„Microsoft“ padės verslams lengviau pasirūpinti kibernetine sauga: pristatytos 2 naujos paslaugos

Pranešimas spaudai

2022-05-26, 09:55 (atnaujinta 2023-02-10, 16:25)

0 komentarų
„Microsoft“ padės verslams lengviau pasirūpinti kibernetine sauga: pristatytos 2 naujos paslaugos

„Microsoft“ pristato naują ir išplėstą savo valdomų kibernetinio saugumo paslaugų liniją, skirtą smulkiam ir vidutiniam verslui (SVV). Naujoji „Microsoft Security Experts“ suderina ekspertų kurtas technologijas su žmogaus teikiamomis paslaugomis, padėdama klientui išplėsti savo saugumo komandą arba kartu su partneriais visiškai perimdama jo kibernetinės saugos valdymą.

Bendrovė taip pat pristatė atskirą verslui skirtą „Microsoft Defender for Business“ versiją, suteikiančią apsaugą nuo kenkėjiškų programų SVV dydžio įmonėms. Paslauga apima galutinio taško aptikimą ir reagavimo galimybes, padedančias apsisaugoti nuo išpirkos reikalaujančių kenkėjiškų programų ir kitų sudėtingų saugumo grėsmių.

Vien tik technologijų nepakanka

Pastaraisiais metais nerimą keliančiu greičiu daugėjant kibernetinio saugumo grėsmių, ekspertai skaičiuoja, jog kasmet iki 2025 m. kibernetiniai nusikaltimai pasaulyje padarys žalos už 10,5 trln. JAV dolerių. Palyginimui, 2021 m. šie nusikaltimai pasauliui kainavo 6 trln., o prieš dešimtmetį – 3 trln. JAV dolerių.

Tačiau, didėjant atakų mastui, turi stiprėti ir gynyba nuo jų. Praėjusiais metais „Microsoft Security“ užblokavo daugiau, nei 9,6 mlrd. kenkėjiškų programų bei 35,7 mlrd. fišingo (ang. „phishing“) ir kitokių kenkėjiškų elektroninių laiškų. „Microsoft Security“ taip pat aktyviai seka daugiau kaip 35 išpirkos reikalaujančių virusų šeimas, 250 unikalių atakų organizatorių ir nusikalstamų kibernetinių veikų. Skaičiuojama, kad visame pasaulyje „Microsoft“ technologijos kiekvieną sekundę užkerta kelią 900 slaptažodžių vagysčių.

Deja, kovai su nusikaltimais elektroninėje erdvėje vien tik pažangių technologijų nepakanka. Nors įvairūs technologiniai sprendimai yra kritiškai svarbūs, tačiau efektyvią apsaugą lemia kelių veiksnių kombinacija – pirmaujančios technologijos, grėsmių tyrimai ir aukštos kvalifikacijos profesionalai. Pavyzdžiui, JAV darbo rinkoje kibernetinio saugumo žinių turinčių specialistų itin trūksta – viena iš trijų šios srities darbo pozicijų lieka neužimta. Todėl bendrovės kreipiasi saugumo paslaugų, siekdamos patikėti savo saugumo sistemų priežiūrą arba norėdamos, kad jos pastiprintų vidines kibernetinės gynybos komandas.

Naujos kategorijos paslaugos

Pastebėjusi šią išaugusią paklausą, „Microsoft“ išplėtė jau rinkoje esančių savo paslaugų galimybes, pristatydama naują jų kategoriją, pavadinimu „Microsoft Security Experts“. Ji suderina ekspertų kurtas technologijas su žmogaus teikiamomis paslaugomis, padėdama organizacijoms siekti geresnių rezultatų saugumo, reikalavimų atitikimo, tapatybės, valdymo ir privatumo srityse.

Atsižvelgdama į patyrusių „Microsoft“ partnerių ekosistemos indėlį, korporacija sukūrė tris naujas valdomas paslaugas, kurios gali padėti išplėsti kliento poreikius atitinkančias ekspertų komandas be būtinybės juos įdarbinti ir apmokyti.

  • „Microsoft Defender Experts for Hunting“ yra skirta klientams, kurie turi pajėgų saugumo operacijų centrą, tačiau pageidauja, kad „Microsoft“ jiems aktyviai padėtų ieškoti grėsmių „Microsoft Defender“ surinktoje informacijoje, įskaitant „Office 365“, debesijos aplikacijas ir tapatybę. „Microsoft“ ekspertai ištirs visus jiems prieinamus šaltinius ir pateiks kontekstinio įspėjimo informaciją bei ištaisymo instrukcijas, kad įmonė galėtų greitai užkirsti kelią pavojams.

  • Tuo tarpu „​​Microsoft Defender Experts for XDR“ skirta norintiems sustiprinti savo saugumo operacijų centrą. „Defender Experts for XDR“ yra valdoma išplėstinio aptikimo ir reagavimo (XDR) paslauga, ne tik galinti aptikti galutinius taškus, bet ir leidžianti aptikti grėsmes ir į jas atsakyti visoje „Microsoft 365 Defender“. Tam, kad kartu su įmonės komanda galėtų reaguoti į incidentus kuo efektyviau, pasitelkiami įspėjimų tyrimai, automatizuoti sprendimai ir žmogiškosios kompetencijos.

  • Didelėms įmonėms, ieškančioms visapusiškesnių ir dar labiau suasmenintų „Microsoft“ ekspertų valdomų sprendimų, buvo sukurta „Microsoft Security Services for Enterprise“. Ši išsami, ekspertų valdoma paslauga, sujungia aktyvią grėsmių paiešką ir išplėstinį grėsmių aptikimą bei reagavimą (XDR), išnaudodama visą „Microsoft“ saugos informacijos ir įvykių valdymo (angl. security information and event management, SIEM) bei XDR paketą ir taip apsaugodama visas debesijos aplinkas ir platformas. Priskirti „Microsoft“ saugos ekspertai kliento vardu valdo prisijungimus, kasdienę sąveiką, modernizavimą bei atsakus į incidentus.

Apsauga nuo žinomų ir nežinomų pavojų

Kita mažam ir vidutiniam verslui skirta „Microsoft“ paslauga – „Microsoft Defender for Business“. Ji įmonėms teikia daugiasluoksnę apsaugą, aptikimus ir atsakus, padedančius apsisaugoti ir užkirsti kelią žinomoms ir nežinomoms saugumo grėsmėms.

  • „Defender for Business“ grėsmių ir pažeidžiamumų valdymas padeda sutelkti dėmesį į silpnąsias vietas, keliančias verslui aukščiausią pavojų ir didžiausias rizikas. Paslauga leidžia aktyviai kurti saugų savo aplinkos pagrindą, naudojant aptikimus ir prioritetų nustatymą, taip pat ištaisant programinės įrangos spragas bei netinkamas konfigūracijas.

  • Tuo tarpu atakos apimties mažinimo parinktys padeda sumažinti atakos plotą, t. y. tas vietas, kuriose kompanijos sistemos yra pažeidžiamos kibernetinėms atakoms, įsk. visus įrenginius ir aplikacijas. Taip efektyviai sumažinama būdų, kuriais programišiai gali vykdyti atakas.

  • Naujasis „Microsoft“ sprendimas verslui taip pat siūlo naujos kartos antivirusinę ir kenkėjiškų programų prevencijai skirtą apsaugą, naudojantis įvairiais prietaisais ir debesija.

  • Be to, galutinio taško aptikimas ir atsakas teikia elgsena pagrįstus aptikimo ir atsako įspėjimus, kad galėtumėte lengvai nustatyti nuolatines grėsmes ir jas pašalinti iš savo aplinkos.

  • Galiausiai „Defender for Business“ pasižymi automatinio tyrimo ir ištaisymo funkcija, kuri padeda išplėsti saugos operacijas, nagrinėjant įspėjimus ir nedelsiant imantis veiksmų klientui patyrus ataką. Sumažindama įspėjimų skaičių ir pašalindama grėsmes, „Defender for Business“ leidžia klientams suteikti užduotims prioritetus ir sutelkti dėmesį į sudėtingesnes grėsmes.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Pranešimas spaudai

2024-04-19, 19:54

2 komentarai (-ų)

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Seimas svarstys pakeitimus, kurie patiks senų automobilių vairuotojams: už šį pažeidimą gali pavykti išsisukti su įspėjimu, sužinokite, kas svarstoma

Seimas pradėjo svarstyti du Administracinių nusižengimų kodekso keitimo projektus, kuriais siekiama švelninti administracinę atsakomybę už automobilių keliamą taršą keliuose. Projektus parlamento posėdyje pristatė Seimo nariai Algirdas Stončaitis ir Aistė Gedvilienė.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Šiuo metu už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, ar su neveikiančia gamintojo numatyta išmetamųjų dujų neutralizavimo sistema eksploatavimą numatyta atsakomybė: asmenims – 100–300 eurų (už pakartotinį 300–500 eurų), juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – 300–500 eurų (už pakartotinį 600–900 eurų).

Abiem teikiamais projektais siūloma fiziniams asmenims nustatytą atsakomybę už transporto priemonių, kurių į aplinkos orą išmetamų teršalų kiekis viršija nustatytus ribinius dydžius, papildyti švelnesne nuobaudos rūšimi – įspėjimu.

„Įspėjimu siekiama, kad asmuo daugiau nenusižengtų ir galėtų pasitaisyti. Jis skiriamas, kai asmuo nusižengia pirmą kartą, supranta savo nusižengimo esmę, gailisi dėl savo padaryto teisės pažeidimo arba yra kitokių jo kaltę švelninančių aplinkybių ir yra netikslinga taikyti griežtesnę poveikio priemonę“, − pažymi projekto iniciatorius, Seimo narys A. Stončaitis aiškinamajame rašte.

Pasak jo, dažnu atveju transporto priemonės vairuotojas nežino, kad galimai daro pažeidimą, nes jo vairuojamas automobilis neišmeta matomų dūmų, o automobilio davikliai nerodo galimo gedimo.

Alternatyvaus projekto rengėja, Seimo narė A. Gedvilienė, pristatydama iniciatyvą dėl įspėjimo įteisinimo, tikino, kad 48 valandos tikrai nėra patogus laikas žmogui susitvarkyti automobilį, užsiregistruoti ir atlikti techninę jo apžiūrą. „Mūsų misija šiandien sumažinti įtampas visuomenėje, kad nebūtų žmonės gąsdinami, kad nebijotų, kad jų automobilis bus konfiskuotas, nes niekada tokio dalyko ir nebuvo siūloma teisės aktuose“, − teigė politikė Seimo posėdyje.

Seimas nuo šių metų pradžios aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės pareigūnams yra suteikęs teisę stabdyti transporto priemones ir tikrinti jų į aplinką išmetamų teršalų atitiktį techniniams motorinių transporto priemonių ir jų priekabų reikalavimams, taip pat panaikinti motorinių transporto priemonių ir priekabų, kurių į aplinką išmetami teršalai neatitinka techninių reikalavimų, privalomosios techninės apžiūros dokumentų galiojimą.

Pritarus projektams (Nr. XIVP-3626, Nr. XIVP-3628) po pateikimo, toliau jie bus svarstomi pagrindiniu paskirtame Teisės ir teisėtvarkos komitete. Prie šio klausimo svarstymo Seimo posėdyje planuojama grįžti birželio 6 d.

2 komentarų

Lankytojas

Reziumė, neberinkite tų pasikartojančių veidų, kurie ištisus dešimtmečius suolus trina. Nerinkite tų, kurie išsineša po 140 skėčių ar po puse tonos kavos iš sandėlio, net be jokios sąžinės graužaties toliau lenda į ekranus. Neberinkite tų, kurie išgarsėjo per akciją "Skaidrinam", gal tik tada nebebus visokių nesamoningų priimtų nutarimų. Absurdo lygis pasiekęs visišką piką, toliau jau niekur...

Skaitytojas

Ponia Gedviliene tegul dar pagalvoja apie pakeitimų dėl nuomos kompensacijos, kuria atemė nuo ubagų ir invalidų.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas