Naujos „Scrive“ ir „eID Easy“ partnerystės dėka – tobulesnės elektroninio identifikavimo sistemos Lietuvoje ir Europoje

Pranešimas spaudai

2022-11-04, 13:35

0 komentarų

Švedijos elektroninio parašo ir identifikavimo sprendimų tiekėja „Scrive“ užmezgė partnerystę su „eID Easy“ – kvalifikuoto skaitmeninio parašo ir autentifikavimo sąsajos tiekėja. Pagrindinis partnerystės tikslas – tobulinti ir suteikti prieigą prie elektroninių tapatybės nustatymo sistemų visoje Europoje. Pradinis bendradarbiavimo etapas vyks Baltijos šalių regione, įskaitant Lietuvą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Naujos „Scrive“ ir „eID Easy“ partnerystės dėka – tobulesnės elektroninio identifikavimo sistemos Lietuvoje ir Europoje

2016 m. Taline, Estijoje, įsikūrusi kompanija „eID Easy“ suteikia prieigą prie įvairių plačiai naudojamų elektroninio identifikavimo sistemų per kvalifikuotus elektroninius ir tapatybės nustatymu pagrįstus parašus, kurie atitinka Europos Sąjungos eIDAS reglamento teisės aktus. Sistema veikia daugelyje Europos valstybių: visose Šiaurės ir Baltijos šalyse, Vokietijoje, Austrijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Ispanijoje, Portugalijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje ir Lenkijoje. Dokumentai, pasirašyti naudojant „eID Easy“, teisiškai galioja visoje Europoje, o elektroniniai parašai yra visiškai lygiaverčiai tradiciniams ranka pasirašytiems parašams.

Jau esamiems „Scrive“ klientams šis bendradarbiavimas suteiks galimybę naudotis platesniu tapatybės nustatymu pagrįstų el. parašo paslaugų asortimentu. „eID Easy“ ir „Scrive“ pirmiausia pradės veikti Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, o ateityje veiks ir daugiau Europos šalių.

„Džiaugiamės galėdami pradėti dirbti su „Scrive“ ir plėsti tapatybės nustatymu pagrįstų elektroninių parašų aprėptį Europoje. Kadangi vis daugiau įmonių turi priimti teisiškai galiojančius parašus, „eID Easy“ misija yra paspartinti ir pagerinti įvairių kvalifikuoto el. parašo būdų pritaikymą visoje Europoje, – sako Margus Pala, „eID Easy“ generalinis direktorius.

„Verslui nuolat globalėjant, didėja ir elektroninio parašo suderinamumo poreikis tarp skirtingų šalių. Dažniausias to pavyzdys, kai verslo sandoriui užbaigti reikia, pavyzdžiui, Suomijos, Švedijos ir Estijos sprendimų priėmėjų parašų“, – sako Martinas Röver-Parkes, „Scrive“ vyriausiasis produkto vadovas. „Bendradarbiaudami su „eID Easy“, galime užtikrinti, kad visų tokio pobūdžio sandoriuose dalyvaujančių asmenų el. parašai būtų teisiškai galiojantys, pasirašymo procesas – sklandus, o bendradarbiavimas tarpvalstybiniu mastu – paprastas.

Daugiau informacijos ir oficialus pranešimas apie „Scrive“ ir „eID Easy“ bendradarbiavimą paskelbtas SK metinėje konferencijoje 2022 m. lapkričio 3 d., „Apollo“ kino teatre „Ülemiste“ centre Taline, Estijoje.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas