėjimą link žiedinės ekonomikos

Naujoji investicija iliustruoja vis didėjantį naudotų mados prekių patrauklumą pasaulinėje drabužių rinkoje. Prognozuojama, kad globalios mados prekių rinkos pajamos iki 2025 m. sieks 2,2 trilijonų JAV dolerių („Statista“ duomenimis). Iš antrų rankų įsigyjamos prekės populiarėjo tiek pastaruosius kelis metus, tiek per pandemiją, vartotojams vis dažniau ieškant naujų būdų apsipirkti taip, kad ši veikla derėtų su nauja darbo iš namų rutina bei pastangomis priimti sąmoningesnius vartojimo sprendimus.

Nuo įkūrimo 2008 m. „Vinted“ sėkmingai išplėtė savo verslą visoje Europoje ir šiemet yra pasirengusi šį augimą paspartinti. 2019 m. lapkričio mėnesį „Vinted“ investicijų etape, kurį į priekį vedė „Lightspeed Ventures“, pritraukė 128 mln. eurų ir tapo pirmuoju lietuvišku „vienaragiu“.

Nuo tada „Vinted“ sustiprino savo pozicijas naujose ir mažiau vystytose rinkose – įžengė į Italiją, išsiplėtė Nyderlanduose, susijungdama su bendrove „United Wardrobe“, ir suteikė daugiau galimybių bendruomenei prekiauti skirtingose šalyse. Be to, bendrovė daugiau investavo į rinkodaros veiksmus Jungtinėje Karalystėje ir sujungė bei atnaujino savo ankstesnes programėles Lietuvoje, Vokietijoje, kad suburtų narius į vieną bendruomenę bei sustiprintų prekės ženklą visoje Europoje. Tuo pačiu laikotarpiu „Vinted“ padvigubino klientų aptarnavimo komandą.

Prasidėjusiai pandemijai pasiekus Europą, „Vinted“ dalyje rinkų laikinai pristabdė įvairias veiklos sritis, kad sukurtų naujas funkcijas, kurios padėtų nariams saugiai prekiauti ir sušvelnintų galimą poveikį logistikos tinklams. Svarbiausiu prioritetu laikant saugumą, „Vinted“ užfiksavo rekordiškai spartų augimą 2020 metais.

Toliau greitai auganti „Vinted“ vis didesnį dėmesį skiria bendruomenių, kuriose veikia, rėmimui. Pernai organizacija paaukojo daugiau kaip 1 mln. eurų fondams, siekiantiems atrasti būdus Covid-19 gydymui.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas