Lietuviai naudojasi išskirtine galimybe: siūlomu sprendimu pasinaudoja vis daugiau žmonių, leis sutaupyti apvalią sumą pinigų

Sumanių energetikos sprendimų bendrovė „Ignitis“ prieš porą mėnesių pirmoji pasaulyje pasiūlė internetu išsinuomoti dalį vėjo elektrinės.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Lietuviai naudojasi išskirtine galimybe: siūlomu sprendimu pasinaudoja vis daugiau žmonių, leis sutaupyti apvalią sumą pinigų

Drauge su vėjo parko buitiniams vartotojams nuomos pasiūlymu, „Ignitis“ pristatė atsinaujinusią žaliosios energetikos platformą www.eparkai.lt, kurioje dalies vėjo elektrinės galios rezervaciją jau atliko beveik 500 gyventojų.

Kaip teigia „Ignitis“ plėtros vadovas Karolis Dargis, nuo starto pradžios jau rezervuota 1054 kW vėjo elektrinės galios. Beveik 500 gyventojų vidutiniškai nuomojasi po 2 kW elektrinės galios.

Mažeikių r. Židikų seniūnijoje įsikūrusio vėjo parko „Vėjo galia“ bendra įrengtoji galia siekia 63 MW, iš kurių 4,5 MW yra nuomojama gyventojams. Planuojama, kad iš viso apie 2000 buitinių elektros energijos vartotojų taps vėjo elektrinės dalies nuomininkais ir vėjo sugeneruota energija padengs savo elektros energijos poreikius.

„Nuolat ieškome būdų ir sprendimų, ką galėtume pasiūlyti savo klientams, kad jiems pavyktų būti energetiškai sumaniais ir sutaupyti, siekiame padėti klientams įsitraukti į energetikos rinką, tapti ne tik stebėtojais, o prisidėti ją vystant. Todėl vėjo parke, kurį vysto „Ignitis Renewables“ dukterinė įmonė, veikianti 4,5 MW vėjo elektrinė klientams yra prieinama nuomos principu, tai reiškia, kad kiekvienas gali nuomotis elektrinės dalį ir gaminti elektros energiją“, – pažymi K. Dargis.

Pagal šiuo metu planuojamą modelį, nuomos mokestį, kurio dydis kas mėnesį sieks apie 36 Eur/kW, gyventojai mokės vėjo elektrinės valdytojui, o vėjo elektrinės generuojama elektros energija bus paverčiama pinigine verte su tiekėju sutartomis sąlygomis ir kaupiama kliento tiekimo sąskaitoje. Visą reikalingą elektros energiją vartotojas ir toliau pirks iš tiekėjo pagal pasirinktą planą sutartyje numatytomis kainomis, o jo elektros sąskaita bus sudengiama išsinuomotos vėjo elektrinės dalies pagamintos energijos verte. Pasibaigus nuomos sutarčiai arba vartotojui nutraukus tiekimo sutartį su tiekėju, sukaupta elektros energijos vertė bus išmokama vartotojui sutartyje numatytomis sąlygomis. O jei per einamąjį mėnesį pagamintos energijos vertė bus didesnė nei suvartotos energijos sąskaita, likusi vertė bus kaupiama ateities sąskaitų sudengimui.

Galimybė išsinuomoti vėjo elektrinės dalį yra papildoma alternatyva tiems, kas šiuo metu neturi atliekamų pinigų investicijai į, pavyzdžiui, saulės generaciją. Prognozuojama, kad vėjo elektrinės nuomą pasirinkę klientai sutaupys iki 20 proc. savo metinių elektros energijos sąskaitos išlaidų.

Vėjo parko įrengimas jau vyksta, dalis vėjo elektrinių, iš planuojamų keturiolikos, jau pastatytos. Tikimasi, kad elektrinės dalį išsinuomoję klientai elektros energijos generaciją pradės antroje 2023 m. pusėje.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas