Lietuviai užfiksavo neįtikėtiną pasiekimą: į kosmoso erdvę iškeltas pirmasis banko skyrius pasaulyje

Šiandien į kosmoso platybes iškeltas Šiaulių banko skyrius, kuriame sėkmingai atlikta pirmoji finansinė operacija – sudaryta kredito kortelės sutartis su nepailstančia kosmoso tyrinėtoja ir mokslo žurnalistikos puoselėtoja Goda Raibyte.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Lietuviai užfiksavo neįtikėtiną pasiekimą: į kosmoso erdvę iškeltas pirmasis banko skyrius pasaulyje

Į kosmoso erdvę iškeltas skaitmeninis ekranas su veikiančiu interneto ryšiu. Virtualus banko skyrius buvo nuskraidintas specialiu zondu, kuris leidžia objektus iškelti į aukščiausius atmosferos sluoksnius. Banko skyriaus kilimas vyko 2 valandas, kol buvo pasiektas numatytas 33 kilometrų aukštis. Banko skyriuje įrengta kamera leido filmuoti skrydį ir užfiksuoti įspūdingus žemės vaizdus.

Kelionės į kulminacija tapo pirmoji finansinė operacija kosmose platybėse. Mokslo žurnalistė ir nuomonės formuotoja G. Raibytė, gyvai bendraudama su Šiaulių banko konsultante, sudarė „MasterCard“ kredito kortelės sutartį – visas sutarties pasirašymo procesas buvo transliuojamas kosmose įsikūrusiame banko skyriuje.

„Kosmosas skirtas visiems, ir kuo daugiau jį tyrinėjame, tuo labiau patenkiname savo žmogiškąjį smalsumą. Nenuostabu, kad kosmoso tyrinėjimai yra mano didžiausia aistra. Nors Lietuva yra maža šalis, jau tampame kosmine valstybe. Lietuviškos įmonės kuria palydovus ir juos siunčia į kosmosą, siūlo dirbtinio intelekto ir robotikos inovacijas pasaulinėms įmonėms, o mokslininkai prisideda prie didžiausių atradimų, kuriuos padaro NASA ar Europos kosmoso agentūra. Tikiuosi, šis projektas paskatins dar labiau domėtis kosmoso platybėmis“, – teigė G. Raibytė.

Šia kampanija siekiama parodyti, kad Šiaulių bankas – yra inovatyvus ir nebijantis eksperimentuoti. „Norime pasakyti, kad esame arčiau klientų, kad ir kur jie bebūtų. Didžiuojamės plačiausiu banko skyrių tinklu Lietuvoje, o dabar atidarėme naują padalinį – ir ne bet kur, o virš mūsų planetos“, – teigė Šiaulių banko pardavimų, rinkodaros ir komunikacijos departamento direktorius Paulius Pocius.

Pasak P. Pociaus, banko iškėlimas į kosminę erdvę – sudėtingas procesas, reikalaujantis kruopštaus pasirengimo, detalių meteorologinių sąlygų įvertinimo ir prognozavimo. Be to, misijai suvaldyti reikia išanalizuoti pasirinkti teisingą pakilimo trajektoriją ir preciziškai sumontuoti kylantį zondą (jo svorio centrus, įvertinti pasipriešinimo jėgas ir t. t.).

Galiausiai, keliant objektus kosmosą privaloma atsižvelgti ir į konkrečioje šalyje galiojančią teisę – vienas mažas žingsnelis kosmoso platybėse gali būti tarptautinės oro erdvės pažeidimas arba net pražūtingas, nes kylantis balionas gali kliudyti keleivinius lėktuvus.

Kilimą į kosmosą padėjo įgyvendinti britų kosmoso agentūra „Sent Into Space“, įvykdžiusi daugiau nei tūkstantį komercinių ir privačių skrydžių į kosmosą. Su „Sent Into Space“ projektus yra įgyvendinę garsiausi pasaulio prekių ženklai „Google“, „Audi“, „YouTube“, „Microsoft“, „Samsung“, BBC, „7Eleven“, „Adult Swim“, „Marvel“, o dabar ir Šiaulių bankas.

Tai yra pranešimas spaudai, o jo turinys nebūtinai atitinka redakcijos nuomonę, požiūrį ar įsitikinimus. Už pranešimo turinį mūsų portalo administracija neatsako.

2 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas