Naujausi dirbtinio intelekto laimėjimai: kur kryps išmaniųjų telefonų ateitis?

Pranešimas spaudai

2023-04-05, 07:14

0 komentarų

Pastarosiomis savaitėmis dirbtinis intelektas (DI) yra bene populiariausia technologijų pasaulio aktualija.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Naujausi dirbtinio intelekto laimėjimai: kur kryps išmaniųjų telefonų ateitis?

Dėmesys yra pelnytas, nes ši technologija iš pagrindų keičia mūsų gyvenimą: dėl galimybės apdoroti didžiulius duomenų kiekius, mokytis iš dėsningumų bei daryti prognozes dirbtinis intelektas revoliucionizuoja laisvalaikį, darbą ir tarpusavio bendravimą. Gyvenant pokyčių laikotarpiu, verta įsivertinti, kaip DI veikia išmaniųjų telefonų industriją bei kokios perspektyvos laukia visų technologijų vartotojų.

Fotografija be dirbtinio intelekto – neįsivaizduojama

Šiandien DI išnaudojamas optimizuojant išmaniųjų telefonų fotografijos galimybes, kuriant akiai patrauklesnius vaizdus.

„Dirbtinis intelektas yra kertinis sprendimas, leidžiantis užtikrinti aukščiausios kokybės nuotraukas fotografuojant išmaniaisiais telefonais. DI algoritmai nustato fiksuojamą objektą bei automatiškai pritaiko reikiamą filtrą, apšvietimą ir kitus nuotraukos parametrus. Pavyzdžiui, fotografuojant portretinę nuotrauką ši technologija automatiškai pašalina raudonų akių efektą, nuskaidrina veido odą. Nuotraukų galerijose išsaugomos fotografijos taip pat rūšiuojamos dirbtinio intelekto: vaizdai suskirstomi pagal draugų vardus ar veidą tam, kad būtų lengviau naršyti tarp turimų nuotraukų“, – teigia Urtė Eidžiūnaitė, „Huawei“ produktų mokymų vadovė Lietuvoje.

Atlieka saugos funkciją

Vienas iš svarbiausių dirbtinio intelekto panaudojimo būdų – tai išmaniojo įrenginio apsaugos užtikrinimas, naudojant veido atpažinimo technologiją.

„Su veido atpažinimo technologija vartotojai gauna prieigą prie išmaniojo telefono greitai bei patogiai, o naujausi technologiniai laimėjimai garantuoja šio sprendimo saugumą. Veido atpažinimui naudojami dirbtinio intelekto algoritmai, kurie leidžia atskirti žmogaus veidą. Algoritmas atpažįsta žmogaus akis, antakius, nosį ir burną bei šiuos duomenis sulygina su jau turimais vaizdais. Nors šis procesas reikalauja daugybės duomenų įvertinimo, DI tai atlieka žaibiškai, tad kiekvienas vartotojas gali džiaugtis visomis išmaniojo telefono funkcijomis vos pažvelgęs į įrenginio ekraną“, – pažymi U. Eidžiūnaitė.

Patikimas pagalbininkas kasdienybėje

Daugelis išmaniųjų telefonų turi įdiegtus virtualiuosius asistentus, kurių teikiamos galimybės sparčiai tobulėja.

„Nors šiandien nuo virtualiųjų asistentų mus gali sulaikyti kalbos barjeras bei netobula garso fiksavimo technologija, laikui bėgant virtualūs asistentai taps vis svarbesne mūsų sąsajos su išmaniuoju įrenginiu dalimi. Dirbtinio intelekto valdomi virtualūs asistentai leis atlikti kelias užduotis vienu metu: rašyti trumpąsias žinutes, kurti priminimus ar naršyti internete tuo pat metu atliekant kitas veiklas. Svarbiausia, kad DI su kiekviena užklausa mokosi, todėl gali pateikti vis taiklesnes rekomendacijas, remiantis įrenginio naudojimosi istorija“, – sako U. Eidžiūnaitė.

Kas laukia ateityje?

Nors dirbtinio intelekto technologijos vaisiais galime mėgautis jau šiandien, artimiausiu metu išmaniųjų telefonų vartotojų lauks ir daugiau šio sprendimo pritaikymo būdų.

„Išmanieji telefonai netrukus turėtų tapti pagrindiniu namų automatizavimo įrenginiu. Sujungus išmanųjį telefoną su kitais elektroniniais namų prietaisais, pavyzdžiui, termostatu, namų pramogų ar apšvietimo sistemomis, DI algoritmai galėtų automatiškai reguliuoti vartotojų pageidavimus dėl šviesos lygio, temperatūros ar kitų nustatymo koregavimo. Be to, šios technologijos valdomas sveikatos stebėjimas gali iš esmės pakeisti mūsų sveikatos priežiūrą. Dirbtinis intelektas artimiausiu metu turėtų ne tik pasiūlyti kokybiškus sveikatos patarimus, įvertinus vartotojų širdies ritmo, kraujospūdžio ar kvėpavimo dažnio duomenis, bet ir paskirti reikiamą gydymą“, – apibendrina U. Eidžiūnaitė.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

Pranešimas spaudai

2024-04-17, 19:54

0 komentarų

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Sony“ išleidžia plačios diafragmos, plačiakampį, priartinantį „G Lens™ FE 16-25mm F2.8 G“ objektyvą

„Sony“ džiaugiasi galėdami pranešti apie naujausią pilno kadro α™ (Alpha™) E-mount objektyvų linijos papildymą. FE 16-25mm F2.8 G yra plačios diafragmos objektyvas, išlaikantis maksimalią F2.8 diafragmą pilname židinio nuotolio diapazone - nuo 16 iki 25 mm.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje

Dėka lengvos bei kompaktiškos konstrukcijos, objektyvas ne tik užtikrina aukščiausią vaizdų kokybę, tačiau ir yra patogus nešioti.

Naujasis objektyvas pasižymi didele raiška, puikiu bokeh efektu ir greitu, tiksliu, tyliu automatiniu fokusavimu. Įspūdingai lengvas, 409 g sveriantis objektyvas lengvai nešiojamas, todėl galite lengvai mėgautis kasdieniu fotografavimu, iš perspektyvos, kurią galima išgauti tik naudojant plačiakampį objektyvą.

Objektyvas turi tą patį filtro skersmenį, darbines savybes ir yra beveik tokio pat dydžio bei svorio kaip ir 2024 m. vasario mėn. paskelbtas „FE 24-50mm F2.8 G“, todėl lengva fotografuoti fotoaparatą laikant tiek rankose, tiek naudojant stabilizatorių.

„FE 16-25mm F2.8 G“ praplečia tiek fotografijos tiek videografijos galimybes fiksuojant įvairias scenas, pavyzdžiui kraštovaizdžius, architektūrą ar portretus.

Pagrindinės FE 16-25mm F2.8 G savybės

  • Kompaktiškas ir lengvas dizainas su naujausia optine ir mechanine konstrukcija.

  • Filtro skersmuo φ67 mm, didžiausias skersmuo 74,8 mm, ilgis 91,4 mm, svoris apie 409 g.

  • Efektyviai išdėstant tris ypač mažos dispersijos stiklus ir keturis asferinius lęšius, įskaitant vieną mažos dispersijos asferinį lęšį, sumažinamos įvairios aberacijos, pvz., chromatinė aberacija, ir pasiekiamas aukštos skiriamosios gebos vaizdas nuo ekrano centro iki kampo.

  • 11 lapelių žiedinė diafragma ir sferinių aberacijų optimizavimas užtikrina gražų bokeh efektą, kuris yra skiriamasis „Sony G“ objektyvų bruožas.

  • Labai gera fotografavimo stambiu planu geba - mažiausias fotografavimo atstumas yra 0,18 m, o didžiausias didinimas - 0,20x.

  • Įmontuoti du linijiniai varikliai leidžia greitai, tiksliai, bei tyliai fokusuoti net ir greitai judančius objektus. Taip pat palaikomas greitas, nepertraukiamas fotografavimas su AF/AE sekimu iki maždaug 120 kadrų per sekundę kartu su α9 III pilno kadro veidrodiniu fotoaparatu. Sklandus sekimas net ir filmuojant 4K120p/FHD240p didelės kadrų spartos vaizdo įrašus, kuriems reikia tikslaus fokusavimo. Naudojant rankinį fokusavimą, linijinis atsakas leidžia tiksliai išgauti aukštos kokybės vaizdą.

  • Kvėpavimo kompensacija leidžia stabilizuoti vaizdą filmuojant.

  • Suderinamas su α serijos fotoaparato vaizdo stabilizavimo funkcija „Active mode“, pasiekiamas aukštas vaizdo stabilizavimo efektas.

  • Ypač patogus valdymas naudojant fokusavimo išlaikymo mygtuką, diafragmos žiedą, diafragmos paspaudimo įjungimo / išjungimo jungiklį ir fokusavimo režimo jungiklį.

  • Sukurtas taip, kad būtų atsparus dulkėms ir drėgmei, padengtas fluoro danga, neleidžiančia purvui prilipti prie priekinio objektyvo paviršiaus.

Kaina ir prieinamumas

Naująjį FE 16-25 mm F2,8 G bus galima įsigyti xx m. už maždaug xxx. Jį parduos „Sony“ įgaliotieji platintojai visoje Europoje.

Čia galima rasti įvairių išskirtinių istorijų, vaizdo įrašų ir įdomaus naujo turinio, nufilmuoto naujausiais fotoaparatais ir kitais „Sony“ gaminiais. „Sony“ Europos fotografijos centras prieinamas 22 kalbomis, jame pateikiamos naujienos, konkursai ir naujausias „Sony“ renginių kiekvienoje šalyje sąrašas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas