Las Vegase pristatytos „Sony“ technologijos ir inovacijos: nuo automobilio koncepcijos iki profesionalaus lygio drono

Pranešimas spaudai

2022-01-09, 17:00

0 komentarų
Las Vegase pristatytos „Sony“ technologijos ir inovacijos: nuo automobilio koncepcijos iki profesionalaus lygio drono

Vartotojų elektronikos parodoje CES 2022, kuri šįmet vyksta gyvai ir virtualiu būdu sausio 5-8 d., „Sony Corporation“ pristato įvairias technologijas ir inovacijas, skirtas turinio kūrėjams ir galinčias padėti lengviau pasiekti vartotojus.

Parodoje „Sony“ pristato antrą „VISION-S“ koncepcijos automobilio modelį – elektra varomą visureigį. Šis modelis paremtas ta pačia platforma kaip ir praėjusiais metais pristatytas sedanas, kuris jau yra išbandomas realiomis sąlygomis. „Sony“ taip pat pranešė įkūrusi bendrovę „Sony Mobility“, kurios pagrindinis tikslas bus nagrinėti galimybes ateityje pasiūlyti savo elektromobilius rinkoje.

CES 2022 parodoje pirmą kartą pristatomas profesionalaus lygio dronas „Airpeak S1“, kurį jau galima įsigyti JAV rinkoje. Tai mažiausias pasaulyje dronas, prie kurio galima montuoti sisteminį „Alpha“ serijos fotoaparatą. Dronas naudoja unikalią pavarą, propelerį, valdymo sistemą ir jutiklius, kurie įgalina išskirtinį drono vikrumą, dinamiškumą bei tikslų skrydį.

Žaidimų gerbėjai parodoje gali išbandyti naujosios konsolės „PlayStation 5“ galimybes, kuri išsiskiria didele sparta, vaizdo atkūrimo ir valdiklių inovacijomis. Pagrindinės šios žaidimų konsolės ypatybės – itin didelės spartos SSD diskas, pritaikoma I/O sąsaja, „Tempest 3D AudioTech“ technologija ir belaidis valdiklis „DualSense Wireless Controller“ su haptiniu funkcionalumu.

Parodos salėje įrengtas didelio formato „Crystal LED“ ekranas, kuriame demonstruojamos „Sony“ sukurtos virtualios kino gamybos ir sporto renginių inovacijos. Pavyzdžiui, virtualios produkcijos technologijos leidžia kino kūrėjams sukurti norimos aplinkos, oro sąlygų ar istorinio laikotarpio foninį vaizdą ir taip išplėsti kūrybines galimybes nepriklausomai nuo vietos ar kitų apribojimų.

Tuo metu pristatoma „Hawk-Eye“ sekimo sistema, naudojama sporto varžybų metu, padeda stebėti sportininkų skeleto ir kitų objektų judėjimą bei pateikti su tuo susijusią informaciją. Bendradarbiaudama su Mančesterio Sičio futbolo klubu, „Sony“ ketina išbandyti savo stebėjimo ir jutiklines technologijas pasiūlant naujo turinio ir taip labiau įtraukiant sporto gerbėjus.

Kartu su Tokijo universitetu ir Japonijos kosmoso tyrimų agentūra „Sony“ pristato projektą „STARSPHERE“ – tai palydovo, kuris turėtų būti pakeltas į kosmosą 2022 m., modelis ir kuriame bus naudojama „Sony“ vaizdo įranga. Parodos lankytojai gali išbandyti palydovo simuliatorių ir patys pabandyti užfiksuoti Žemės ir žvaigždžių vaizdus.

Per savo virtualią platformą „Sony Square“ bendrovė pristato naujus „BRAVIA XR“ serijos televizorius, tarp kurių yra nauji modeliai su „mini LED“ technologija ir inovatyviu ekrano apšvietimu „XR Backlight Master Drive“, taip pat patobulinti OLED ekrano technologijos televizorių modeliai.

Erdvinio garso technologija „360 Reality Audio“ pristatyta per gyvą diskžokėjos REZZ pasirodymą. Ši technologija siūlo naujovišką būdą pasimėgauti gyvais pasirodymais nuotoliniu būdu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas