Jūs nepatikėsite: mainais už „Tesla“ pardavimą E.Muskas iš „Apple“ reikalavo beprotybės

Lukas Snarskis

2021-08-01, 12:45 (atnaujinta 2022-11-30, 12:46)

2 komentarai (-ų)
Jūs nepatikėsite: mainais už „Tesla“ pardavimą E.Muskas iš „Apple“ reikalavo beprotybės

Knyga – gera byla. Posakis, kuris puikiai tinka šiam tekstui. „Wall Street Journal“ žurnalisto Timo Higginso knyga atskleidžia įdomių detalių apie „Tesla“ savininką Eloną Muską. Prieš penkerius metus pastarasis turėjo labai įdomų pokalbį su „Apple“ vadovu Timu Cooku, kurio turinys pastarosiomis dienomis mirga visame internete.

Tai, kad tarp milijardierių vyksta įvairiausių diskusijų – menka paslaptis, o dažnai jų turinys būna itin kontraversiškas arba sunkiai suprantamas aplinkiniams. Tačiau „Tesla“ ir „Apple“ vadovų pokalbis telefonu privers nusišypsoti net ir visko mačiusius. Kaip jau minėjome, pokalbis įvyko prieš penkerius metus, 2016 metais, kuomet „Tesla“ susidūrė su rimtais finansiniai sunkumais.

Daugeliui, tikriausiai, yra žinoma, kad „Apple“ vadovas buvo pateikęs pasiūlymą įsigyti E.Musko valdomą kompaniją, kuri tuomet visais būdais siekė išleisti naująjį „Model 3“ elektromobilį. Dviejų milijardierių susitikimas buvo susijęs su „Apple“ bandymu įsigyti E.Musko kompaniją, o tai būtų išsprendę visas „Tesla“ problemas. Ir tuomet situacija pasisuko labai netikėta linkme.

E.Muskas buvo susidomėjęs tokia galimybe, tačiau išreiškė norą būti vadovu, o T.Cookas tam visiškai neprieštaravo, galvodamas, kad kalba sukasi apie „Tesla“ vadovo poziciją. „Ne“,- atsakė E.Muskas. „Apple“. „Apple“ vadovas“ ,- patikslino jis. Tuo šis pokalbis ir baigėsi, nes, kaip teigiama, T.Cookas tiesiog padėjo telefono ragelį.

Ir nors kalbos apie šį dviejų JAV milžinių vadovų pokalbį sklando jau kuris laikas, tačiau „Apple“ vadovaujantis T.Cookas dar visai neseniai paneigė tokias kalbas, teigdamas, jog niekada nėra bendravęs su „Tesla“ vadovu. Analogišką paneigimą yra pateikęs ir E.Muskas. Dar viena dėmesio verta detalė – anksčiau buvo skelbiama, kad T.Cookas yra atmetęs ankstesnius „Tesla“ vado siūlymus susitikti.

Kaip bebūtų, panašiu, kad ši istorija taip niekada ir nebus patvirtinta kažkurios iš pusių. Nors nuo galimai įvykusio pokalbio praėjo jau nemažai laiko, tačiau iki šiol jo egzistavimo istorija lieka nežinoma.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas