Rusijai suduotas vienas skaudžiausių kibernetinių smūgių: nebegalės šnipinėti ukrainiečių iš kosmoso

Rusijai suduotas vienas skaudžiausių kibernetinių smūgių: nebegalės šnipinėti ukrainiečių iš kosmoso

Rusijos pradėtas karas tęsiasi jau ilgiau nei savaitę. Tai tapo neabejotinai karščiausia tema visame pasaulyje, kuri plačiai aptarinėjama visame internete, o tuo pačiu ir suvienijo daugybę žmonių, kurie visomis išgalėmis stengiasi atverti eiliniams Rusijos piliečiams akis.

Daugelis valstybių, įskaitant ir Lietuvą, pritaikė pačias įvairiausias sankcijas, o prie to jungiasi ir didžiausios technologijų kompanijos. Negana to, į kovą prieš Rusiją jungiasi ir didžiulės programišių bendruomenės, kurios jau dabar yra pridariusios nemažai žalos rusams. „Anonymous“ sudavė ir dar vieną smūgį.

Didžiosios Britanijos leidinys „Metro“ pranešė, jog programišiai perėmė Rusijos kosmoso agentūros „Roscosmos“ valdymo centrą. Šis žingsnis reiškia, jog Rusija, kuri vykdo karinę invaziją į Ukrainą, nebegalės kontroliuoti savo palydovų. Apie tai buvo paskelbta socialinio tinklo „Twitter“ paskyrose, kurios susijusios su grupuote „Anonymous“.

Pranešama, kad programišiams pavyko atsisiųsti ir pašalinti konfidencialius failus, kurie susiję su „Roscosmos“ palydovinio vaizdo gavimo ir transporto priemonių stebėjimo sistema. Kaip bebūtų, tokią informaciją suskubo paneigti Rusijos kosmoso agentūros generalinis direktorius Dmitrijus Olegovičius Rogozinas.

Teigiama, kad „Anonymous“ paskelbta informacija neturi nieko bendro su tikrove. D.Rogozinas savo „Twitter“ paskyroje paskelbė, jog visi rusų „kosminės veiklos valdymo centrai veikia įprastiniu ritmu“. Negana to, rusas nepagailėjo aštrios kritikos programišių bendruomenei, išvadindamas juos „apgavikais ir smulkiais sukčiais“. Jis pridūrė ir tai, jog tokie veiksmai reikštų ir karinių veiksmų pateisinimą.

Kaip bebūtų, patvirtinti vienos ar kitos pusės teiginius yra beveik neįmanoma, atsižvelgiant į tai, jog tiek „Anonymous“, tiek ir Rusijos kosmoso agentūros generalinis direktorius, kalba apie konfidencialius dalykus.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Lankytojas

Slava Ukraini!! O ksip si zadetu ponigu pervefimu siandien i Ukrainos armijos saskaita is ruduvsaskaitu?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas