Milžiniški „Apple“ poreikiai: bendrovė išnaudoja kosminį kiekį TSMC resursų, kas gali pridaryti problemų kitiems gamintojams

Arnas Balčiūnas

2023-05-21, 07:30

0 komentarų

Remiantis iš Taivano gautu pranešimu, „Apple“ šiais metais susidūrė su TSMC 3 nm lustų tiekimo strigimu.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Milžiniški „Apple“ poreikiai: bendrovė išnaudoja kosminį kiekį TSMC resursų, kas gali pridaryti problemų kitiems gamintojams

Akivaizdu, kad 2023 m. TSMC pradinės 3 nm proceso technologijos dominuos 90 proc. jos 3 nm šeimos pajėgumų, o beveik 90 proc. šių bazinių 3 nm pajėgumų „Apple“ tariamai jau rezervavo naudojimui naujuose „iPhone“, „MacBook“ ir „iPad“ įrenginiuose.

Tikimasi, kad tiek A17, tiek M3 bus gaminami naudojant TSMC 3 nm procesą. Pranešimai apie „Apple“ užsakymus 3 nm lustams gaunami jau nuo 2020 m., todėl bendrovė šioje vietoje iš anksto dėlioja kortas. Plačiai sklando gandai, kad „iPhone 15 Pro“ ir „iPhone 15 Pro Max“ taps pirmaisiais išmaniaisiais telefonais, varomais 3 nm lustais.

Manoma, kad ši 3 nm technologija yra atsakinga už 35 proc. didesnį energijos vartojimo efektyvumą ir 15 proc. didesnį A17 našumą, lyginant su 4 nm A16, esančiu „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“'. Kalbant apie kompiuterius, atnaujintas 13 colių „MacBook Air“ ir naujas 24 colių „iMac“ gali būti pirmieji, kuriuose bus naudojamas M3 lustas, taip pat pagamintas 3 nm proceso pagrindu.

Jei visa tai išsipildys, vėliau šiais metais „Qualcomm“, „Samsung“ ir „MediaTek“ gali tekti kovoti dėl likusių 10 proc. TSMC pajėgumų, kas gali reikšti, kad aukščiausios klasės 3 nm lustų tiekimas „Android“ telefonams kurį laiką gali būti ribotas. Tačiau tai tik spėlionės, nes TSMC taip pat gali padidinti savo pajėgumus, todėl teks palaukti ir pažiūrėti, kas vyks toliau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas