KTU bendradarbiaus su lietuvišku startuoliu „Frontu“: sieks sukurti virtualų asistentą

KTU bendradarbiaus su lietuvišku startuoliu „Frontu“: sieks sukurti virtualų asistentą

KTU pasirašė bendradarbiavimo sutartį su nuotolinių techninių užduočių valdymo įmone „Frontu“ (buv. „Tasker“). Organizacijos yra pasiryžę dalintis patirtimi ir įrankiais, siekdamos ieškoti mokslu pagrįstų sprendimų, optimizuojant servisų darbuotojų darbo efektyvumą.

Bendradarbiavimo sutartis jau turi ir konkretų rezultatą - abu partneriai pradėjo vystyti bendrą projektą. Kauno technologijos universiteto (KTU) mokslininkai jau ilgą laiką stebi ir vysto dirbtinio intelekto (DI) ir mašininio mokymosi technologijas. „Frontu“ pasitelkia šiuos metodus, siekdami išvystyti virtualaus asistento ir užduočių paskyrimo funkcionalumus. Mokslininkų žinios ir startuolių turimi įrankiai ne tik padės tobulinti minėtąsias technologijas, bet ir spręsti verslo organizacijų problemas.

Mokslininkų pagalba startuoliams ir verslui

Dažnas verslas remiasi savo ar kitų rinkos dalyvių patirtimi, priimdami esminius sprendimus ar vystydami naujas technologijas. Tačiau mokslininkai ir savo srities specialistai gali suteikti naudingų žinių ir kitokią perspektyvą, ypatingai DI srityje. Remiantis mokslininkų skaičiavimais, galima pagreitinti produkto ar sprendimo vystymo laiką bei išvengti praktinių klaidų.

„Klientų aptarnavimo greitis yra nepaprastai svarbus serviso įmonėms. Klientams labai svarbu ar įranga bus sutaisyta tą pačią dieną, ar po savaitės. Siekiant pagreitinti klientų aptarnavimo procesą, deriname procesų valdymo metodus ir duomenų analitikos sprendimus. Supaprastinus aptarnavimo procesus, pasitelkiami „Frontu“ sukaupti duomenys ir DI algoritmai leidžia automatiškai parinkti geriausią serviso specialistą užduočiai atlikti, prognozuoti aptarnavimo trukmę ir užtikrinti, kad problema bus išspręsta iš pirmo karto (angl. first time fix). Universitetui bendradarbiavimas su „Frontu“ leidžia vystyti moksliniais tyrimais grįstas kompetencijas, kurios vėliau perduodamos studentams“, – teigia KTU Ekonomikos ir verslo fakulteto (KTU EVF) Skaitmenizacijos mokslo grupės tyrėjas Mantas Vilkas.

Mokslu pagrįsta technologija

Technologijų diegimas nuotolinių techninių užduočių valdymo sektoriuje yra itin svarbus uždavinys. „Frontu“, po įvykdyto prekės ženklo atnaujinimo, pasiryžo daugiau dėmesio skirti nuotolinių techninių darbų duomenų analitikos tyrimams ir produkto vystymui.

Anot įmonės vadovo Arūno Eitučio, norint pasiekti geriausių rezultatų, svarbu suprasti esamas klientų problemas ir rasti mokslu ir realiais duomenimis pagrįstus sprendimus. Vienas pagrindinių įmonės tikslų dirbant su KTU tyrėjais – skaitmenizuoti užduočių paskirstymą ir pašalinti klientų aptarnavimo trikdžius. Išspręsti problemą iš pirmo karto yra itin svarbu šio tipo įmonėms, kadangi tiek klientas, tiek pats verslas siekia pašalinti nesklandumus kuo greičiau.

„Frontu“ siekia ne tik išplėsti industrijos žinių bagažą, bet ir drauge su KTU EVF tyrėjais išvystyti virtualaus asistento funkcionalumą. Šiuo metu remiantis duomenų algoritmais sistema gali paskirti užduotis ir kitaip palengvinti klientų darbą, tačiau įmonė siekia visiško procesų automatizavimo.

Tai reikštų, jog sistema pagal gaunamus duomenis ne tik galėtų paskirti užduotis, bet ir pritaikyti jas pagal technikų darbo patirtį ir kliento užklausų istoriją be fizinių darbuotojų įsikišimo. Tai ne tik leistų pagreitinti verslo procesus, bet ir sumažintų žmogiškųjų klaidų tikimybę.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas