Ketinate įsigyti kriptovaliutų? Klaidos, kurios daromos dažniausiai ir kaip jų išvengti

Ketinate įsigyti kriptovaliutų? Klaidos, kurios daromos dažniausiai ir kaip jų išvengti

Kriptovaliutos pritraukia vis daugiau naujų investuotojų. Sparčiai tobulėjančios blokų grandinės technologijos kartais apkrauna ne tik naujokų, tačiau ir patyrusių investuotojų smegenis. Įvairios decentralizuotos aplikacijos, padidinančios investuotojų pelną, reikalauja, kad vartotojai išeitų iš komforto zonos ir iš kriptovaliutų keityklų pereitų prie decentralizuotų piniginių. Tiek keityklose savo turtą laikantys investuotojai, tiek ir ieškantys unikalesnių galimybių, daro klaidas, kurios neigiamai atsiliepia jų investicijoms, todėl paruošėme labiausiai pasitaikančių kriptovaliutų investuotojų klaidų sąrašą, kuris padės išlikti budriems kriptovaliutų pasaulyje.

Privačių raktų praradimas

Sąveikaujant su kriptovaliutomis decentralizuotai, vartotojai turi susikurti savo piniginę. Susikūrus piniginę, vartotojas gauna du raktus: viešą ir privatų. Viešasis raktas yra tarsi banko IBAN adresas, kuris naudojamas pervedimams atlikti. Visgi privatų raktą reikia saugoti ir su niekuo nesidalinti. Tai yra tarsi slaptažodis, saugantis jūsų turtą.

Jeigu vartotojas praranda privatų raktą, jo neįmanoma atgauti, todėl labai svarbu juos saugoti. Privačių raktų praradimas yra viena dažniausių kriptovaliutų investuotojų daromų klaidų. Remiantis „Chainalysis“ pranešimu, daugiau nei 20% iškastų „Bitcoin“ žetonų buvo prarasti būtent dėl šios klaidos.

Seed frazės nesaugojimas

Susikūrus naują kriptovaliutų piniginę, vartotojams yra parodomas 12-24 atsitiktinių žodžių junginys, vadinamas seed fraze. Jeigu netenkate prieigos prie savo piniginės, galite panaudoti šią frazę, kad sugeneruotumėte savo privatų raktą ir atgautumėte prieigą prie savo kriptovaliutų.

Labai svarbų turėti fizinę šios frazės kopiją, pavyzdžiui, užrašytą ant popieriaus lapo. Tai ne tik apsaugo nuo kibernetinių įsilaužėlių, tačiau ir apdraudžia jūsų turtą, sugedus technikai. Daug investuotojų prarado savo turtą dėl to, nes laikė seed frazes kompiuteriuose ir kietuosiuose diskuose, kurie sugedo nepataisomai.

Kriptovaliutų pervedimas į netinkamą adresą

Kriptovaliutų investuotojai turėtų būti labai atsargūs, pervedinėjant kriptovaliutas. Atlikus pervedimą į netinkamą adresą, nėra galimybės atgauti savo turto. Patartina iš pradžių pervesti nedidelę sumą, kad įsitikintumėte, ar adresas suvestas teisingai arba rankiniu būdu patikrinti kiekvieną adreso simbolį.

Per didelė įvairovė

Kriptovaliutų portfelio įvairovė leidžia paskirstyti savo investicijos riziką. Kadangi kriptovaliutų yra be galo daug, kai kurie investuotojai prisiperka per daug skirtingų kriptovaliutų, kas gali turėti neigiamų pasekmių. Dėl didelės įvairovės, kriptovaliutų portfelyje gali atsirasti daug nesėkmingų projektų, todėl svarbu investuoti tik į tuos projektus, kurie turi aiškią vertę. Taip pat dėl didelio investicijų kiekio, tampa sudėtinga sekti visų projektų naujienas.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas