„LG Electronics“ vadovai trina rankomis: pasiekti didžiausi ketvirčio pardavimai istorijoje

LG

Lukas Snarskis

2021-11-04, 11:35 (atnaujinta 2023-01-25, 10:19)

0 komentarų
„LG Electronics“ vadovai trina rankomis: pasiekti didžiausi ketvirčio pardavimai istorijoje

„LG Electronics, Inc.“ (LG) paskelbė, kad 2021 m. trečiojo ketvirčio konsoliduotos pajamos sudarė 16,23 mlrd. JAV dolerių, t. y. 22 proc. daugiau, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų ketvirčiu, ir tai yra didžiausios ketvirčio pajamos per visą „LG Electronics“ istoriją – tai rodo didelę aukščiausios klasės LG buitinės technikos ir televizorių paklausą.

„LG Home Appliance & Air Solution Company“ 2021 m. trečiojo ketvirčio pajamos siekė 6,1 mlrd. JAV dolerių, o veiklos pelnas –436,51 mln. JAV dolerių. Pardavimai, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų ketvirčiu, išaugo 14,7 proc. Tikimasi, kad produktų konkurencingumas ir veiklos efektyvumas padės LG išlaikyti augimo tempą, nors ir lėčiau dėl didėjančių žaliavų sąnaudų.

2021 m. trečiojo ketvirčio „LG Home Entertainment Company“ pardavimai siekė 3,61 mlrd. JAV dolerių, t. y. 13,9 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai. Pajamos augo daugiausia dėl to, kad pagrindinėse Šiaurės Amerikos ir Europos rinkose nuolat augo aukščiausios kokybės produktų, tokių kaip OLED ir didelio ekrano televizoriai, paklausa. Veiklos pelnas, 179,91 mln. JAV dolerių, palyginti su praėjusių metų trečiuoju ketvirčiu sumažėjo dėl padidėjusių komponentų, pavyzdžiui, skystųjų kristalų ekranų, kainų.

2021 m. trečiąjį ketvirtį bendrovės „LG Vehicle Component Solutions Company“ pajamos siekė 1,5 mlrd. JAV dolerių, t. y. 4,8 proc. daugiau nei per tą patį 2020 m. laikotarpį. Į 2021 m. trečiojo ketvirčio 464,32 mln. JAV dolerių veiklos nuostolį įtrauktas vienkartinis mokestis, susijęs su „General Motors“ sprendimu atšaukti automobilį „Chevy Bolt EV“. Nors per ketvirtį padidėjo automobilių, įskaitant elektromobilius, paklausa, pasaulinėje automobilių rinkoje dėl puslaidininkių trūkumo atsirado didelių trikdžių. Ketvirtąjį ketvirtį bendrovė sutelks dėmesį į pasaulinės tiekimo grandinės stiprinimą glaudžiau bendradarbiaudama su automobilių originaliosios įrangos gamintojais ir kitais komponentų tiekėjais.

Trečiąjį ketvirtį „LG Business Solutions Company“ pardavimai padidėjo iki 1,46 mlrd. JAV dolerių, t. y. 13,9 proc. daugiau nei prieš metus, nes toliau augo informacinių ekranų, asmeninių kompiuterių ir monitorių paklausa, taip pat palaipsniui atsigavo B2B segmentas. 10,62 mln. JAV dolerių veiklos nuostolį lėmė didesnės pagrindinių komponentų, įskaitant skystųjų kristalų ekranus, puslaidininkius ir saulės plokštes, kainos ir padidėjusios pasaulinės logistikos sąnaudos. Paskutinį metų ketvirtį bendrovė planuoja agresyviai orientuotis į atsigaunantį B2B segmentą, kartu didindama produktų konkurencingumą ir veiklos efektyvumą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas