„Samsung“ meta milžiniškas investicijas: sieks išlaikyti savo lyderio vaidmenį

„Samsung“ meta milžiniškas investicijas: sieks išlaikyti savo lyderio vaidmenį

Kaip žinia, per didelis pasitikėjimas gali būti mirtinas bet kuriai didelei korporacijai, turinčiai stiprių konkurentų. Būtent dėl šios priežasties „Samsung“ neketina atsipalaiduoti bei dės dideles pastangas norint išlaikyti aukščiausią konkurencingumo lygį. Tam nuspęsta parengti investicijų į įvairias pramonės šakas planą, bendra investicijų suma sieks kiek daugiau nei 206 mlrd. JAV dolerių.

„Samsung“ grupė patvirtino, kad ketina per ateinančius trejus metus išleisti šią sumą savo dirbtinio intelekto sistemoms, biofarmacijai, puslaidininkių ir robotų kūrimui bei gamybai sukurti. Numanoma, kad šios investicijos padės išlaikyti lyderio poziciją pasaulinėje rinkoje ir visuotinei pandemijai.

Didžiosios investicijos prasidės 2023 metais. Pietų Korėjos bendrovė teigia, kad tokios išlaidos ne tik sustiprins jos pozicijas labai konkurencingose pramonės šakose, tokiose kaip lustų gamyboje, bet ir atvers naujų augimo galimybių telekomunikacijų versle ir robotikoje. Nors „Samsung“ neatskleidė, kiek ketina išleisti kiekvienos pramonės šakos plėtrai, tačiau pažymėjo, kad planuoja kitų įmonių susijungimus ir įsigijimus kaip vieną iš svarbių plėtros priemonių.

Turėdama daugiau nei 114 milijardų JAV dolerių biudžetą, bendrovė yra pasirengusi įsigyti ir kitas įmones. Ekspertai kaip galimus taikinius nurodo automobilių puslaidininkių gamintojus, tokius kaip NXP ir „Microchip Technologies“.

Investicijų planas buvo oficialiai pristatytas praėjus vos savaitei po to, kuomet bendrovės vadovas Lee Jae-yongas buvo paleistas iš kalėjimo, kur jis atliko bausmę už su korupcija susijusius nusikaltimus. Jo sugrįžimas į valdžią yra labai svarbus korporacijos plėtrai – tikimasi, kad artimiausiu metu įmonė pradės aktyvią plėtros veiklą.

„NXP Semiconductors“, vienas didžiausių puslaidininkių komponentų tiekėjų automobilių segmente, 2019 m. Jau tapo „Qualcomm“ perėmimo tikslu, tačiau vėliau sandoris nutrūko dėl Kinijos reguliavimo institucijų kaltės. „Samsung“ tuo metu taip pat galvojo apie NXP įsigijumą, o dabartiniai įvykiai dėl išleisto įmonės viceprezidento tik dar labiau „pajudins“ šiuos reikalus.

Šį mėnesį Pietų Korėjos valdžia paleido „Samsung Electronics“ vadovą Lee Jae-yongą, kuris nuo sausio buvo įkalintas. Manoma, kad be jo žinios Pietų Korėjos gigantė, kuri yra sukaupus apie 107 milijardus JAV dolerių, negalėjo priimti jokių strateginių sprendimų dėl investicijų ir įmonių įsigijimų. Dabar padėtis pasikeitė bei Korėjos valdžios institucijos ketina paskatinti šalies puslaidininkių pramonės plėtrą, nenorėdama atsilikti nuo savo konkurentų geopolitinėje arenoje. Iki dešimtmečio pabaigos šalis planuoja puslaidininkių pramonės plėtrai skirti apie 450 mlrd. JAV dolerių. Visgi reiktų pastebėti, kad didžiąją šios sumos dalį suteiks privatūs investuotojai. „Samsung“, kaip Pietų Korėjos ekonomikos lyderis, gali gauti nemenką užsakymą.

Kaip pažymėjo „The Korea Times“, „Samsung Electronics“ vadovai yra pasirengę vėl apsvarstyti galimybę įsigyti „NXP Semiconductors“. Problema išlieka ta, kad esant dabartinėms kotiruotėms, sandoriui gali prireikti iki 69 mlrd. JAV dolerių, atsižvelgiant į įprastą priemoką tokiais atvejais. Nors „Samsung“ dabar turi daugiau nei 100 milijardų JAV dolerių lėšų, bendrovė aiškiai nenori permokėti, tad konsultantai dės dideles pastangas dėl tinkamo „NXP“ įmonės įvertinimo. Susidomėjus elektrinėmis transporto priemonėmis ir autopiloto sistemomis, didelis tokio pobūdžio turtas būtų labai naudingas „Samsung“, kuri svajoja sumažinti savo priklausomybę nuo atminties mikroschemų rinkos.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas